Argentijnse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Beleef de pracht en symboliek van de Argentijnse vlag bij DVC, dé specialist in vlag en doek. Onze hoogwaardige Argentinië vlaggen, met hun kenmerkende kleuren van hemelsblauw en wit, weerspiegelen de prachtige historie en cultuur van dit Zuid-Amerikaanse land. Hiermee kun je met trots je verbondenheid met Argentinië laten zien. Bestel vandaag nog jouw eigen vlag van Argentinië en ontvang deze binnen twee werkdagen. Bij DVC staan we garant voor kwaliteit en klanttevredenheid, omdat we jouw tevredenheid als onze hoogste prioriteit beschouwen!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vier de diversiteit van Argentinië met een vlag van DVC

Stap in de kleurrijke wereld van Argentinië, een land doordrenkt met een buitengewone diversiteit aan cultuur, landschappen en tradities. Argentinië biedt een schat aan prachtige ervaringen die je kunt omarmen. Laat deze diversiteit stralen met een vlag van DVC en vier de unieke identiteit van dit betoverende land.

Waar kun je de Argentijnse vlag voor gebruiken? Hier zijn onze vlaggen en de situaties waarin ze perfect passen:

 • Tafelvlag: voeg een vleugje Argentijnse trots toe aan je feesten, evenementen of zelfs aan je kantoor of huis. Verkrijgbaar in het formaat 10 x 15 cm, zijn onze tafelvlaggen ideaal om op tafels, bureaus of balies te plaatsen. Deze kleine vlaggetjes zorgen voor een levendige en feestelijke sfeer.
 • Gevelvlag: laat je enthousiasme voor Argentinië zien aan de buitenwereld met onze gevelvlaggen. Hang ze op aan je gevel, balkon of tuin en breng de kleuren van Argentinië tot leven. Beschikbaar in een afmeting van 100 x 150 cm zijn deze vlaggen perfect voor nationale feestdagen, sportevenementen of gewoon om je liefde voor het land te tonen.
 • Mastvlag: verhoog je trots naar nieuwe hoogten met onze mastvlaggen. Of het nu gaat om publieke gebouwen, sportclubs of bedrijfspanden, onze mastvlaggen stralen grootsheid en verbondenheid uit. Deze vlaggen kun je verkrijgen in twee maten, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Kies voor de hoge kwaliteit van onze vlaggen en laat de Argentijnse geest wapperen in de wind.

Bij DVC staan we bekend om onze hoogwaardige vlaggen en uitstekende service. Wij bieden de Argentijnse vlag in verschillende formaten en materialen, zodat je de perfecte optie kunt kiezen die past bij jouw specifieke behoeften. Verken ons assortiment en ontdek de Argentinië vlag die het beste bij jou past.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Zo blijft jouw Argentijnse vlag lang mooi

Zorg ervoor dat jouw Argentinië vlag lang mooi blijft en zijn pracht behoudt met deze eenvoudige tips en tricks. Door de juiste zorg en aandacht te geven, zorg je ervoor dat jouw vlag jarenlang stralend en levendig blijft wapperen.

 • Kies de juiste locatie: plaats je vlag op een plek waar hij beschermd is tegen extreme weersomstandigheden zoals harde wind, felle zon of hevige regen. Hierdoor blijft de vlag langer in optimale staat.
 • Regelmatige reiniging: maak je vlag regelmatig schoon om stof, vuil en vlekken te verwijderen. Gebruik een mild reinigingsmiddel en spoel de vlag grondig af met schoon water. Laat de vlag volledig drogen voordat je hem opnieuw ophangt.
 • Correct opvouwen: vouw de vlag zorgvuldig op volgens de voorgeschreven vouwmethoden. Dit voorkomt kreukels en beschadigingen.
 • Bescherm tegen UV-straling: UV-straling kan de kleuren van de vlag vervagen. Zorg er daarom voor dat je de vlag niet te lang blootstelt aan een scherpe zon.
 • Winteropslag: bewaar je vlag tijdens de wintermaanden op een koele, droge plaats om schimmelvorming en verkleuring te voorkomen.

Met deze eenvoudige tips blijft jouw Argentijnse vlag lang mooi en kun je blijven genieten van zijn levendige kleuren en symbolische betekenis. Behandel je vlag met zorg en respect, en hij zal jouw trots voor Argentinië blijven uitdragen, seizoen na seizoen.

De betekenis van de kleuren in de vlag van Argentinië

De vlag van Argentinië is een opvallende combinatie van drie horizontale strepen in de kleuren lichtblauw, wit en lichtblauw, met een stralende zon in het midden. Elk van deze elementen heeft een diepgaande symboliek die de rijke geschiedenis en cultuur van het land weerspiegelt.

 • De lichtblauwe kleur vertegenwoordigt de lucht en de oceaan, die het uitgestrekte landschap van Argentinië omringen. Het symboliseert ook vrijheid, waarbij de Argentijnen hun streven naar onafhankelijkheid en soevereiniteit benadrukken.
 • Het wit in de vlag van Argentinië staat voor vrede en zuiverheid. Het symboliseert tevens de eerlijkheid en integriteit van het Argentijnse volk, evenals de heldere idealen van de natie.
 • In het hart van de vlag straalt de zon, een uniek symbool dat bekendstaat als de 'Zon van Mei'. De zon heeft een historische betekenis, verwijzend naar de Inca-zonnedisc, een eeuwenoud symbool van goddelijke macht en vruchtbaarheid. De stralende zon vertegenwoordigt de heldere toekomst van Argentinië en de hoop op voorspoed en groei.

Met zijn kleurrijke en betekenisvolle ontwerp is de vlag van Argentinië een trotse weergave van de identiteit en waarden van het land, en een symbool dat de harten van het Argentijnse volk verenigt.

Argentijnse vlag kopen

Wij bieden Argentijnse vlaggen van de beste kwaliteit met een lange levensduur. Daarnaast hebben we bij DVC alle wereldvlaggen op voorraad. Dit betekent dat we een 100% Nederlands product binnen twee werkdagen kunnen leveren. Koop de vlag van Argentinië dus bij DVC!

Onze deskundige medewerkers staan altijd voor je klaar om persoonlijk advies te geven en eventuele vragen te beantwoorden. Wil je meer weten over onze producten of heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste Argentinië vlag? Neem dan gerust contact met ons op via 031 (0)519 228 228, onze chat, of het contactformulier op onze website.

Veelgestelde vragen

Hoe lang bestaat de vlag van Argentinië?

De vlag van Argentinië bestaat al sinds 20 juli 1816. Op die datum werd de vlag voor het eerst aangenomen als nationaal symbool van Argentinië. Het ontwerp van de Argentinië vlag is door de jaren heen enigszins veranderd, maar de essentiële elementen, zoals de horizontale strepen in lichtblauw en wit en de stralende zon, zijn altijd behouden gebleven.

Welke vlaggen hebben allemaal een zon?

Verschillende vlaggen over de hele wereld bevatten een afbeelding van de zon. Enkele landen met een zon op hun vlag zijn onder andere Argentinië, Uruguay, Kirgizië de Maldiven en Nepal. Deze vlaggen met zon-afbeeldingen dragen elk hun eigen unieke betekenis en symboliek.

Bekijk hier de vlag van Uruguay