Argentijnse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Argentijnse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Argentinië voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Argentinië kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Argentijnse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Argentijnse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Argentinië kopen?

Op zoek naar een Argentijnse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Argentijnse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Argentinië is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Argentijnse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Argentijnse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Argentijnse vlag? Kies voor de vlag van Argentinië van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Argentijnse vlag

De nationale vlag van Argentinië is een horizontale driekleur met een zon in de middelste baan. Een horizontale driekleur betekent dat de vlag opgedeeld is in drie horizontale banen, bij de vlag van Argentinië zijn de drie banen in de kleuren lichtblauw-wit-lichtblauw. In het midden van de witte baan staat een zon met 32 zonnestralen. De Argentijnse vlag met de zon heet volledig de officiële vlag van de Ceremonie en de vlag zonder de zon heet de siervlag. Vroeger werd de vlag met de zon alleen als oorlogsvlag en staatsvlag gebruikt en de siervlag als civiele vlag, maar tegenwoordig mogen burgers ook de Ceremonie vlag gebruiken.

De kleuren van de huidige nationale Argentijnse vlag kwamen voor het eerst voor in de nationale vlag tijdens de opstand tegen de Spanjaarden in 1810. Deze vlag had twee horizontale banen met de kleuren wit en lichtblauw. Manuel Belgrano was de bedenker van die vlag en van de driekleur, die hij liet maken zodat de opstandelingen zich konden onderscheiden van de Spanjaarden, die in de eerste jaren van de opstand dezelfde kleuren hadden gebruikt. Van 1819 tot 1820 werd de kleur kort veranderd van lichtblauw naar donkerblauw, maar na die korte periode werd de kleur weer terug veranderd. Al in 1829 werd de vlag weer veranderd en in de periode van 1829 tot 1861 werd de vlag drie keer veranderd, allemaal in een paarse kleur in plaats van een lichtblauwe. Na 1861 is de vlag gelijk gebleven en veranderde alleen de regels omtrent de nationale vlag. Tot 1985 was het verboden voor burgers om de vlag met de zon te hijsen en was het een overheidsvlag, maar vanaf 1985 mogen alle particulieren of bedrijven de nationale vlag hijsen.

Argentijnse vlag regels

Een Argentijnse vlag als eerbetoon aan Argentinië hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Argentijnse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kan je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Argentijnse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Argentinië online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier