Zoveel soorten vlaggenstokken, welke heb je nodig?

Zoveel soorten vlaggenstokken, welke heb je nodig?

Ben je van plan de vlag uit te steken? Dan is een vlaggenstok een onmisbare accessoire. Het kopen van een vlaggenstok doe je niet zomaar. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden die er samen voor zorgen dat jouw vlag mooi aan de gevel hangt. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van de vlaggenstokken, zodat jij de juiste keuze maakt. Een vlaggenstok aan de gevel bevestigen? Dat doe je met een passende vlaggenstokhouder.

Het materiaal van de vlaggenstok

De vlaggenstokken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen: hout en het sterke aluminium. De houten vlaggenstokken zijn gemaakt van FLEGT gecertificeerd hout met een witte lak of een duurzame witte plastic mantel. Beide vlaggenstokken zijn van de beste kwaliteit. Maar hoe weet je nu welke stok jij nodig hebt? Kies voor een aluminium vlaggenstok als het vaak hard waait op de plaats waar de vlag komt te hangen. Aluminium is ontzettend sterk materiaal en kan wel tegen en beetje wind. Kies hier ook voor als je PVC kioskvlaggen ophangt. Deze vlaggen zijn te zwaar voor een houten vlaggenstok. De houten vlaggenstokken zijn goedkoper en een prima oplossing als je af en toe de vlag uithangt.

De lengte van de vlaggenstok

De lengte van de vlaggenstok is afhankelijk van het formaat van de vlag. De kleinste stok in ons assortiment heeft een lengte van 95 centimeter. Een gevelvlag kleiner dan 50 x 75 centimeter past perfect. Aan een vlaggenstok van 2 meter hoort een vlag van 100 x 150 centimeter. Onze grootste stok is 4 meter. Daar kan met gemak een vlag van maximaal 150 x 225 centimeter aan. Wil je zeker weten welke vlaggenstok je nodig hebt? Wij geven je hier graag advies over, bijvoorbeeld via onze chat.

De kleur van de knop

De knop van een vlaggenstok is van kunststof en heeft een bevestigingshaakje voor de vlag. Je hebt keuze uit zeven verschillende kleuren knoppen: oranje, wit, geel, lichtblauw, donkerblauw, rood, groen en zwart. Welke kleur je kiest is helemaal afhankelijk van je smaak. Wij adviseren altijd een knop te kiezen die past bij de kleur van de vlag. Kies bijvoorbeeld lichtblauw als er een jongetje op komst is en je een geboortevlag ophangt.

De accessoires bij de vlaggenstok

Geef in onze webshop aan of je een vlaggenstok wilt bestellen met of zonder flagclips. Met deze clips bevestig je de onderkant van de vlag aan de vlaggenstok. Die clips heb je ook nodig als je een vlag halfstok wilt hangen. Hierdoor blijft de vlag altijd op de juiste plaats.

Een vlaggenstok bestellen

Na het lezen van dit artikel weet je zeker welke vlaggenstok je nodig hebt en zou je dit nog kunnen aanvullen met een vlaggenstokhouder. Bestel gemakkelijk je vlaggenstok via onze webshop. We leveren jouw vlaggenstok al binnen drie werkdagen en je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur. Voor vragen of advies kun je altijd contact opnemen via +31(0)519 228 228, onze chat of het contactformulier.