Armeense vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Ontdek bij DVC de vlag van Armenië, geografisch een Aziatisch land maar mocht door haar historie toetreden in de raad van Europa. De vlag van Armenië voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Armenië kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Armeense vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Armeense vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Armenië kopen?

Op zoek naar een Armeense vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Armeense vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Armenië is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Armeense tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Armeense vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Armeense vlag? Kies voor de vlag van Armenië van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Armeense vlag

De vlag van Armenië is een horizontale driekleur, dat betekent dat de vlag bestaat uit drie horizontale banen, in de kleuren rood-blauw-oranje. De officiële betekenis is vastgelegd in de grondwet. Het rood zou staan voor het Armeense hoogland en de continue strijd om te overleven van het Armeense volk, ook zou het rood staan voor het christelijke geloof en de Armeense onafhankelijkheid en vrijheid. Het blauw staat voor het vreedzame volk van Armenië onder de heldere lucht en het oranje staat voor het creatieve talent en de arbeid instelling. In de wet zijn de kleuren van de Armeense vlag vastgelegd als rood-blauw-oranje, maar niet gespecificeerd.

Door de geschiedenis heen heeft het gebied wat nu Armenië is veel verschillende vlaggen gehad, met name veel verschillende driekleuren. In de oudheid waren er vooral dieren afgebeeld op de vlaggen van het koninkrijk Armenië, maar toen Armenië oploste in Perzië en het Ottomaanse rijk verdwenen die vlaggen totaal. In 1885 was er pas weer behoefte aan een nationale vlag, dat kwam omdat de Armeens patriottische associatie in Europa naar de begrafenis van de Franse schrijver Victor Hugo wilden komen met een nationale vlag. Er werd gekozen voor een driekleur in de kleuren rood-groen-wit. Na de rood-groen-witte vlag kwamen nog een geel-zwart-rode, in de tijd dat Armenië een Russische provincie was, en een rode vlag, in de tijd van het communisme. Vanaf 1950 had Armenië een rood-blauw-rode vlag met een gele hamer en sikkel in de linkerbovenhoek. De rood-blauw-rode vlag bleef in gebruik tot de onafhankelijkheid in 1991 toen de rood-blauw-oranje vlag werd ingevoerd. De huidige nationale vlag van Armenië werd in de jaren daarvoor al gebruikt als onafhankelijkheid symbool.

Armeense vlag regels

Een Armeense vlag als eerbetoon aan Armenië hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Armeense vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Armeense vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Armenië online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier