Maatwerk van DVC: uniek theaterdecor

Maatwerk van DVC: uniek theaterdecor

DVC is met reeds 85 jaar ervaring dé specialist in vlag- en doekproducten. Regelmatig krijgen we unieke, zeer specifieke aanvragen voor producten die niet direct in ons assortiment te vinden zijn. Zo ook het dubbelzijdige theaterdoek voor de theatrale vertellingen Titus, held of heilige van Peter Vermaat. Hij was op zoek naar een uniek theaterdoek om de vertelling van Titus Brandsma extra kracht te geven. Met het ruime assortiment aan doeksoorten is daar natuurlijk een oplossing voor bij DVC.

Het verhaal van Titus Brandsma

Peter Vermaat vertelt in zijn theatervoorstelling Titus, held of heilige het verhaal van Titus Brandsma, een verhaal dat zich grotendeels afspeelde in Dokkum en omstreken. Titus werd geboren in 1881 en kwam in 1941 in verzet tegen het nazibewind. Uiteindelijk moest hij zijn acties met de dood bekopen in het concentratiekamp Dachau.

Om het verhaal kracht bij te zetten werd er gezocht naar een dubbelzijdig theaterdoek op maat, die halverwege de voorstelling eenvoudig omgedraaid kan worden om de setting te veranderen en de bezoeker mee te voeren naar een andere locatie.

Theaterdoeken op maat

Theaterdoeken zijn altijd maatwerk. Het is een middel om een vertelling of voorstelling kracht bij te zetten en moet dus naadloos aansluiten bij het verhaal en de wensen van de speler of spelers. DVC heeft voor deze voorstelling op maat gemaakte hoezen geleverd, vervaardigd uit doek. De doeken zijn als een hoes aan elkaar gezoomd, waardoor het eenvoudig op de constructie geschoven kon worden. Door de handgemaakte constructie op wieltjes wordt het theaterdecor een handzaam geheel.

Het decorstuk is gemaakt van het doeksoort Poly-deco. De speciale coating op dit doek zorgt voor een extra scherp beeld en prachtige kleuren. Dat is wel te zien aan de haarscherpe print. Daarna is het geheel geconfectioneerd tot een strakke hoes. Om doorschijnen te voorkomen is de hoes aan de binnenkant voorzien van gemetalliseerd tussendoek. Zo is het theaterdecor eenvoudig dubbel te gebruiken, zonder dat het doorschijnt of slecht zichtbaar is.

De beginscene van Titus
De beginscene van Titus
De andere kant van het verhaal: het slotstuk
De andere kant van het verhaal: het slotstuk
DVC zorgt voor een haarscherpe print en een perfecte confectie
DVC zorgt voor een haarscherpe print en een perfecte confectie

Maatwerk producten van DVC

Door onze jarenlange kennis en ervaring op het gebied van doekproducten en signing kunnen wij jou eenvoudig een goed advies geven en een maatwerk product leveren. Ben jij ook op zoek naar een uniek product? Wij denken graag met je mee! Neem gerust contact op met het webteam van DVC via +31(0)519 228 228, onze chat of het contactformulier.