Nederlandse vlag

Vanaf € 3,50 € 4,24 incl.btw

Ben jij op zoek naar een Nederlandse vlag van de beste kwaliteit? Bij DVC wordt de vlag van Nederland gemaakt met zorg en jarenlange ervaring. De Nederlandse vlag voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC geleverd. Door de goede materialen van de Nederlandse vlag van DVC blijven de sprekende kleuren van de vlag helder.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

De Nederlandse vlag

Voor langdurig vlagplezier kies je een Nederlandse vlag van DVC. De vlag van Nederland voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot wordt door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze Nederlandse vlag bestaat dus uit 100% polyester. De Nederlandse vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig gebruik. De Nederlandse vlaggen voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag. Voor de gevel- en mastvlag kun je ook kiezen voor de duurzame optie, namelijk een vlag gemaakt van PetFlag-Spun. Dit duurzame vlaggendoek is gemaakt van petflessen en is 100% gerecycled, exclusief verkrijgbaar bij DVC. Zo draag jij samen met DVC bij aan een beter milieu!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee
9.4
25 reviews
Deel jouw ervaring
Maaike

We hebben de vlag net ontvangen voor op onze boot. De vlag gaat nog in gebruik. Geen ervaring met gebruik dus nog

Andre

is gemaakt van gerecycled materiaal. is iets dunner dan mijn andere vlag, maar wappert daardoor erg mooi

Dennis

Precies als omschreven.

T

Klaas

zeer goede kwaliteit

Brigitte

Jan

Prima

Michel

Tamme

A

Goed

Kees

Astrid

Tommy

Snelle levering van een hoge kwaliteit vlag. Goede informatie op de site over het artikel.

G

Eric

Mooie vlag, goede kwaliteit

Karin

Snelle levering, mooie vlaggen

Martin

Gewoon waar voor je geld en snel geregeld

Ingrid

Mooie kleuren - goed materiaal

Linda van Reenen-Viet

Goede kwaliteit

Bram

Goede kleurstelling!

Henk

Wappert fier.

Huib

goeie kwaliteit en mooie kleuren

Huib

goeie kwaliteit en mooie kleuren

Andy

Stevig fabrikaat

Susanne

Goede kwaliteit en en snelle levering!

Geschiedenis van de Nederlandse vlag

Er is veel discussie over het ontstaan van de vlag van Nederland. De eerste driekleur in Nederland stamt uit de 16e eeuw: deze bestaat uit de kleuren oranje, wit en blauw. De prinsenvlag, het oranje-blanje-blue, werd in 1579 de officiële vlag bij het sluiten van de Unie van Utrecht. Na de prinsenvlag werd de vlag een aantal keer veranderd. Ten tijde van de Bataafse Republiek werd de oranje kleur vervangen door de rode kleur zoals wij die nu kennen.

Nederlandse vlaggen werden afgeschaft in 1810 door de Fransen. Na de Franse bezetting kreeg Nederland haar eigen vlag weer terug. Op 19 februari 1937 werden de kleuren officieel vastgesteld met het kortste koninklijk besluit ooit door koningin Wilhelmina. Pas na de tweede wereldoorlog werden de precieze kleuren vastgesteld. De officiële kleuren zijn in de wet vastgelegd als helder Vermiljoen, helderwit en kobaltblauw.

In Nederland bestaat voor de Nederlandse overheid een vlaginstructie, particulieren worden gevraagd deze zo veel mogelijk te volgen. Deze vlaginstructies zijn voor het eerst vastgesteld door de minister-president op 22 december 1980. In Nederland zijn er 10 officiële vlagmomenten, dit zijn vooral verjaardagen van leden van het koninklijk huis. Bij het vlaggen voor koninklijke verjaardagen mag er gecombineerd met de Nederlandse vlag ook een oranje wimpel worden gehesen. De andere dagen hebben vooral te maken met de regering en het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Nederlandse vlagregels

Een Nederlandse vlag als eerbetoon aan Nederland hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Nederlandse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Nederlandse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Nederland online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 0031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier.