Geschiedenis van de Amerikaanse vlag
De USA vlag, oftewel de vlag van Amerika bestaat uit zeven horizontale rode strepen afwisselend met zes witte strepen. In de linkerbovenhoek bevindt zich een blauw vlak, in dit vlak bevinden zich vijftig witte sterren. Hier komt de bijnaam van de vlag, stars and stripes, vandaan. De dertien strepen staan voor de oorspronkelijke koloniën die afgescheiden zijn van Groot-Brittannië. De vijftig sterren staan voor het aantal staten, en het blauwe vak staat symbool voor de vereniging van de staten. Sinds de oprichting van Amerika moest de vlag 26 keer veranderd worden, doordat er meer staten gevormd werden. De huidige versie van de Amerikaanse vlag is sinds 1960 in gebruik en is daarmee de langst gebruikte versie.
In de United States Code is het basisontwerp van de Amerikaanse vlag vastgelegd. De Amerikaanse vlag mag traditioneel met een gouden rand versierd worden, echter niet aan de hijszijde. Dit is een gebruik dat dateert uit 1835 en het leger gebruikt het sinds 1895, echter is het nooit vastgelegd in de wet. De Amerikanen zijn trots op hun vlag en in de Belofte van Trouw zweren ze dan ook eerst trouw aan de vlag van de USA en daarna aan de republiek. De USA vlag mag niet respectloos behandeld worden, zo mag de USA vlag bijvoorbeeld de grond niet raken en moet de vlag altijd verlicht zijn. Ook zijn er een aantal plaatsen in de USA waar de vlag altijd vertoond moet worden, hier valt onder andere het witte huis in Washington DC onder. Als particulier is het in de USA ook niet vreemd om iedere dag de USA vlag te hijsen. Niet te vergeten zijn natuurlijk de zes USA vlaggen die op de maan gezet zijn tijdens de Apollo-missies tussen 1969 en 1972.
Amerikaanse vlag regels
Een vlag als eerbetoon aan Amerika hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag van Amerika gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kan je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.
Waarom een vlag van Amerika kopen bij DVC?
- Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
- Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.
Koop de vlag van Amerika online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier