Afghaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Ontdek de prachtige Afghaanse vlag bij DVC! Als dé specialist in vlaggen bieden wij hoogwaardige Afghanistan vlaggen aan die perfect zijn voor verschillende gelegenheden. De vlag van Afghanistan, ook wel bekend als de 'Parcham-e Sitara-o-Hilal', is een harmonieuze compositie van drie verticale banden in de kleuren zwart, rood en groen, met het nationale wapenschild in het midden. Onze vlaggen zijn vervaardigd van duurzame materialen van topkwaliteit, waardoor ze bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Toon je trots en verbondenheid met Afghanistan en bestel vandaag nog jouw Afghanistan vlag bij DVC.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Kies de perfecte afwerking voor jouw Afghaanse vlag

Bij DVC begrijpen we dat elke gelegenheid vraagt om een specifieke afwerking voor jouw Afghaanse vlag. Daarom bieden we een breed scala aan opties om aan jouw individuele wensen en behoeften te voldoen.

 • Tafelvlaggen: voor een subtiele decoratie kun je kiezen voor onze tafelvlaggen. Deze kleine vlaggen, met afmetingen van 10 bij 15 cm, zijn perfect voor conferenties, evenementen of op kantoor. Gemaakt van hoogwaardig Acetaatzijde, bieden ze niet alleen een luxueuze glans, maar ook duurzaamheid.
 • Gevelvlaggen: wil je jouw vlag van Afghanistan laten wapperen aan de gevel van je huis of bedrijfspand? Onze gevelvlaggen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en materialen, waardoor ze zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden. Met afmetingen van 100 bij 150 cm gemaakt van stevig Spun-Poly, zijn ze kleurvast en UV-bestendig. Een opvallende manier om jouw liefde voor Afghanistan te tonen.
 • Mastvlaggen: voor een traditionele uitstraling en bij officiële gelegenheden bieden onze mastvlaggen uitkomst. Verkrijgbaar in 150 bij 225 cm en gemaakt van spun-poly, zijn ze geschikt voor gebruik aan een vlaggenmast in zowel tuinen als bij bedrijfspanden.

Ongeacht welke afwerking je kiest, je kunt erop vertrouwen dat jouw Afghanistan vlag van DVC van hoge kwaliteit is en ontworpen om lang mee te gaan. Maak een statement met trots en bestel vandaag nog de vlag van Afghanistan!

Online tool

Met behulp van onze handige online tool wordt het een fluitje van een cent om jouw Afghaanse vlag volledig op maat samen te stellen. Maak eenvoudig je keuze uit:

 • De vlag zelf
 • Het gewenste formaat
 • De kwaliteit van het doek
 • De specifieke uitvoering
 • Het aantal vlaggen dat je wenst

Wij staan garant voor het leveren van de perfecte vlag die voldoet aan al jouw wensen. Onze gebruiksvriendelijke tool maakt het hele proces moeiteloos en zorgt ervoor dat je de ideale Afghanistan vlag ontvangt.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Het belang van een goede vlag

Een vlag is veel meer dan alleen een stuk stof dat wappert in de wind. Het is een krachtig symbool van identiteit, trots en betekenis. Of het nu gaat om een nationale vlag, een bedrijfsvlag of een vlag voor een speciale gelegenheid, een goede vlag kan een diepgaande impact hebben en een blijvende indruk achterlaten.

Een van de belangrijkste aspecten van een goede vlag is het ontwerp. Het ontwerp van een vlag moet herkenbaar zijn, gemakkelijk te onderscheiden van andere vlaggen en de boodschap die het vertegenwoordigt duidelijk communiceren. Symbolen, kleuren en patronen kunnen worden gebruikt om de geschiedenis, cultuur en waarden van een land of organisatie te weerspiegelen. Een doordacht ontwerp kan een gevoel van verbondenheid creëren en mensen trots maken op hun identiteit.

Naast het ontwerp is de kwaliteit van het materiaal van cruciaal belang. Een goede vlag moet duurzaam en bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Het moet kleurvast zijn en zijn vorm behouden, zelfs na langdurig gebruik. Een hoogwaardige vlag straalt professionaliteit uit en kan jarenlang meegaan, waardoor het een waardevolle investering wordt.

Het belang van een goede vlag strekt zich uit tot verschillende contexten. Nationale vlaggen symboliseren de eenheid en soevereiniteit van een land, terwijl bedrijfsvlaggen merkidentiteit en professionaliteit uitdragen. Bij speciale gelegenheden kunnen vlaggen emoties en betekenis oproepen, waardoor ze een onvergetelijke indruk achterlaten.

Kortom, een goede vlag is van vitaal belang om een boodschap kracht bij te zetten, een gevoel van identiteit te creëren en trots te inspireren. Het maakt deel uit van ons cultureel erfgoed en speelt een essentiële rol bij het vormgeven van onze visuele omgeving. Investeer in een goede vlag en geef betekenis en kleur aan elke gelegenheid.

Afghanistan: een diepere blik in de symboliek van de vlag

De vlag van Afghanistan is een rijk symbool dat diep geworteld is in de geschiedenis en cultuur van het land. Met zijn kenmerkende ontwerp en symboliek weerspiegelt het de essentie van Afghanistan.

De vlag van Afghanistan bestaat uit drie verticale banden in de kleuren zwart, rood en groen, met in het midden het nationale wapenschild. Het wapenschild toont een moskee met een opkomende zon, die de spirituele en religieuze identiteit van Afghanistan vertegenwoordigt. Ook zijn er korenaren en een lauriertak die verwijzen naar landbouw en vrede.

De kleuren van de vlag hebben ook betekenis.

 • Zwart symboliseert de duisternis van het verleden
 • Rood staat voor moed en opoffering
 • Groen symboliseert hoop en welvaart

De Afghanistan vlag, met zijn diepgaande symboliek, is een bron van nationale trots en eenheid. Het vertegenwoordigt de geschiedenis, waarden en aspiraties van het Afghaanse volk en dient als een herkenbaar symbool, zowel nationaal als internationaal.

Afghaanse vlag kopen

Koop nu de vlag van Afghanistan bij DVC: beste kwaliteit en uitstekende service! Onze duurzame vlaggen gaan lang mee en we hebben een ruime voorraad wereldvlaggen, waaronder de Afghaanse vlag. Bij DVC hechten we waarde aan transparantie en bieden we de Friese nuchterheid.

Onze vlaggenspecialisten staan klaar voor persoonlijk advies. Neem contact met ons op via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier. Ervaar de voordelen van hoogwaardige kwaliteit en snelle levering. Bestel nu de vlag van Afghanistan bij DVC!

Veelgestelde vragen

Wat staat er op de Afghaanse vlag?

De vlag van Afghanistan bestaat uit drie verticale banen in de kleuren zwart, rood en groen. In het midden van de rode baan staat het nationale embleem, dat bestaat uit een moskee met een mihrab (gebedsnis) en een minaret. Boven de moskee staat de shahada, de islamitische geloofsgetuigenis, in het wit geschreven. Het embleem symboliseert de islamitische cultuur en tradities van Afghanistan.

Welke talen worden er gesproken in Afghanistan?

In Afghanistan worden verschillende talen gesproken. De officiële taal van het land is het Dari, ook wel bekend als Afghaans Perzisch. Het Dari wordt door een groot deel van de bevolking als eerste taal gesproken. Daarnaast wordt ook het Pasjtoe, een Indo-Iraanse taal, veel gesproken in Afghanistan. Het Pasjtoe is met name dominant in het oosten en zuiden van het land, waar het als eerste taal wordt gebruikt door de Pathanen, de grootste etnische groep in Afghanistan. Andere talen die in Afghanistan worden gesproken zijn Oezbeeks, Turkmeens, Baluchi en diverse regionale dialecten. Het land heeft dus een grote taalkundige diversiteit.