Hoe worden vlaggen gemaakt?

Hoe worden vlaggen gemaakt?

De vlaggen van DVC worden professioneel bedrukt, hiervoor maken wij gebruik van twee verschillende druktechnieken. De druktechnieken die wij gebruiken voor onze vlaggen zijn zeefdruk en digitaal drukken.

De zeefdruktechniek wordt gebruikt voor vlaggen die in grote aantallen geproduceerd worden of op voorraad zijn, zoals de landenvlaggen. De techniek voor het bedrukken van vlaggen door middel van digitaal bedrukken wordt gebruikt voor kleine oplages en gedetailleerde ontwerpen met veel verschillende kleuren.

Zeefdruk techniek

Onze eerste techniek, het zeefdrukken, wordt al jaren door ons gebruikt. De zeefdruktechniek wordt al van oudsher door ons gebruikt, DVC is de enige leverancier in Nederland met een eigen zeefdrukproductie. Voor deze methode wordt gebruik gemaakt van een zeefdrukraam waarover gaas wordt gespannen. Om het ontwerp op een zeefdrukraam te krijgen, wordt dit raam bedekt met een lichtgevoelige laag die de gaatjes in het gaas bedekt. Het ontwerp wordt op een speciale manier geprojecteerd op dit zeefdrukraam, deze projectie zorgt ervoor dat de lichtgevoelige laag uithardt. Na dit proces wordt het raam gewassen en kan het ontwerp gebruikt worden om het ontwerp van de vlag te zeefdrukken. Voor vlaggen die bestaan uit meerdere kleuren worden meerdere zeefdrukramen gemaakt, voor iedere kleur één. Het vlaggendoek wordt langs elk raam getrokken en wordt zo kleur voor kleur bedrukt. Na het bedrukken wordt het vlaggendoek gefixeerd, gewassen, gedroogd, opgerold, op maat gesneden en er volgt een zorgvuldige controle op het gedrukte doek. De vlag wordt aan één kant bedrukt, de print is aan beide kanten zichtbaar doordat de verf 100% doordrukt.

Digitaal drukken

De tweede techniek die DVC gebruikt is het bedrukken van vlaggen door middel van digitale druk. Voor deze techniek worden geen zeefdrukramen gebruikt en kunnen alle kleuren in een keer gedrukt worden. DVC blijft flink in deze vernieuwende druktechniek investeren zodat wij ook op dit gebied voorop blijven lopen in kwaliteit. Doordat alle kleuren in een keer gedrukt kunnen worden, is deze techniek erg geschikt voor ontwerpen met veel kleuren en fijne details. Dankzij deze digitale druktechniek kunnen wij snel produceren, zonder in te leveren op kwaliteit. Hiermee garanderen wij ook een scherpe prijsstelling bij kleine oplages. De vlag wordt net als met de zeefdruktechniek aan één kant bedrukt, echter is de doordruk van de digitaal druk niet 100%, waardoor de kleuren van de achterkant van de vlag iets doffer zijn. Wanneer de vlag gehesen is, zal het verschil in de helderheid van kleur met een gezeefdrukte vlag amper te zien zijn. Lees hier meer over ons productieproces.

Na het bedrukken van de vlaggen worden deze afgewerkt. Aan de vlaggen wordt een kopband, lusje, koord, kopband of clips toegevoegd, dit is afhankelijk van het soort vlag wat bedrukt is. Aan vlaggen voor een tafelstandaard, boot of gevel wordt een kopband, lusje en koord toegevoegd. Vlaggen voor in een vlaggenmast vanaf vijf meter worden speciaal afgewerkt met een kopband en clips.

Jouw eigen vlag bestellen?

Kies een vlag uit ons brede assortiment of laat de vlag bedrukken. Laat je de vlag door ons bedrukken? Wij zetten jouw opdruk altijd haarscherp op het doek. Lever hiervoor een eigen ontwerp aan of laat onze specialisten een opvallend ontwerp voor je maken. Voor vragen of advies kun je altijd contact opnemen via +31(0)519 228 228, onze chat of het contactformulier.