Made in Dokkum

Nieuwe vlaggen nodig? Dan ben je bij DVC aan het juiste adres! Als zeefdrukspecialist van Nederland zijn wij de enige aanbieder van vlag- en doekproducten geproduceerd op de authentieke zeefdrukmethode. Een methode met vele voordelen!

De voordelen van het zeefdrukken

  • Via de zeefdruk methode kunnen wij de beste doordruk leveren: tot wel 100% procent
  • Huisstijlkleuren worden tot in uiterste precisie benaderd
  • Dé voordelige optie voor grotere oplages
  • Bestel je bij DVC? Dan bestel je gegarandeerd een Nederlands product, wel zo duurzaam!

Het productieproces

Wij noemen de zeefdruk ‘ons authentieke proces’. Zeefdrukken is een ambacht, waar het oog en het werk van de vakman belangrijk is. Men begint met een zeefdrukraam: dit is een fijnmazig, strakgespannen raam die wordt behandeld met een lichtgevoelige emulsie. Lichtgevoelig betekent dat de emulsie hard wordt door Uv-licht. Afhankelijk van het ontwerp wordt die emulsie op bepaalde plekken van het raam wel belicht en op andere plekken juist niet. De niet verharde emulsie wordt vervolgens uit het zeefdrukraam gespoeld. Per kleur in het ontwerp is 1 raam nodig, waarbij wit (de basiskleur van het doek) niet meetelt. Heeft jouw ontwerp 2 kleuren? Dan heb je twee ramen nodig.

Als het zeefdrukraam gecontroleerd is, is deze klaar voor productie. De ramen worden klaargezet op onze productieband. Hier loopt het doek onder het zeefdrukraam door en wordt verf overheen gegooid. Door middel van een rakel wordt de verf door het raam en in het doek geperst. Het eerste resultaat is zichtbaar. Door het doek daarna goed te verhitten (fixeren) en te wassen is het resultaat al goed zichtbaar. Tijdens dit proces houden onze productiespecialisten het proces nauwlettend in de gaten.

Maar dan is de vlag nog niet compleet. Om er een bruikbaar product van de te maken dient het doek op het juiste formaat gesneden en naar wens geconfectioneerd te worden. Ook dit gebeurt met de hand: zo weten we zeker dat jouw doekproduct het beste is afgewerkt.

Zeefdrukvlaggen bestellen

Heb je veel vlaggen nodig voor je bedrijf of evenement? Of zoek je landenvlaggen tegen een scherp tarief? DVC helpt je graag verder. Neem bij twijfel of vragen gerust contact met ons op.