Australische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Australische vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Australië kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Australische vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Australische vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Australië kopen?

Op zoek naar een Australische vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Australische vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Australië is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Australische tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Australische vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Australische vlag? Kies voor de vlag van Australië van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee
10.0
1 reviews
Deel jouw ervaring
Yvonne

Betrouwbaar en snel

Geschiedenis van de Australische vlag

De Australische vlag is donkerblauw met in de linkerbovenhoek de Union Jack geplaatst, de vlag van het Verenigd Koninkrijk. Onder de Union Jack is de Ster van het Gemenebest afgebeeld, een grote zevenarmige ster. Deze ster staat voor de vereniging van de Britse gebieden in Australië tot een onafhankelijke federatie. Deze ster heeft zeven punten, zes staan voor de oorspronkelijke gebieden en de laatste voor de overige gebieden. De andere vijf sterren op de rechterhelft van de vlag symboliseren het Zuiderkruis, een klein maar opvallend sterrenbeeld. De sterren op de Australische vlag zijn van variërende grootte, allen hebben zeven punten behalve de kleinste, een vijfpuntige ster. De drie symbolen van de Australische vlag symboliseren de Australische geschiedenis. Een historische benadering van de betekenis van de vlag is dat de Union Jack op de vlag van Australië geplaatst is uit loyaliteit richting het Britse Rijk.

Australië is ooit door de Britten bestuurd geweest, daardoor kent Australië meerdere vlaggen voor gebruik op zee. De handels- en oorlogsvlag zijn gebaseerd op de nationale vlag. De handels- en oorlogsvlag zijn ook afgeleid van de nationale vlag, deze hebben echter een witte achtergrond in plaats van de donkerblauwe kleur zoals in de landsvlag. Australië heeft zoveel Britse invloeden, omdat het tot 1901 een verzameling Britse kolonies was. Veel Australische staten hebben nog een Britse vaandel als vlag, de nationale Australische vlag lijkt hier veel op. Toen Australië in 1901 officieel een federatie werd, is er een ontwerpwedstrijd voor de nieuwe nationale vlag gestart. Uiteindelijk hadden vijf deelnemers bijna identiek dezelfde vlag ingestuurd, dit werd de nationale vlag. Dit ontwerp werd officieel aangenomen op 3 september 1901, in 1902 werd een vereenvoudigde versie van deze vlag in gebruik genomen. Deze vlag is tot op heden de officiële nationale Australische vlag.

Australische vlag regels

Een Australische vlag als eerbetoon aan Australië hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Australische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Australische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Australië online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier