Client case: VriendenLoterij Open Monumentendag

Client case: VriendenLoterij Open Monumentendag

De VriendenLoterij Open Monumentendag comités in het land zijn al maanden druk met alle voorbereidingen, en bij ons wordt hard gewerkt om duizenden vlaggen te maken.

Elk jaar, in het gehele tweede weekend van september, openen duizenden monumenten gratis hun deuren voor het publiek: het is Open Monumentendag weekend! Het Open Monumentendag weekend wordt al sinds 1986 georganiseerd in Nederland. Dit jaar dus de 36e editie met het thema “duurzaamheid”. Open Monumentendag bracht op laagdrempelige wijze een breed publiek met monumenten in aanraking en vergrootte zo de belangstelling en daarmee de instandhouding van monumenten. Het is het grootste culturele event van Nederland met ruim 1 miljoen bezoekers.

 

Na de naamsverandering vorig jaar van de Bank Giro Loterij naar de VriendenLoterij moesten de vlaggen dit jaar worden vernieuwd. Een grote oplage van 120x180cm vlaggen en 150x300cm vlaggen. Naast vlaggen heeft DVC ook spandoeken, keycords, buttons en bewegwijzeringsbordjes gemaakt voor Open Monumentendag.

“Er is wel 25 km aan doek gebruikt voor alle vlaggen!”

De zeefdruk als productiemethode

Voor DVC een mooie opdracht waarbij de zeefdrukmethode maar al te goed kon worden ingezet. Omdat het ontwerp twee kleuren bevat, zijn er twee ramen gebruikt. Één voor de gele sleutel en één voor de blauwe achtergrond. Harald de Boer, directeur van Nederland Monumentenland kreeg de eerste vlag in Dokkum uitgereikt.

Dat de vlaggen hier in Dokkum zouden worden geproduceerd, was voor Nederland Monumentenland een belangrijk aspect. Echte Hollandse productie op een authentieke manier. Dit sluit ook goed aan op het thema van dit jaar.

Bezoek VriendenLoterij Open Monumentendag 2022

Op 10 en 11 september ben je van harte welkom om de monumenten te bezoeken. Duizenden monumenten openen in heel Nederland hun deuren! Bezoek de website van Open Monumentendag voor meer informatie.

 

Kunnen we jou helpen met een idee, opdracht of order? Neem gerust contact op met ons webteam via de chat onderin, per mail of telefonisch.