Zelf een vlag ontwerpen: 5 onmisbare tips

Zelf een vlag ontwerpen: 5 onmisbare tips

Wapperende vlaggen zijn bij uitstek geschikt om jouw merknaam, actie of boodschap onder de aandacht te brengen. Echte eyecatchers, verkrijgbaar in alle soorten en maten! Maar hoe val je op en trek je de aandacht van voorbijgangers? 5 onmisbare tips voor het ontwerpen van je eigen vlag!

#1 Kies het type vlag dat bij jou past
Rechthoekig, vierkant, driehoekig: vlaggen zijn er in veel verschillende vormen. Vaak is dit afhankelijk van de toepassing van de vlag. Denk daarom eerst na over hoe je de vlag gaat ophangen of neerzetten, voordat je aan de slag gaat met het ontwerpen van je vlag. Met het kiezen van de juiste toepassing en vorm, leg je de basis voor jouw design.

#2 Gebruik afbeeldingen van hoge kwaliteit
Eén ding dat je altijd wilt voorkomen op je vlag zijn onscherpe afbeeldingen en onleesbare teksten.   Waarom? Niks erger dan een vlag waarop je de pixels kunt tellen of waar jouw logo onscherp op staat. Door te werken met afbeeldingen en/of logobestanden van hoge kwaliteit, creëer je een professionele uitstraling voor jouw bedrijf. Optimale zichtbaarheid van je merk: check hier onze aanleverspecificaties.

#3 Beperk het aantal kleuren
Bij het ontwerpen van je vlag kun je natuurlijk helemaal los gaan met de meest uiteenlopende kleuren. Een leuk idee, maar we spreken uit ervaring als we zeggen dat je het kleurgebruik op je vlag het beste kunt beperken tot een handjevol kleuren. En voor optimale herkenbaarheid kies je voor de kleuren die passen bij jouw merk, zodat klanten je bedrijf herkennen op het moment dat zij de vlaggen zien. Want dat is wat je uiteindelijk wilt bereiken!

De belangrijkste tip bij het ontwerpen van een vlag: hou het simpel!

#4 Zorg voor goede leesbaarheid met een duidelijk lettertype
Jouw boodschap in één oogopslag zichtbaar met een goed leesbaar lettertype. Er zijn ontelbaar veel lettertypen waaruit je kunt kiezen bij het ontwerpen van een vlag. Van sierlijk of handgeschreven tot strak of dikgedrukt. Ons advies? Gebruik een lettertype waarmee jouw boodschap direct duidelijk is én die past bij de uitstraling van je bedrijf.

 

#5 Less is more
De belangrijkste tip bij het ontwerpen van een vlag: hou het simpel! Zorg ervoor dat mensen jouw ontwerp niet eerst uitgebreid hoeven te bekijken en ontcijferen, want dan trek je aan het kortste eind. Een goede vlag is duidelijk, herkenbaar en trekt van een afstand de aandacht van voorbijgangers. Minder is in dit geval écht meer!

Wil je echt opvallen? Plaats dan meerdere vlaggen naast elkaar. Zo trek je gegarandeerd de aandacht! Meer weten over de toepassing van vlaggen voor jouw bedrijf, merk of boodschap? Bekijk het aanbod, wij helpen je graag verder!