Afghaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Afghaanse vlag, de vlag die het meest veranderd is in de twintigste eeuw ter wereld, ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Afghanistan voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Afghanistan kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Afghaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Afghaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Afghanistan kopen?

Op zoek naar een Afghaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Afghaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Afghanistan is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Afghaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Afghaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Afghaanse vlag? Kies voor de vlag van Afghanistan van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Afghaanse vlag

De Afghaanse vlag heeft drie gelijke verticale banen in de kleuren zwart-rood-groen met in het midden het nationale embleem. De Vlag van Afghanistan is dus een verticale driekleur. De zwarte kleur staat symbool voor de moeilijke negentiende eeuw, de rode voor het bloed van de gevallenen van de vrijheidsstrijd en het groen staat symbool voor de welvaart van de toekomst. De eerste keer dat deze kleuren voorkwamen in de nationale vlag was in 1928, toen de toenmalige koning zich liet inspireren door de kleuren van de vlag van Weimar, het toenmalige Duitsland. Sinds 1928 had elke vlag van Afghanistan een embleem in het midden en bijna elk embleem bevat een moskee in het ontwerp.

Voor de twintigste eeuw was de vlag van het gebied van Afghanistan effen zwart. De effen zwarte vlag werd in 1901 veranderd tot een zwarte vlag met een wit embleem. Dat embleem werd negentien jaar later weer veranderd. In 1928 ging de koning van Afghanistan naar de republiek van Weimar en veranderde zijn vlag, hij wilde de Afghaanse vlag meer op de Duitse vlag laten lijken. Deze driekleur zwart-rood-groen bleef met verschillende emblemen tot de val van de monarchie in 1974. Daarna werd het logo veranderd om meer op een republiek te lijken. Vanaf 1978 was Afghanistan communistisch en had het dus communistische vlaggen, deze vlaggen waren overwegend rood. Het embleem kreeg ook communistische invloeden, namelijk de rode vijfpuntige ster. Tussen 1992 en 1996 heersten legercommandanten over het land en zij voerden varianten van de groen-wit-zwarte vlag. Na operatie enduring freedom werd de taliban verdreven en kreeg Afghanistan in 2004 de huidige nationale vlag.

Afghaanse vlag regels

Een Afghaanse vlag als eerbetoon aan Afghanistan hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Afghaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Afghaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Afghanistan online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier