Australische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Ontdek de betoverende Australische vlag bij DVC, de vlagspecialist sinds 1936. Met een donkerblauwe achtergrond en de iconische Union Jack in de linkerbovenhoek, symboliseert deze vlag de historische band met het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast straalt de vlag van Australië trots uit met de grote witte ster en vijf kleinere sterren die de "Southern Cross" sterrenconstellatie vertegenwoordigen. Kies voor DVC en geniet van topkwaliteit voor jouw Australische vlag.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Hoe hang je de Australische vlag op?

Bij DVC bieden we diverse mogelijkheden om de vlag van Australië te presenteren. Je hebt de keuze uit mastvlaggen, gevelvlaggen, bootvlaggen en tafelvlaggen, stuk voor stuk van hoogwaardige kwaliteit. Hieronder leggen we beknopt uit hoe je deze het beste kunt ophangen:

 • Een mastvlag is een vlag die je aan een mast hijst. Bij DVC kun je kiezen uit verschillende soorten masten en bijbehorende accessoires, zoals een kantelvoet, grondkoker of kikker. Zo kun je de Australië vlag op een professionele en stabiele manier laten wapperen. Onze mastvlag is gemaakt van doeksoort Spun-Poly, het sterkste vlaggendoek dat er is.
 • Een gevelvlag is een vlag die je aan de gevel van een gebouw bevestigt. Onze gevelvlaggen zijn vervaardigd van duurzaam Spun-Poly, een stevig doek dat geschikt is voor buitengebruik. Bij DVC kun je de gewenste grootte en afwerking selecteren, zoals een tunnelzoom of ringen, om de Australië vlag perfect aan je gevel te presenteren.
 • Een bootvlag is een speciale vlag die op een boot gebruikt kan worden. Wij leveren bootvlaggen van de beste kwaliteit. De bootvlag is gemaakt van de sterke doeksoort Spun-Poly. Je kan de bootvlag makkelijk bevestigen aan de mast of aan een speciale vlaggenstok op je boot.
 • Een tafelvlag is een kleine vlag die je op een tafel plaatst. Onze tafelvlaggen zijn gemaakt van hoogwaardige acetaatzijde en worden geleverd met een stabiele standaard. Hiermee kun je de vlag van Australië op een elegante manier op je bureau, tafel of balie tonen.

Wil je graag je eigen gepersonaliseerde Australische vlag samenstellen? Dat is mogelijk met onze handige online tool. Hier kun je kiezen uit verschillende materialen, formaten, afwerkingen en aantallen, zodat je verzekerd bent van een Australië vlag die perfect aansluit bij jouw wensen. Laat je trots en passie voor Australië zien met een vlag van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee
10.0
1 reviews
Deel jouw ervaring
Yvonne

Betrouwbaar en snel

Hoe wordt de kwaliteit van vlaggen gecontroleerd en gegarandeerd?

DVC begrijpt maar al te goed wat het belang is van kwaliteit als het gaat om het vervaardigen van vlaggen. Daarom hanteren we al tientallen jaren een grondig kwaliteitscontroleproces om de uitmuntende kwaliteit van onze Australische vlaggen te waarborgen. Het kwaliteitscontroleproces werkt als volgt:

 • We selecteren zorgvuldig hoogwaardige materialen van betrouwbare leveranciers om de beste kwaliteit te kunnen leveren. Bovendien maken we gebruik van diverse druktechnieken, zoals zeefdruk en digitale druk, om levendige kleuren en een nauwkeurige opdruk te garanderen.
 • Na het bedrukken ondergaan onze vlaggen een zorgvuldige afwerking door ervaren vakmensen. We voorzien de vlaggen van de juiste accessoires, zoals clips, kopbanden en koorden om een moeiteloze en veilige bevestiging mogelijk te maken.
 • Voor verzending ondergaan al onze vlaggen een grondige inspectie. We controleren nauwkeurig op eventuele fouten, beschadigingen en of de kleuren en opdrukken voldoen aan onze strenge kwaliteitsnormen. Ons streven is om jou de allerbeste kwaliteit en service te bieden, zodat je langdurig kunt genieten van jouw vlag van Australië.

Het verhaal achter de Australische vlag

De vlag van Australië heeft een boeiend verhaal en draagt de historische en culturele identiteit van het land met zich mee. Het huidige ontwerp van de vlag werd voor het eerst gebruikt in 1901, toen Australië als federatie werd gevormd. De vlag van Australië is als volgt opgebouwd:

 • De vlag bestaat uit een donkerblauwe achtergrond met de Union Jack (de vlag van het Verenigd Koninkrijk) in de linkerbovenhoek als eerbetoon aan de historische banden met Groot-Brittannië. Daarnaast is er een grote witte ster met zeven punten, bekend als de Commonwealth Star, die de zes staten en de federale regering van Australië symboliseert.
 • De vlag bestaat uit een donkerblauwe achtergrond met de Union Jack (de vlag van het Verenigd Koninkrijk) in de linkerbovenhoek als eerbetoon aan de historische banden met Groot-Brittannië. Daarnaast is er een grote witte ster met zeven punten, bekend als de Commonwealth Star, die de zes staten en de federale regering van Australië symboliseert.
 • Onder de Union Jack bevindt zich het Southern Cross-sterrenbeeld, bestaande uit vijf witte sterren van verschillende groottes. Deze sterren stellen de sterren van het zuidelijk halfrond voor en hebben een belangrijke symbolische betekenis in de Australische cultuur.
 • De Australië vlag weerspiegelt de unieke geografie en geschiedenis van het land. Het symboliseert de banden met het Verenigd Koninkrijk als voormalige kolonie, de eenheid van de Australische federatie en de verbondenheid met het zuidelijke halfrond. De vlag wordt trots gehesen op overheidsgebouwen, scholen en tijdens nationale vieringen en evenementen.

Met zijn herkenbare ontwerp en diepgaande betekenis is de vlag van Australië een symbool van nationale identiteit, trots en eenheid voor het Australische volk. Het is een constante herinnering aan de rijke geschiedenis en diversiteit van het land en wordt met trots vertoond door Australiërs over de hele wereld.

Australische vlag kopen

DVC streeft naar de hoogste kwaliteit en een lange levensduur van onze vlaggen. We hebben een uitgebreid assortiment wereldvlaggen op voorraad, waardoor we een 100% Nederlands product binnen twee werkdagen kunnen leveren.

Wil jij de vlag van Australië kopen? Dan kan dit gemakkelijk bij DVC. Je kunt eenvoudig de vlag van Australië online bestellen via onze webshop. Mocht je vragen hebben of advies nodig hebben, dan staan wij altijd voor je klaar. Neem contact met ons op via telefoonnummer 031 (0)519 228 228, maak gebruik van onze chatfunctie op de website of vul het contactformulier in.

Veelgestelde vragen

Wat betekenen de sterren op de Australische vlag?

Op de Australië vlag staan sterren die het Zuiderkruis vertegenwoordigen. Deze sterren symboliseren de verschillende staten en territoria van Australië en benadrukken de eenheid van het land. Bij DVC kun je een kwalitatieve Australische vlag kopen om je verbondenheid met Australië te tonen. Bestel vandaag nog en vier de Australische geest!

Waar staat de Australische vlag voor?

De Australische vlag is een krachtig symbool van de identiteit en waarden van Australië. De donkerblauwe achtergrond bevat de Union Jack in de linkerbovenhoek, herinnerend aan de historische band met het Verenigd Koninkrijk. Onder de Union Jack bevinden zich een grote witte ster en zeven kleinere witte sterren. De grote ster symboliseert de federale regering en de zes staten, terwijl de kleinere sterren het Zuiderkruis vertegenwoordigen. De vlag staat voor eenheid, vrijheid en de verbondenheid met het land.