Angolese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Ontdek de prachtige Angolese vlag bij DVC! Met zijn levendige kleuren en unieke ontwerp is deze vlag een echte blikvanger. De Angolese vlag bestaat uit twee horizontale banen - een rode bovenaan en een zwarte eronder. Het wapen van Angola komt ook terug op de vlag. Laat de vlag van Angola vol trots wapperen en geef jouw feest, evenement of interieur een speelse en kleurrijke touch. Kies voor kwaliteit en originaliteit, kies voor DVC!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Welke verschillende soorten Angolese vlaggen biedt DVC aan?

Elke vlag is uniek en daarom bieden wij een divers assortiment aan Angolese vlaggen die perfect aansluiten bij verschillende situaties. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende opties die wij aanbieden:

  • Gevelvlaggen: wil je de Angola vlag trots laten wapperen aan de gevel van je huis of bedrijfspand? Onze gevelvlaggen zijn gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly. Met een duurzame en hoogwaardige afwerking van kopband, lusje en koord geven ze een professionele uitstraling.
  • Mastvlaggen: voor evenementen, festivals of langs de weg zijn onze mastvlaggen van Angola goed bruikbaar. Gemaakt van Spun-Poly vlaggendoek en voorzien van kopband en clips, zijn ze eenvoudig te gebruiken en zeer duurzaam.
  • Tafelvlaggen: voeg een speels accent toe aan ontvangstruimtes, kantoren of beurzen met onze Angolese tafelvlaggen. Deze vlaggen worden gemaakt van hoogwaardig acetaatzijde en hebben een glanzende uitstraling.

Bij DVC garanderen we de beste kwaliteit door onze jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen. We maken gebruik van hoogwaardige materialen en zorgen voor een uitstekende afwerking, zodat je lang kunt genieten van jouw kleurrijke Angola vlag. Kies voor originaliteit en kwaliteit, kies voor DVC!

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Tips voor het onderhouden van de Angolese vlag

Om ervoor te zorgen dat jouw vlag van Angola in optimale conditie blijft, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Hier zijn enkele handige tips die je kunt volgen om de levensduur en uitstraling van je vlag te behouden:

  • Regelmatig schoonmaken: verwijder stof en vuil van de vlag door deze zachtjes af te kloppen of te wassen met een mild wasmiddel zonder bleekmiddel. Een regelmatige reiniging helpt om de vlag fris en helder te houden.
  • Bescherm tegen langdurige blootstelling: vermijd overmatige blootstelling van de vlag aan direct zonlicht en regen. Langdurige blootstelling kan leiden tot vervaging en slijtage van de kleuren. Het is raadzaam om de vlag binnen te halen bij slecht weer.
  • Vouw en bewaar correct: vouw de vlag netjes op en bewaar deze op een droge en goed geventileerde plaats. Dit voorkomt schimmelvorming en beschermt de vezels tegen vocht.
  • Repareer kleine beschadigingen: na verloop van tijd kunnen er kleine scheurtjes of rafels ontstaan. Het is belangrijk om deze snel te repareren om verdere schade te voorkomen. Je kunt kleine reparaties uitvoeren met behulp van geschikte reparatiematerialen.
  • Overweeg vervanging indien nodig: als de vlag ernstig beschadigd is of niet meer representatief is, is het wellicht tijd om een nieuwe vlag aan te schaffen. Een vlag in goede staat blijft het beste symbool van trots en respect voor Angola.

Door deze eenvoudige maar effectieve tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je Angola vlag lang mooi blijft en de symboliek en betekenis die het vertegenwoordigt, blijft uitdragen.

Het verhaal achter de Angolese vlag

De vlag van Angola heeft een fascinerend verhaal dat de rijke geschiedenis en culturele identiteit van het land belichaamt. Het huidige ontwerp van de vlag van Angola werd geïntroduceerd na de onafhankelijkheid van Angola in 1975 en heeft sindsdien een speciale betekenis voor het volk.

De Angola vlag bestaat uit twee horizontale banden, waarbij de bovenste band rood is en de onderste band zwart. Het wapen van de vlag van Angola is ook weergeven op de vlag. Elk element van de vlag heeft een diepgaande symboliek die teruggaat naar de strijd voor vrijheid en de culturele erfenis van Angola.

Het rood in de vlag staat voor de moed en het bloed dat vergoten is tijdens de onafhankelijkheidsstrijd. Het vertegenwoordigt ook de vastberadenheid en energie van het Angolese volk om een betere toekomst op te bouwen.

De zwarte kleur symboliseert de Afrikaanse identiteit en het continent waar Angola deel van uitmaakt. Het staat ook voor de gemeenschappelijke Afrikaanse strijd tegen kolonialisme en onderdrukking.

De gele ster op de Angolese vlag staat symbool voor de vijf kernwaarden van de samenleving: eenheid, vrijheid, rechtvaardigheid, democratie en vooruitgang. Het vertegenwoordigt de hoop en collectieve inspanningen van het Angolese volk om deze idealen te bereiken en te behouden als fundamenten voor de natie.

De vlag van Angola is een krachtig symbool van de nationale identiteit, de strijd voor onafhankelijkheid en de verbondenheid met andere Afrikaanse landen. Het wordt met trots gehesen op overheidsgebouwen, scholen en bij belangrijke gelegenheden en herinnert het Angolese volk aan hun geschiedenis, cultuur en hoop voor de toekomst.

Angolese vlag kopen

Bij DVC koop je de beste kwaliteit Angola vlaggen met een lange levensduur. We hebben alle wereldvlaggen op voorraad, dus binnen twee werkdagen is jouw vlag in huis. En we beloven je transparantie en Friese nuchterheid voor de beste service.

Je kunt gemakkelijk online de vlag van Angola kopen via onze webshop. Heb je vragen of advies nodig? Onze medewerkers staan voor je klaar via telefoonnummer 031 (0)519 228 228, de chat of het contactformulier. Bestel nu en laat binnenkort de vlag van Angola trots wapperen!

Veelgestelde vragen

Waarvoor staat het wapen op de Angolese vlag?

Het wapen op de Angolese vlag heeft symbolische betekenissen. Het hakmes staat voor de strijd en verdediging van de natie, het halve tandwiel vertegenwoordigt de industriële arbeidersklasse en de ster met vijf punten staat voor vrijheid, eenheid, rechtvaardigheid, democratie en vooruitgang. Het wapen symboliseert de geschiedenis, waarden en aspiraties van Angola als natie.

Welke talen spreken ze in Angola?

In Angola worden verschillende talen gesproken. De officiële taal is Portugees, dat wordt gebruikt in de overheid, het onderwijs en de media. Daarnaast zijn er diverse inheemse Bantoetalen die wijdverspreid zijn, zoals Umbundu, Kimbundu, Kikongo en Chokwe. Deze talen worden door verschillende etnische groepen in Angola gesproken.

Bekijk hier de Portugese vlag