Amerikaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De Amerikaanse vlag koop je bij DVC. Bij DVC maken en leveren wij de vlag voor in de mast, aan de gevel, op tafel en op de boot met zorg en op maat. De Amerika vlag kun je herkennen aan zeven horizontale rode strepen en zes witte strepen. In het kanton linksboven staat een blauw vlak met daarin vijftig kleine witte sterren. Wij maken de vlag van Amerika van het sterke vlaggendoek Spun-Poly. Voor langdurig vlag plezier met een vlag kies je een vlag van DVC!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Amerikaanse vlag kopen: verschillende materialen

Als je op zoek bent naar de vlag van Amerika, dan is DVC de juiste plek voor jou! DVC maakt deze vlag met zorg en op maat speciaal voor jou. Je kunt de Amerikaanse vlag bij ons bestellen voor:

  • In de vlaggenmast
  • Aan de gevel
  • Op de boot
  • Op tafel

De vlaggen voor in de mast, aan de gevel en op de boot worden geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly. Dit premium materiaal gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten en heeft zowel een goede trek- als naadsterkte. De tafelvlag wordt gemaakt van acetaatzijde, een stevige doeksoort van 100% polyester.

Bij DVC garanderen wij de beste kwaliteit door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen met zowel zeefdruk als digitaaldruk. Wij maken alleen gebruik van materialen met hoge kwaliteit. De gevelvlaggen en bootvlaggen die wij bedrukken zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, lusje en koord voor handig gebruik. De vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag.

De vlag kun je zelf volledig samenstellen met onze simpele online tool. In de configurator kun je zelf kiezen welk type vlag, formaat, doekkwaliteit, uitvoering en aantal vlaggen je wilt bestellen. Wij leveren de vlag van Amerika met heldere kleuren en de beste kwaliteit. Wil jij lang van jouw kleurrijke vlag kunnen genieten? Kies dan voor de Amerika vlag van DVC, dé zeefdrukker van Nederland!

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee
9.0
3 reviews
Deel jouw ervaring
Andre

Mooie vlag

Jaap van der Toorn

Feestelijke versiering

jan albert de boer

naar wens

Productieproces Amerikaanse vlaggen

Bij ons in Dokkum produceren we alle Amerikaanse vlaggen op locatie. Als dé zeefdrukspecialist in Nederland bieden wij als enige vlag- en doekproducten aan die vervaardigd zijn met de authentieke zeefdruktechniek. Met deze druktechniek gebruiken we een fijn gaas dat is gespannen in een raam.

Als het zeefdrukraam geprepareerd is, is het tijd om deze op het zeefdruk carrousel te plaatsen. Dit is een grote lange baan waar het doek op ligt, hier zit een plaklaag op die warm wordt gemaakt waardoor het doek blijft liggen. Na deze stap is het tijd om te drukken. Met de zogenaamde rakel wordt de inkt door het gaas gedrukt. Deze techniek herhalen wij met verschillende kleuren.

De geschiedenis van de Amerikaanse vlag

Met meer dan 332 miljoen inwoners is de Verenigde Staten van Amerika een van de meest bekende landen ter wereld. Een belangrijk symbool van dit land is de Amerikaanse vlag, die voor veel inwoners staat voor de vrijheden en rechten die worden geboden door de grondwet. Hier zijn enkele interessante feiten over de Amerikaanse vlag:

  • De vlag bevat 50 witte vijfpuntige sterren in het kanton, die staan voor de 50 staten van Amerika en zijn afgebeeld in negen horizontale rijen.
  • De 13 strepen op de vlag van Amerika staan voor de dertien oorspronkelijke kolonies die zich in 1776 hebben afgescheiden van Groot-Brittannië.
  • De eerste keer dat de vlag werd vertoond was op 1 januari 1776. Deze vlag had maar 13 sterren, die stonden voor de staten die zich op dat moment onafhankelijk hadden verklaard. Sindsdien zijn er vele staten bijgekomen en is de 50e en laatste ster in 1960 toegevoegd vanwege de toetreding van Hawaii tot de Verenigde Staten.
  • De "Pledge of Allegiance" van de Verenigde Staten is een patriottisch voorgedragen vers dat trouw belooft aan de vlag van Amerika en de republiek van de Verenigde Staten van Amerika. De eerste versie werd in 1885 geschreven door kapitein George Thatcher Balch, een officier van het leger van de Unie in de Burgeroorlog.

Amerikaanse vlag kopen

Bij DVC ben je verzekerd van top kwaliteit met de langste levensduur. Bij ons liggen alle wereldvlaggen op voorraad. Hierdoor kunnen wij gegarandeerd een 100% Nederlands product binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Amerika online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier.

Veelgestelde vragen

Hoe oud is de vlag van Amerika?

Op 1 januari 1776 werd de vlag voor het eerst getoond. Een aantal historici speculeren over het feit wie het heeft gemaakt. Geruchten gaan dat de vlag gemaakt werd door Betsy Ross, een naaister uit Philadelphia, maar dit is nooit bevestigd. Toen in 1960 de laatste ster werd toegevoegd is de vlag van Amerika onveranderd gebleven.

Wat is de naam van de Amerikaanse vlag?

De vlag wordt meestal de Stars and Stripes genoemd omdat de vlag uit sterren en strepen bestaat. Dat is overigens ook de gebruikelijke naam voor een bekende mars van John Philip Sousa. “The Stars and Stripes Forever”. Formeel heet de vlag "de vlag van de Verenigde Staten van Amerika". Maar bijna niemand noemt hem zo, tenzij ze de "Pledge of Allegiance" uitspreken. Meestal wordt er naar verwezen als de Amerikaanse vlag.

Welke kleuren heeft de vlag van Amerika

De Amerikaanse vlag heeft een blauw veld met witte sterren en rood met witte strepen. De 50 sterren staan voor de 50 Amerikaanse staten. Zeven rode strepen worden gescheiden door zes witte strepen als je van boven naar beneden gaat. De kleuren wisselen elkaar af op de vlag.