De betekenis van seinvlaggen

De betekenis van seinvlaggen

Seinvlaggen zijn een reeks vlaggen die worden gebruikt om visuele berichten te communiceren tussen schepen op zee. Elke vlag vertegenwoordigt een specifieke letter of cijfer, en door ze te combineren kunnen woorden en zinnen worden gespeld.

DVC levert gemakkelijk en snel alle seinvlaggen apart of als complete set bij jouw thuis. In deze blog lees je meer over de verschillende seinvlaggen.

De verschillende seinvlaggen

De seinvlaggen zijn ingedeeld op categorieën:

  • De cijfermatige seinvlaggen worden gebruikt om numerieke waarden te communiceren tussen schepen of om specifieke getallen weer te geven in een maritieme context. Bijvoorbeeld, als de seinvlaggen “1”en “2” samen worden getoond, betekent dit het getal “12”. Cijfers 0 t/m 9 zijn los verkrijgbaar.
  • De lettermatige seinvlaggen dienen als letters en lettercombinaties om te communiceren tussen schepen of om specifieke boodschappen weer te geven in een maritieme context. Bijvoorbeeld, als de seinvlaggen voor “H”, “U”, “L” en “P” samen worden getoond, wordt het woord “Help” gespeld. Alle letters van het alfabet zijn verkrijgbaar.
  • Seinvlaggen “V1”, “V2” en “V3” verwijzen naar seinvlaggen die buiten het internationaal maritieme semafooralfabet vallen en die specifiek zijn voor een bepaald land, organisatie of systeem. In dat geval kan de betekenis alleen worden vastgesteld door te verwijzen naar de specifieke seincodes die in dat systeem worden gebruikt. Ook kan DVC je voorzien in de “V1”, “V2” en “V3”.
  • De seinvlag Code staat voor: antwoordvlag, decimaal

Het materiaal van seinvlaggen

Al onze seinvlaggen worden gemaakt van het polyester weefsel Spun-Poly. Spun-Poly is het sterkste vlaggendoek dat er is en daardoor uitermate geschikt voor seinvlaggen. Daarnaast is Spun-Poly wind-, weer- en UV-bestendig en kleurecht.

Ben jij benieuwd naar onze seinvlaggen? Bekijk ons assortiment! Kunnen we je nog ergens mee helpen? Stuur een berichtje via de chat of neem contact op via het contactformulier.