Friese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Ben je op zoek naar de Friese provincievlag voor aan de gevel van je huis, in de mast in je voortuin, of wil je er een voor je boot of stacaravan? Val op met een Friese provincievlag van DVC! De herkenbare vlag met rode pompeblêden en diagonale banen in de kleuren kobaltblauw en wit is mooi van kleur en is bestand tegen alle weersinvloeden in het hoge noorden. De Friese vlag is verkrijgbaar als gevelvlag, mastvlag, bootvlag of tafelvlag.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Materiaal & formaat van de Friese vlag

Je bent op zoek naar een kwalitatieve vlag van Friesland. De Friese vlaggen worden gemaakt van Spun-Poly, een sterk polyesterweefsel. De tafelvlag wordt gemaakt van 100% polyester Acetaat-zijde. Dat betekent hoe dan ook een oersterke Fryske flagge waar je éxtra trots op kunt zijn.

De vlaggen Friesland zijn in diverse maten te bestellen:

 • Tafelvlag
  • 10 x 15 cm
 • Bootvlag
  • 20 x 30 cm
  • 30 x 45 cm
  • 40 x 60 cm
  • 50 x 75 cm
 • Gevelvlag
  • 70 x 100 cm (geschikt voor vlaggenstok van 1,5 meter)
  • 100 x 150 cm (geschikt voor vlaggenstok van 2 meter)
 • Mastvlag
  • 120 x 180 cm (geschikt voor mast van 5 meter)
  • 150 x 225 cm (geschikt voor mast van 6 of 7 meter)
  • 200 x 300 cm (geschikt voor mast van 8 of 9 meter)
  • 225 x 350 cm (geschikt voor mast van 10 meter of hoger)

Friese vlag: boot

Naast reguliere gevel- en mastvlaggen bieden we ook de Friese vlag voor een boot aan en als echte Fries mag de Friese vlag op je boot zeker niet ontbreken. Bij ons in de webshop bestel je Friese bootvlaggen van het vlaggendoek Poly-Glans. Dit materiaal is van hoge kwaliteit en het heeft een lange levensduur, ideaal voor op een boot met veel water en zon. Kies uit twee verschillende designs Friese vlaggen voor een boot:

 • Puntvorm
 • Rechtformaat
Doeksoort
Tafelvlag: Acetaat, Vlaggen: Spun-Poly en Petflag-Spun
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee
9.8
31 reviews
Deel jouw ervaring
Monica

Goede kwaliteit snelle levering

Monica

Goede kwaliteit snelle levering

Stefan

Mooie en sterke boot vlag

Stefan

Mooie en sterke boot vlag

Aaltje

Goed

Jantine

Topkwaliteit

Henk

Kwaliteitsvlag, volgens afspraak geleverd!

Yvonne

Dit was mijn eerste aankoop bij de Dokkumer vlaggen centrale op advies van mijn ouders die hier altijd hun spullen vandaan halen. De service was fijn en makkelijk contact te leggen, eindelijk eens een bedrijf die gelijk opneemt ipv dat je minuten lang in de wacht staat. De producten zijn mooi van kwaliteit en op tijd geleverd.

Bart

Prima

Douwe

Alma

Uitstekend

Roelof

B

Anja

Ziet er prima uit

Stefan

Mooi ding van kwaliteit

Klaas

Mooie vlag

Iko f

J Heidbuurt

Cadeau bootvlag

D.

Goed product!

W.B.

Goede kwaliteit en juist formaat.

Gregor

Theo Ter Schure

zeer goed

Janneke Lantinga-kuipers

Prima

Hans

De Friese vlag komt overeen met wat ik van de Friese vlag zou verwachten.

JD

Goed

Kor

Zeer goed

Minny

Prachtige vlag

Hans

Uitmuntende kwaliteit

Willem

Is een top vlagje

Jante

Mooie vlag, niets mis mee.

Sietze

Grutsk as in protter

Historie van de Friese vlag

Als echte Fries kan je de Friese vlag waarschijnlijk wel dromen: vier blauwe banen. Drie witte banen met daarop zeven pompeblêden. Diagonaal van linksonder naar rechts boven. Maar wat minder mensen weten is hoe deze vlag tot stand is gekomen. Er zijn een paar theorieën:

 1. De eerste waarneming van een soortgelijke vlag als de vlag van Friesland gaat terug naar de middeleeuwen. Hier zien we rond de 13e eeuw dat voornamelijk Scandinavische landen de bekende patronen en kleuren dragen.
 2. Rond het jaar 1085 gaat er een bekende legende rond. Drie broers – Friso, Saxo en Bruno – werden verdreven uit vermoedelijk Scandinavië. Friso vestigde zich uiteindelijk in Friesland. Deze legenda vermeldt ook het wapen van koning Friso, eentje die erg op de huidige vlag van Friesland lijkt.

De huidige Friesland vlag is officieel aangenomen door de Provinciale Staten op 9 juli 1957. Wil je meer weten over de geschiedenis van de Friese vlag, lees dan snel verder.

Veel gestelde vragen

Wat zijn pompeblêden?

Een pompeblêd komt waarschijnlijk af van een waterlelie, wat voor schepping en geboorte staat. Het is getekend in een niervormig hart.

Waar staan de 7 pompeblêden voor?

De zeven rode pompeblêden – ook wel waterleliebladeren genoemd – zouden kunnen verwijzen naar de 7 zonen van Koning Friso uit de legende. Óf naar de zeven Friese zeelanden, welke gescheiden werden door drie waterstromen. Het gaat dan om de Friese Zeeland West-Friesland, Westergo, Oostergo, Hunzingo, Fivelingo, Emsingo en Jeverland.

Heeft de Friese vlag ook een wimpel?

De Friese vlaggen zijn in wimpel formaat te bestellen.

Profiteer van onze voordelen

Als Friese onderneming zorgen wij graag voor vlaggen van hoge kwaliteit. Wil je een Friesche vlag kopen? Geniet dan van al onze voordelen:

 • 100% geproduceerd in Nederland.
 • #1 specialist in NL vlaggen.
 • Vóór 12:00 uur besteld, volgende dag in huis.
 • Direct uit voorraad leverbaar.
 • Plaatsing- en onderhoudsservices.

Heb je vragen of speciale wensen? Neem contact op met onze contactformulier. Wij helpen je graag verder met een vlag van Friesland bestellen.