Amerikaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Amerikaanse vlag kopen? Dan ben je bij DVC ben je aan het juiste adres. De Amerikaanse vlag voor in de vlaggenmast, aan de gevel, als tafelvlag of als vlag op de boot wordt door ons met zorg gemaakt en geleverd. De kleuren van de USA vlag zijn helder en 100% kleurecht. DVC maakt de Amerikaanse vlag van het sterke vlaggendoek Spun-Poly. Voor langdurig vlagplezier met een Amerikaanse vlag kies je een vlag van DVC!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Amerikaanse vlag kopen?

De Amerikaanse vlag voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot wordt door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze USA vlag bestaat dus uit 100% polyester. De USA vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Bij DVC gebruiken we alleen hoogwaardige materialen. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Amerikaanse vlag voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag. Een kwalitatieve Amerikaanse vlag koop je bij DVC!

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee
9.0
3 reviews
Deel jouw ervaring
Andre

Mooie vlag

Jaap van der Toorn

Feestelijke versiering

jan albert de boer

naar wens

Geschiedenis van de Amerikaanse vlag

De USA vlag, oftewel de vlag van Amerika bestaat uit zeven horizontale rode strepen afwisselend met zes witte strepen. In de linkerbovenhoek bevindt zich een blauw vlak, in dit vlak bevinden zich vijftig witte sterren. Hier komt de bijnaam van de vlag, stars and stripes, vandaan. De dertien strepen staan voor de oorspronkelijke koloniën die afgescheiden zijn van Groot-Brittannië. De vijftig sterren staan voor het aantal staten, en het blauwe vak staat symbool voor de vereniging van de staten. Sinds de oprichting van Amerika moest de vlag 26 keer veranderd worden, doordat er meer staten gevormd werden. De huidige versie van de Amerikaanse vlag is sinds 1960 in gebruik en is daarmee de langst gebruikte versie.

In de United States Code is het basisontwerp van de Amerikaanse vlag vastgelegd. De Amerikaanse vlag mag traditioneel met een gouden rand versierd worden, echter niet aan de hijszijde. Dit is een gebruik dat dateert uit 1835 en het leger gebruikt het sinds 1895, echter is het nooit vastgelegd in de wet. De Amerikanen zijn trots op hun vlag en in de Belofte van Trouw zweren ze dan ook eerst trouw aan de vlag van de USA en daarna aan de republiek. De USA vlag mag niet respectloos behandeld worden, zo mag de USA vlag bijvoorbeeld de grond niet raken en moet de vlag altijd verlicht zijn. Ook zijn er een aantal plaatsen in de USA waar de vlag altijd vertoond moet worden, hier valt onder andere het witte huis in Washington DC onder. Als particulier is het in de USA ook niet vreemd om iedere dag de USA vlag te hijsen. Niet te vergeten zijn natuurlijk de zes USA vlaggen die op de maan gezet zijn tijdens de Apollo-missies tussen 1969 en 1972.

Amerikaanse vlag regels

Een vlag als eerbetoon aan Amerika hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag van Amerika gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kan je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een vlag van Amerika kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Amerika online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier