Vlaggenmasten kopen

Extra opvallen met je vlag, dat doe je met een vlaggenmast. Wat voor vlaggenmast zoek je precies? Een vlaggenmast van DVC is leverbaar met kikker, koord en clips of antidiefstalvoorziening.

Wil je je vlag fier laten wapperen? Door een vlaggenmast te kopen weet je zeker dat de vlag zijn werk doet. Bekijk ons assortiment aan vlaggenmasten voor een landenvlag, provincievlag, gemeentevlag of wimpel of stel zelf je vlag samen.

Verschillende lengtes

Hoe hoog mag de vlaggenmast worden? Een vlaggenmast van 6 meter, of wil je juist nog meer de hoogte ingaan. Hoe kies je nu de juiste vlaggenmast? Bedenk eerst of je een vlaggenmast wilt van

Heb je de juiste vlaggenmast gevonden? Dan kan het samenstellen beginnen. Bepaal zelf het type mast en de vlaggenmast onderdelen:

 1. Lengte (keuzes verschillen per type mast)
  • 6 meter tot maar liefst 12 meter hoog
  • Diverse top maten: 60 tot 65 mm
  • Diverse voet maten: 100 tot 145 mm
 2. Type: vlaggenmast of baniermast
 3. Hijsrichting
 4. Kleur
 5. Knop
 6. Masthouder (optioneel, maar wel noodzakelijk)
 7. Plaatsing (optioneel)
 8. Aantal
  • Diverse aantal mogelijk, meer aantallen kan altijd via een offerte.

Per type mast kan de configurator verschillen. Bovenstaand zijn de meest voorkomende stappen.

 

Verhouding tussen vlaggenmast en vlag/banier

Een grote vlag aan een veel te kleine mast. Of een kleine vlag aan een veel te grote mast. Dát wil je natuurlijk voorkomen. Hoe kies je de juiste verhouding tussen de vlaggenmast en de vlag of banier? Wat voor vlaggenmast je nodig hebt, hangt af van of je dagelijks wilt vlaggen of incidenteel. Lees ons advies in onze blog!

 

Vlaggenmast met kikker + meer onderdelen

Met een vlaggenmast met kikker, koord en clips geef je extra allure aan huis, tuin of bedrijf. Deze mast is te combineren met zowel rechtformaat- als hoogformaat vlaggen zonder zoom.

Wat voor vlaggenmast onderdelen kun je bestellen bij DVC? Denk aan een . Ook kun je diverse accessoires bestellen, zoals knoppen (plat of peervormig), masthouders en een antiklimbeugel.

Meest verkochte producten

Persoonlijk advies over vlaggenmasten?

Bij DVC kies je zelf hoe je je producten bestelt. Via onze accountmanagers, telefonisch of via onze website. Hier kun je zelf je producten samenstellen, 24 uur per dag!

Kom je er even niet uit? Onze medewerkers van het webteam helpen je graag verder via de live chat, telefoon of mail.

Bekijk veelgestelde vragen

Wij zijn bereikbaar op ma-vr tussen 08:30 - 17:00


Extra informatie

Bijlages

Veel gestelde vragen

Hoe lang moet een vlaggenmast zijn?

De lengte van de mast kun je zelf bepalen. Let wel goed op de verhouding van de vlaggenmast en de vlag zelf. Je wilt niet een grote vlag met een te kleine mast of visa versa. In ons assortiment vind je masten vanaf 6 meter tot maar liefst 12 Langer is ook mogelijk, vraag dan een offerte aan!

Hoe lang een vlaggenmast moet zijn, hangt af van waar de vlag komt te hangen. Voor een vlag bij je huis adviseren we vaak 6 of 7 meter, bij een winkelcentrum of soortgelijk gebied is de standaard altijd 8 meter.

Hoe diep moet een vlaggenmast in de grond?

Een vlaggenmast gaat zo’n 70 cm de grond in wanneer je een grondbuis of grondkoker gebruikt. Houd er wel rekening mee dat de mast zelf dus 70 cm korter wordt boven de grond. Bij een kantelanker staat de mast op het anker, hierdoor heb je geen lengteverlies.

Heb je een vergunning nodig voor een vlaggenmast?

Wordt de vlaggenmast op eigen terrein geplaatst, dan heb je geen vergunning nodig. Wil je als particulier de vlaggenmast in je tuin plaatsen of wil je als eigenaar van een bedrijf de vlaggenmast op eigen terrein plaatsen? Dan mag je één vlaggenmast met een maximale lengte van 6 meter vergunningsvrij plaatsen. Wil je meer vlaggenmasten of juist een hogere mast dan die 6 meter? Dan zul je een omgevingsvergunning aan moeten vragen.

Goed om te weten: bij evenementen moet er o.a. altijd een clic melding gedaan worden voor de plaatsing.

 

Waarom een vlaggenmast kopen bij DVC?

Een vlaggenmast kopen bij DVC levert je allerlei voordelen op. Profiteer:

 • Hoge kwaliteit + eigen productie in NL
 • #1 specialist in masten én vlaggen
 • Montageservice vlaggenmast mogelijk
 • Onderhoudsservice mogelijk