Duurzame oplossing: van vlag naar boodschappentas

Duurzame oplossing: van vlag naar boodschappentas

Al meer dan 111 jaar een begrip in de bouw: Van Wijnen. Met maar liefst 24 locaties in Nederland ontwikkelen én realiseren zij betekenisvolle plekken, met het oog op de toekomst. En daarbij speelt toekomstbestendigheid een prominente rol. Maar wat doe je met tweehonderd oude vlaggen bij een logoverandering? Juist: van vlag naar boodschappentas!

Het bedrijf heeft in 2017 een rebranding gedaan om Van Wijnen nog sterker te positioneren in de markt. Ook een verandering van het logo is daarvan onderdeel geweest, die natuurlijk op veel middelen van het bedrijf staat. “Waaronder dus onze vlaggen.”, vertelt Maaike Arns, Directeur Identiteit & Markt bij Van Wijnen. “En dan kan je de vlaggen met het oude logo langere tijd gebruiken tot deze op zijn of kiezen voor nieuwe vlaggen.”

En dat laatste hebben ze gedaan. Maaike: “Natuurlijk wilden we onze vlaggen niet in de prullenbak gooien, dat past totaal niet bij onze filosofie. Zo kwamen we op het idee om van onze oude vlaggen tasjes te maken.” Samen met DVC heeft Van Wijnen dit idee verder uitgewerkt. Met als resultaat: unieke, opvouwbare tasjes gemaakt van het vlaggendoek. Maaike: “Een duurzame oplossing en een nieuwe bestemming voor de oude vlaggen!”

Met oude vlaggen bouwen aan een duurzaam collectors item
Van vlag naar boodschappentas met gerecyclede petflessen
Van vlag naar boodschappentas met gerecyclede petflessen

Van de bijna 200 vlaggen met het oude logo zijn 3.000 tasjes gemaakt. Deze ontvingen medewerkers en relaties aan het einde van het jaar in hun kerstpakket. “Niet iedereen zag direct dat het onze oude vlaggen waren, maar toen ze dit eenmaal wisten waren de reacties hierop super enthousiast. Men gaf ook aan dat ze het zo goed vinden dat zoiets hergebruikt wordt,” aldus Maaike. “Als toekomstbestendige meer-dan-bouwer willen we een partij zijn die meedenkt over duurzame oplossingen. Dat doen we niet alleen als gesprekspartner voor onze klanten, maar dat begint ook bij onszelf.”

Verspilling voorkomen en hergebruik materialen

Relatiegeschenk: tas van oude vlaggen
Relatiegeschenk: tas van oude vlaggen

De bouw is één van de grootste vervuilers als het gaat om CO2-uitstoot en gebruik van materialen. “We kijken naar hoe we zoveel mogelijk van onze bouwmaterialen kunnen hergebruiken of verspillingen kunnen voorkomen. Met de ontwikkeling van de circulaire woning zijn we hiermee al een eind op weg: dit is een woning die uiteindelijk geheel hergebruikt kan worden. En zo zijn er allerlei initiatieven op zowel technisch als organisatorisch vlak waar we naar kijken. Wat kunnen we bijvoorbeeld met ons wagenpark op het gebied van verduurzaming. Zaken waar wij ons anno 2018 veel mee bezig houden. En daar geloven we ook echt in: dicht bij huis beginnen!”

DVC en Van Wijnen zijn al meer dan 25 jaar trouwe partners als het gaat om het realiseren van vlag- en doekproducten. In DVC heeft Van Wijnen een flexibele partij gevonden die meedenkt en samen op zoek gaat naar passende (duurzame) oplossingen. Wil je ook meer weten over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Laat het ons weten en we nemen contact met je op!

Ook duurzaam ondernemen?

Voor vragen met betrekking tot duurzaam ondernemen kun je contact opnemen via +31(0)519 228 228, onze chat of het contactformulier.