Vlaggenmasten 5 t/m 12 meter

Meest verkochte producten

Waarom een vlaggenmast kopen bij DVC?

Een vlaggenmast kopen bij DVC levert je allerlei voordelen op. Profiteer:

 • Hoge kwaliteit + eigen productie in NL
 • Snelle levering of ophalen
 • 5 t/m 12 meter vlaggenmasten met keuze uit Polyester, Aluminium of een Baniermast
 • #1 specialist in masten én vlaggen
 • Plaatsing voor elke vlaggenmast mogelijk (bij samenstellen vlaggenmast)
 • Onderhoudsservice mogelijk

Vlaggenmasten kopen

Extra opvallen met je vlag, dat doe je met een vlaggenmast. Wat voor vlaggenmast zoek je precies? Een vlaggenmast van DVC is leverbaar met kikker, koord en clips of antidiefstalvoorziening. Wil je je vlag fier laten wapperen? Door een vlaggenmast te kopen weet je zeker dat de vlag zijn werk doet. Bekijk ons assortiment aan vlaggenmasten voor een landenvlag, provincievlag, gemeentevlag of wimpel of stel zelf je vlag samen.

Vlaggenmast Polyester

Vlaggenmast Aluminium

Vlaggenmast inclusief plaatsen

Mastenplaatsing

Baniermasten

Polyester Vlaggenmast: Lichtgewicht en Onderhoudsvriendelijk

Polyester vlaggenmasten combineren kracht met een lichtgewicht constructie, wat ze ideaal maakt voor zowel particuliere als zakelijke toepassingen. Verkrijgbaar in lengtes van 5 tot 12 meter, bieden ze een gestroomlijnde uitstraling dankzij hun conische ontwerp, dat tevens een relatief eenvoudige installatie mogelijk maakt.

Een belangrijk voordeel van polyester vlaggenmasten is hun duurzaamheid en onderhoudsgemak. Deze masten vereisen weinig tot geen onderhoud, wat ze perfect maakt voor mensen die zelf hun vlaggenmast willen onderhouden. Bovendien maakt het lichte gewicht van polyester het gemakkelijk om de mast te laten zakken voor onderhoud of om de vlag te vervangen. Advies nodig? We staan voor je klaar.

Aluminium Vlaggenmast: Robuust en Veelzijdig

Aluminium vlaggenmasten staan bekend om hun robuustheid en veelzijdigheid. Met een strak ontwerp, beschikbaar in zowel conische als cilindrische vormen, zijn ze een populaire keuze voor diverse toepassingen. Van bedrijfspanden tot straatversieringen, aluminium masten zijn alomtegenwoordig.

Wat aluminium masten echt onderscheidt, is hun vermogen om zelfs de zwaarste weersomstandigheden te weerstaan. Ze zijn sterk genoeg om de Nederlandse wind te trotseren en bieden een betrouwbare optie voor langdurig gebruik. Vooral op drukke locaties, zoals straten, zijn conische aluminium masten uitstekend geschikt vanwege hun vermogen om schokken te absorberen zonder schade op te lopen. Advies nodig? We staan voor je klaar.

Verschillende lengtes

Hoe hoog mag de vlaggenmast worden? Een vlaggenmast van 6 meter, of wil je juist nog meer de hoogte ingaan. Hoe kies je nu de juiste vlaggenmast?
Heb je de juiste vlaggenmast gevonden? Dan kan het samenstellen beginnen. Bepaal zelf het type mast en de vlaggenmast onderdelen:

 1. Lengte (keuzes verschillen per type mast)
  -5 meter tot maar liefst 12 meter hoog
  -Diverse top maten: 60 tot 65 mm
  -Diverse voet maten: 100 tot 145 mm
 2. Type: vlaggenmast of baniermast
 3. Hijsrichting
 4. Kleur
 5. Knop
 6. Masthouder (optioneel, maar wel noodzakelijk)
 7. Plaatsing (optioneel)

Diverse aantallen mogelijk, meer aantallen is mogelijk via een offerte.

Per type mast kan de configurator verschillen. Bovenstaand zijn de meest voorkomende stappen.

Verhouding tussen vlaggenmast en vlag/banier

Een grote vlag aan een veel te kleine mast. Of een kleine vlag aan een veel te grote mast. Dát wil je natuurlijk voorkomen. Hoe kies je de juiste verhouding tussen de vlaggenmast en de vlag of banier? Wat voor vlaggenmast je nodig hebt, hangt af van of je dagelijks wilt vlaggen of incidenteel. Wil je weten welk formaat vlag past bij jouw mast? Lees dan onze blog.

Vlaggenmast met kikker + meer onderdelen

Met een vlaggenmast met kikker, koord en clips geef je extra allure aan huis, tuin of bedrijf. Deze mast is te combineren met zowel rechtformaat- als hoogformaat vlaggen zonder zoom.

Wat voor vlaggenmast onderdelen kun je bestellen bij DVC? Denk aan een . Ook kun je diverse accessoires bestellen, zoals knoppen (plat of peervormig), masthouders en een antiklimbeugel.

Veel gestelde vragen

Hoe lang moet een vlaggenmast zijn?

De lengte van de mast kun je zelf bepalen. Let wel goed op de verhouding van de vlaggenmast en de vlag zelf. Je wilt niet een grote vlag met een te kleine mast of visa versa. In ons assortiment vind je masten vanaf 5 meter tot maar liefst 12 Langer is ook mogelijk, vraag dan een offerte aan!

Hoe lang een vlaggenmast moet zijn, hangt af van waar de vlag komt te hangen. Voor een vlag bij je huis adviseren we vaak 6 of 7 meter, bij een winkelcentrum of soortgelijk gebied is de standaard altijd 8 meter.

Hoe diep moet een vlaggenmast in de grond?

Een vlaggenmast gaat zo’n 70 cm de grond in wanneer je een grondbuis of grondkoker gebruikt. Houd er wel rekening mee dat de mast zelf dus 70 cm korter wordt boven de grond. Bij een kantelanker staat de mast op het anker, hierdoor heb je geen lengteverlies.

Heb je een vergunning nodig voor een vlaggenmast?

Wordt de vlaggenmast op eigen terrein geplaatst, dan heb je geen vergunning nodig. Wil je als particulier de vlaggenmast in je tuin plaatsen of wil je als eigenaar van een bedrijf de vlaggenmast op eigen terrein plaatsen? Dan mag je één vlaggenmast met een maximale lengte van 6 meter vergunningsvrij plaatsen. Wil je meer vlaggenmasten of juist een hogere mast dan die 6 meter? Dan zul je een omgevingsvergunning aan moeten vragen. Tegenwoordig kan een vergunning voor het plaatsen van een vlaggenmast aangevraagd worden via de website ‘Omgevingsloket Online’. Hier kun je ook een vergunningscheck doen zodat je snel weet of je een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van een vlaggenmast.

Goed om te weten: bij evenementen moet er o.a. altijd een clic melding gedaan worden voor de plaatsing.

Waarom een vlaggenmast kopen bij DVC?

Een vlaggenmast kopen bij DVC levert je allerlei voordelen op. Profiteer:

 • Hoge kwaliteit + eigen productie in NL
 • #1 specialist in masten én vlaggen
 • Montageservice vlaggenmast mogelijk
 • Onderhoudsservice mogelijk

 

Persoonlijk advies over vlaggenmasten?

Bij DVC kies je zelf hoe je je producten bestelt. Via onze accountmanagers, telefonisch of via onze website. Hier kun je zelf je producten samenstellen, 24 uur per dag!

Kom je er even niet uit? Onze medewerkers van het team support helpen je graag verder via de live chat, telefoon of mail.

Bekijk veelgestelde vragen

Wij zijn bereikbaar op ma-vr tussen 08:30 - 17:00


Extra informatie

Bijlages