Angolese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Angolese vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Angola voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Angola kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Angolese vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Angolese vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Angola kopen?

Op zoek naar een Angolese vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Angolese vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Angola is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Angolese tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Angolese vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Angolese vlag? Kies voor de vlag van Angola van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Angolese vlag

De Angolese vlag is een horizontale tweekleur, dit houdt in dat de vlag bestaat uit twee liggende banen. De bovenste baan is rood en de onderste is zwart gekleurd. In het midden van de vlag is een deel van een tandwiel, een ster en een kapmes weergegeven, deze zijn allemaal goud van kleur. De vlag is officieel aangenomen op 11 november 1975, de dag dat Angola onafhankelijk werd. De rode kleur op de vlag staat voor het bloed dat gevloeid is tijdens de onafhankelijkheidsstrijd van de Angolezen, de zwarte kleur staat voor het continent Afrika. De symbolen op de vlag doen denken aan het communisme, de gele hamer en sikkel die daarvoor symbool stonden. Het tandwiel staat dan ook symbool voor de arbeiders en de industrie, het kapmes staat symbool voor de landbouwers en de gele ster verwijst naar de rode ster van het communisme.

De Angolese vlag is controversieel, vanwege de overeenkomsten met de partijvlag van de Volksbeweging voor de Bevrijding van Angola beschouwen de Angolezen de vlag als politiek symbool. De vlag ontvangt kritiek vanwege de associatie met het bloedige en gewelddadige verleden. Om deze reden werd er in 2003 een voorstel ingeleverd voor een nieuwe Angolese vlag. Deze vlag heeft een ontwerp met een optimistischer ontwerp, er wordt een rotstekening getoond uit de Tchitundo-Hulu-grot. Het ontwerp is een vlag met horizontale banen met de kleuren blauw-wit-rood-wit-blauw. Deze vlag heeft in tegenstelling tot de huidige vlag geen speciale betekenis en ontvangt hierdoor weinig steun van de Angolezen, ook heeft de vlag geen historische betekenis. Ook vinden velen dat de vlag te veel overeenkomsten vertoond met de vlag van Costa Rica en dus niet gezien kan worden als uniek Angolees symbool. Het voorstel van de nieuwe vlag werd afgewezen en dus is de vlag uit 1975 nog steeds de huidige nationale Angolese vlag.

Angolese vlag regels

Een Angolese vlag als eerbetoon aan Angola hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Angolese vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Angolese vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Angola online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier