Andorra vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Andorrese vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Andorra voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Andorra kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Andorrese vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Andorrese vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Andorra kopen?

Op zoek naar een Andorrese vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Andorrese vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Andorra is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Andorrese tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Andorrese vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Andorrese vlag? Kies voor de vlag van Vlag van Andorra van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Andorrese vlag

De Vlag van Andorra is een verticale driekleur, dat wil zeggen dat de vlag uit drie gelijke verticale banen bestaat, in de kleuren blauw-geel-rood met in het midden het wapen van Andorra. De vlag lijkt erg op de nationale vlag van Roemenië, Moldavië en Tsjaad die allemaal ongeveer dezelfde kleurcombinatie hebben. De kleuren op de Vlag van Andorra verwijzen naar de Franse en Catatonische vlag, Andorra ligt namelijk ingesloten door Frankrijk en de Spaanse provincie Catalonië. Ook verwijst het naar het feit dat Andorra een co-vorstendom was met twee regeerders, de bisschop van Urgell en het Franse staatshoofd.

Volgens de legende is Andorra de laatste onafhankelijke staat van de door Karel de Grote opgerichte bufferstaatjes van het “Marca Hispanica”. Het “Marca Hispanica” moet het Frankische rijk scheiden en beschermen van de Moren. In de 11e eeuw kreeg de bisschop van Urgell steeds meer delen van Andorra onder zijn controle, hij zette zichzelf onder de bescherming van een Catalaanse edelman. Door een huwelijk werd de Franse graaf van Foix de erfgenaam van de Catalaanse edelman. Deze gebeurtenis had een geschil tussen de Franse graaf en de bisschop van Urgell tot gevolg, uiteindelijk werd er in 1278 een oplossing gevonden. De oplossing wordt de zogenaamde tweeherigheid genoemd. Jaren later kwam de titel van de graaf van Foix door huwelijken bij de Franse troon uit en was het Franse staatshoofd vanaf die tijd dus ook co-vorst van Andorra.

In 1866 werd de huidige driekleur met een ander wapen aangenomen en in 1939 werd de huidige nationale vlag van Andorra aangenomen. Het wapen van Andorra is een in vier delen ingedeeld schild, in de vier delen staan verwijzingen naar het graafschap van Foix en het bisdom van Urgell.

Andorrese vlag regels

Een Andorrese vlag als eerbetoon aan Andorra hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Andorrese vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Andorrese vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Andorra online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier