Welke mast past bij jou?

Welke mast past bij jou?

Bij DVC worden verschillende types vlaggenmasten en baniermasten aangeboden, in dit artikel worden de mogelijkheden toegelicht. De verschillen tussen de masten, de toepassingen van onze accessoires en de voordelen die deze bieden worden beschreven om tot de beste keuze te kunnen komen.

Vlaggenmasten vs baniermasten

DVC levert vlaggenmasten met kikker, koord en clips en baniermasten. De vlaggenmast van DVC met kikker, koord en clips wordt gebruikt voor vlaggen van rechtformaat (mastvlaggen) en hoogformaat (baniervlaggen) vlaggen zonder zoom. Voor hoogformaat vlaggen met zoom kun je kiezen voor baniermast van DVC. De baniermast heeft als voordeel dat de opdruk van de vlag altijd goed zichtbaar is, deze masten zijn daarom uiterst geschikt voor onder andere bedrijfsvlaggen. De baniermast Windswinger Pro biedt extra kwaliteit, door het slimme interne draaimechanisme draait de baniermast gemakkelijk om zijn eigen as en zal de vlag nooit om de baniermast waaien. Ook verkoopt DVC mobiele baniermasten, deze zijn handig in gebruik en geschikt voor onder andere evenemententerreinen.

Een polyester of aluminium mast?

DVC levert masten van twee soorten materialen, polyester en aluminium. Al onze masten zijn verkrijgbaar van het materiaal aluminium, onze vlaggenmasten met kikker, koord en clips en onze baniermasten zijn ook verkrijgbaar van het materiaal polyester. De baniermast Windswinger Pro en de mobiele vlaggenmast worden geleverd van aluminium. Als je bij DVC een mast besteld, kies je altijd voor een duurzame en kwalitatieve mast, of het nu een polyester of aluminium mast betreft.

Conische of cilindrische mast?

Het aanbod van DVC bevat twee vormen masten, conische en cilindrische masten. Conische masten lopen naar boven toe af in diameter en de cilindrische masten hebben over de hele lengte van de mast een gelijke diameter. De conische masten van DVC hebben een elegante en luxe uitstraling. Masten van polyester worden alleen conisch geleverd. Aluminiummasten worden zowel cilindrisch als conisch geleverd, de cilindrische mast is te bestellen tot 7 meter en de conische mast vanaf 6 meter. Onze conische aluminiummasten voldoen aan de EN40-normering voor straatmeubilair.

Mastverlichting

Om ervoor te zorgen dat jouw vlag 24 uur per dag buiten goed zichtbaar is, heeft DVC PoleLed mastverlichting. Met deze mastverlichting mogen ook landenvlaggen ’s nachts buiten blijven hangen. De duurzame LED technologie van DVC is eenvoudig en snel aan te brengen op bestaande vlaggenmasten en baniermasten.

De beste beveiliging

Door DVC worden masten met antidiefstal voorziening geleverd, het stelen van een vlag wordt hierdoor aanzienlijk afgenomen. Al onze masten zijn leverbaar met antidiefstal voorziening, het hijskoord zit veilig achter het slot in de mast. Er zijn twee soorten antidiefstal voorzieningen, de eerste variant is met een luikje en een sleutel, de tweede variant is met een zwengel. De variant met de zwengel is het meest gemakkelijke, degelijke en moderne systeem onder de antidiefstal systemen.

Verschillende masthouders

DVC verkoopt vier verschillende, solide houders voor vlaggenmasten en baniermasten. De kantelanker is het meest populair en biedt de mogelijkheid om de mast te kantelen en deze plat op de grond te leggen. De grondbuis is enkel geschikt voor cilindrische masten en is ideaal voor tijdelijke opstellingen. Wanneer je opzoek bent naar een masthouder voor op een verharde ondergrond, kies je voor een mastblok. Wil je je mast bevestigen aan de muur, kies dan voor de bevestiging door middel van een muurbeugelset.

Accessoires

Naast de mast worden door DVC ook losse accessoires en reserveonderdelen verkocht. DVC verkoopt verschillende soorten mastknoppen, zo zijn er platte knoppen van kunststof en peervormige knoppen van zowel kunststof als aluminium en goud messing.

Benieuwd naar onze masten?

Bezoek hier onze vlaggenmasten en hier onze baniermasten.