Albanese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Albanese vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Albanië voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Albanië kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Albanese vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Albanese vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Albanië kopen?

Op zoek naar een Albanese vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Albanese vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Albanië is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Albanese tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Albanese vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Albanese vlag? Kies voor de vlag van Albanië van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Albanese vlag

De Albanese vlag is een rode vlag met een zwarte tweekoppige adelaar. Albanië zoals we dat nu kennen bestaat nog maar een korte tijd, namelijk sinds 1991. Dat was het jaar dat het communistische regime viel en er een nieuwe republiek ontstond, deze republiek had dezelfde vlag als de huidige Albanese vlag. De tweekoppige adelaar behoorde ooit tot een van de symbolen van het byzantijnse rijk, Albanië behoorde tot het byzantijnse rijk dat later het Ottomaanse rijk werd.

Tot en met het begin van de 20e eeuw was het gebied wat we nu als Albanië kennen een provincie in een uithoek van het Ottomaanse rijk. Hoewel er veel hooggeplaatste Albanezen waren in het Ottomaanse rijk ging het met de provincie steeds slechter, doordat het slechter ging met het Ottomaanse rijk en er geen geld werd gestoken in een uithoek van het rijk. In de korte periode van 1913 tot 1914 was Albanië een onafhankelijke monarchie, deze monarchie en de daaropvolgende vorstendommen hadden een vlag die erg lijkt op de huidige nationale vlag van Albanië. Het ontwerp kwam in de buurt van de huidige donkerrode vlag met een zwarte tweekoppige adelaar onder een witte ster. Na 1914 werd Albanië bestuurd door een internationale commissie en in de Eerste Wereldoorlog, al hadden ze zichzelf neutraal verklaart, ingenomen door Oostenrijk-Hongarije, Italië en Griekenland. Na de Eerste Wereldoorlog moesten die landen het land teruggeven aan Albanië en in 1920 werd het een republiek, de Republiek behield, met wat kleine veranderingen aan de tweekoppige adelaar, dezelfde vlag. Albanië werd in 1939 aangevallen door Italië en in drie dagen veroverd. De Vlag van het veroverd Albanië kreeg twee fasces onder de tweekoppige adelaar. Bij de capitulatie van Italië nam Duitsland Albanië over van Italië en na de Tweede Wereldoorlog werd Albanië communistisch en kreeg de vlag een geel-rode ster. In 1991 werd die er weer af gehaald en werd de officiële nationale vlag van Albanië aangenomen.

Albanese vlag regels

Een Albanese vlag als eerbetoon aan Albanië hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Albanese vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Albanese vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Albanië online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier