Andorra vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Ontdek de Andorrese vlag- een symbool van trots en erfgoed voor het prachtige Andorra. Andorra is een dwergstaat gelegen in de Pyreneeën en grenst aan Frankrijk en Spanje. Bij DVC bieden we hoogwaardige vlaggen die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Bestel vandaag nog jouw vlag van Andorra en laat hem trots wapperen!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Wat zijn de verschillende afwerkingsopties voor Andorrese vlaggen?

Bij DVC begrijpen we dat elke situatie vraagt om een specifieke afwerkingsoptie voor de vlag van Andorra. Daarom bieden wij een scala aan mogelijkheden om jouw vlag aan te passen aan jouw exacte behoeften. Hier zijn enkele van de opties die we bieden:

 • Formaten: onze Andorra vlaggen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, zodat je de perfecte maat kunt kiezen. Of je nu een kleine tafelvlag nodig hebt of een grote mastvlag, bij DVC vind je altijd de juiste afmeting die past bij jouw gebruik.
 • Materialen: we bieden diverse materialen aan voor onze vlaggen, elk met zijn eigen kenmerken en voordelen. Van duurzaam Spun-Poly vlaggendoek voor buiten tot glanzend acetaatzijde voor tafelvlaggen, we hebben materialen die geschikt zijn voor elke situatie. Spun-Poly is het sterkste vlaggendoek dat er is en gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. Acetaatzijde is een stevig doeksoort van 100% polyester.
 • Afwerkingen: om ervoor te zorgen dat jouw Andorra vlag eenvoudig kan worden bevestigd en een professionele uitstraling heeft, bieden wij verschillende afwerkingsopties. Denk aan bijvoorbeeld afwerkingen met kopband, lusje, koord en clips voor gevel- en mastvlaggen. Bovendien zorgen we voor een stevige zoom voor extra duurzaamheid en een nette afwerking.

DVC streeft naar de hoogste kwaliteit en klanttevredenheid. Met onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen en het gebruik van hoogwaardige materialen, zorgen we ervoor dat jouw Andorrese vlag perfect wordt afgewerkt.

Bovendien kun je bij ons zelf jouw Andorra vlag samenstellen met behulp van onze online tool, zodat je de vlag volledig naar wens kunt personaliseren. Bestel vandaag nog jouw unieke vlag van Andorra bij DVC en ervaar onze snelle levering en uitstekende service.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De verschillen tussen indoor en outdoor Andorrese vlaggen

Bij het kiezen tussen indoor en outdoor Andorrese vlaggen is het belangrijk om de verschillen tussen deze twee soorten vlaggen te begrijpen. Hier zijn enkele belangrijke punten om rekening mee te houden:

 • Outdoor vlaggen zijn gemaakt van duurzame materialen, zoals Spun-Poly, die bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden en langdurig buitengebruik kunnen doorstaan.
 • Indoor vlaggen daarentegen zijn vaak gemaakt van lichtere materialen, zoals Acetaatzijde, die bedoeld zijn voor gebruik binnenshuis en een elegante uitstraling hebben.
 • Outdoor vlaggen zijn voorzien van verstevigde hoeken en zeilringen, waardoor ze stevig aan een vlaggenmast of ander bevestigingspunt kunnen worden vastgemaakt.
 • Indoor vlaggen hebben meestal geen verstevigde hoeken of zeilringen, omdat ze niet worden blootgesteld aan dezelfde wind- en weersomstandigheden als outdoor vlaggen.
 • Zowel indoor als outdoor vlaggen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kwaliteitsniveaus, zodat je kunt kiezen wat het beste past bij jouw specifieke behoeften en budget.

Bij het maken van je keuze is het belangrijk om rekening te houden met het beoogde gebruik en de omgevingsomstandigheden waarin de vlag zal worden geplaatst. Als je twijfelt welk type vlag van Andorra het meest geschikt is voor jou, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons team van vlaggenspecialisten. We staan klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw specifieke situatie!

De herkomst van de Andorrese vlag

De vlag van Andorra heeft een boeiende herkomst die teruggaat tot de oorsprong van het land. Hier zijn enkele interessante feiten over de herkomst van de Andorrese vlag:

 • De huidige vlag werd officieel aangenomen op 27 augustus 1971, maar de symboliek en kleurencombinatie hebben een diepere historische betekenis. De vlag bestaat uit drie verticale banden: een blauwe band aan de linkerkant, een gele band in het midden en een rode band aan de rechterkant.
 • De kleuren van de vlag zijn afgeleid van het wapenschild van Andorra. Het blauw symboliseert de hemel, vrijheid en loyaliteit, terwijl het geel staat voor de zon, geluk en welvaart. De rode kleur vertegenwoordigt moed en vastberadenheid.
 • De oorsprong van deze kleurencombinatie gaat terug tot het ontstaan van de parochies van Andorra in de 13e eeuw. Het wordt gezegd dat de grafelijke families van Foix en Urgell, die over Andorra regeerden, deze kleuren gebruikten in hun wapenschilden.
 • De vlag is een weerspiegeling van de geschiedenis en identiteit van Andorra. Het vertegenwoordigt de trots en vasthoudendheid van het Andorrese volk.
 • De eenvoudige en krachtige kleurencombinatie van blauw, geel en rood maakt de vlag gemakkelijk herkenbaar en onderscheidend. Het is een symbool van de trotse Andorrese cultuur en eenheid, waar ter wereld je ook bent.

Wij begrijpen het belang van historische betekenis en symboliek. Daarom bieden wij hoogwaardige Andorra vlaggen aan, met zorg vervaardigd volgens de hoogste standaarden. Met onze vlaggen kun je de rijke geschiedenis en unieke identiteit van Andorra op een prachtige manier presenteren.

Andorrese vlag kopen

Sta je op het punt om de vlag van Andorra bij ons te kopen? Bij DVC shop je snel en gemakkelijk jouw perfecte vlag van Andorra! Onze vlaggen zijn van topkwaliteit en gaan lang mee. Of je nu een vlag zoekt voor op tafel, aan de gevel of in de mast, wij hebben het allemaal!

Onze vlaggenexperts staan voor je klaar met persoonlijk advies. Bel ons op 031 (0)519 228 228, gebruik onze chat of vul het contactformulier in. Binnen twee werkdagen pronk jij met je Andorrese vlag, dankzij onze snelle levering en ruime voorraad. Koop de Andorra vlag nu bij DVC en laat 'm trots wapperen!

Veelgestelde vragen

Wat betekent het wapen op de vlag van Andorra?

Het wapen van Andorra op de vlag is symbolisch en betekenisvol. Het toont een schild met vier kwartieren, elk met zijn eigen symboliek. De mijter en rode palen vertegenwoordigen de bisschop van Urgell en de graven van Foix. De goud-rode palen zijn een band met Catalonië, terwijl de koeien de graven van Béarn symboliseren. De wapenspreuk "Virtus Unita Fortior" staat voor "Verenigde Kracht is Sterker." Het wapen belichaamt de rijke geschiedenis en identiteit van Andorra.

Welke talen worden er gesproken in Andorra?

In Andorra worden meerdere talen gesproken, waaronder Catalaans, Spaans en Frans. Catalaans is de meest gesproken taal en heeft sterke wortels in de Catalaanse cultuur. Spaans wordt veel gebruikt en Frans heeft ook invloed in het land. De meertalige omgeving van Andorra biedt een unieke taalervaring.

Bekijk hier de Spaanse vlag en Franse vlag