Oranje wimpel

Vanaf € 7,75 € 9,38 incl.btw

Hang de nationale driekleur uit mét een speciale touch: een oranje wimpel. Gebruik als trotse Nederlander de oranje wimpel op Koningsdag en op de verjaardagen van leden van het Koninklijk Huis. In ons assortiment vind je verschillende soorten en maten oranje wimpels. Bekijk welke oranje wimpel bij jou past en bestel het product direct online via de webshop.

Vlagprotocol voor de oranje wimpel

De oranje wimpel moet minimaal dezelfde lengte hebben, of iets langer zijn dan de diagonaal van de vlag. Tevens mag de oranje wimpel officieel alleen gebruikt worden op Koningsdag en op bepaalde verjaardagen van leden van het Koninklijk Huis:

  • Z.M. de Koning (Koningsdag; 27 april)
  • H.M. Koningin Máxima (17 mei)
  • H.K.H de Prinses van Oranje (8 december)
  • H.K.H. Prinses Beatrix (1 februari)

Ben je benieuwd naar alle regels rondom vlaggengebruik? De gebruiken en regels voor Nederland zijn vastgelegd in het vlagprotocol.

Doeksoorten

Onze oranje wimpels maken we van het polyesterweefsel Spun-Poly. Met een uitstekende wind- en weersbestendigheid is dit het sterkste vlaggendoek materiaal op de markt en daarmee ideaal voor de oranje wimpel.

Op zoek naar een duurzame oranje wimpel voor bij je Nederlandse vlag? Het Spun-Poly materiaal is ook als de duurzame variant te verkrijgen: PETFLAG. PETFLAG wordt geproduceerd van gerecyclede petflessen wat het materiaal 100% duurzaam maakt. Qua levensduur lever je geen kwaliteit in en het doek gaat net zo lang mee als andere doeksoorten.

Oranje wimpel
Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Afwerking
Keuze uit ophanggarnituur met houten stokje of rubberen stokje, rondom gezoomd
Productiemethode
Zeefdruk
Kleur
Oranje kleur volgens NEN 3203-1958
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoort Spun-Poly gaat circa 20% langer mee
Standaard levertijd
1 tot 2 werkdagen

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Wimpel oranje online samenstellen

Bij DVC heb je de mogelijkheid om zelf een oranje wimpel samen te stellen. Via de configurator maak je de ideale keuzes die passen bij jouw formaat Nederlandse vlag en vlaggenmast. De volgende stappen doorloop je tijdens het samenstellen:

  1. Formaat: kies uit verschillende formaten voor een vlaggenstok of vlaggenmast
  2. Uitvoering: afhankelijk van het formaat heb je keuze uit een kwast of geen kwast en het soort materiaal. Ook kies je voor een traditionele wimpel van hout of voor een rubberen stok. Deze laatste wordt ook wel een fluisterwimpel genoemd. Deze rubberen stok voorkomt geluidsoverlast wanneer de stok tegen de mast aan tikt. Wel zo fijn voor jou, je buren en de omliggende omgeving.
  3. Aantal: kies het aantal oranje wimpels voor je bestelling. Via de website bestel je maximaal 20 oranje wimpels. Voor een groter aantal dan 20 stuks vraag je een offerte aan. Neem hiervoor contact met ons op.

Wimpel oranje: bestel nu online

Is koning Willem-Alexander bijna jarig of is het bijna feest voor Prinses Beatrix? Bestel via de webshop nu jouw oranje wimpel voor bij de Nederlandse vlag en vier de verjaardagen van het Koninklijk Huis snel en groots mee. Al onze wimpels liggen bij DVC op voorraad dat een snelle en gegarandeerde levering binnen 1 à 2 werkdagen betekent