Arubaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Vlag van Aruba kopen? ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Aruba voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Aruba kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Arubaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Aruba kopen?

Op zoek naar de vlag van Aruba voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de vlag van Aruba met de langste levensduur van DVC. De vlag van Aruba is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Arubaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Arubaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen vlag? Kies voor de vlag van Aruba van DVC!

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de vlag van Aruba

De Arubaanse vlag bestaat voor een groot deel uit een lichtblauw kleur, op deze vlag zijn op de onderste helft twee gele strepen geplaatst. In de linkerbovenhoek is een rode ster met vier punten geplaatst, deze heeft een witte omlijning. De lichtblauwe kleur staat symbool voor de zee en de lucht. De rode vierpuntige ster staat symbool voor het eiland zelf en ook voor de vier talen die gesproken worden op Aruba. De vier gesproken talen op Aruba zijn Spaans, Papiaments, Nederlands en Engels. De rode kleur van de ster staat voor het bloed dat vloeide voor Aruba. De gele strepen symboliseren de status aparte, het toerisme en de industrie. De witte omlijning van de ster symboliseert de branding van de golven en dient ook om de rode ster beter uit te laten komen.

De Arubaanse vlag is sinds 18 maart 1976 al de vlag van Aruba. Aruba is een eiland in Noord-Amerika, het valt echter onder het Koninkrijk der Nederlanden. Sinds de dag dat Aruba een autonoom land werd binnen het koninkrijk der Nederlanden op 1 januari 1886 werd deze vlag de nationale vlag van Aruba. Deze vlag verving de eerdere die Aruba voerde, de vlag van de Nederlandse Antillen. Deze vlag van de Nederlandse Antillen was wit met een horizontale blauwe baan voor een verticale rode baan. Op deze blauwe baan werden zes witte sterren afgebeeld, nadat de status aparte aan Aruba werd toegekend verdween er één ster van de vlag. Iedere ster op de vlag stond namelijk voor een van de eilanden van de Nederlandse Antillen. De Arubaanse vlag die wij nu kennen werd aangenomen op 18 maart 1976.

Vlag van Aruba regels

Een vlag als eerbetoon aan Aruba hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag van Aruba gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kan je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een vlag van Aruba kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Aruba online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier