Bahamaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Als specialist in vlaggen en doeken bieden wij de Bahamaanse vlag aan die symbool staat voor het prachtige eilandenrijk in het Caribisch gebied. De vlag van de Bahama's heeft een blauw veld met drie gele horizontale banen. Aan de linkerkant staat een zwarte driehoek. Bij DVC maken en leveren we Bahama’s vlaggen van hoge kwaliteit voor gebruik op vlaggenmasten, gebouwen, boten en tafels. Die kwaliteit verzekeren wij door onze jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen. Bestel je bij ons, dan profiteer je van staffelkorting. Hoe meer je bestelt, hoe hoger de korting.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Bahamaanse vlag voor verschillende gelegenheden

De Bahama’s vlag is een veelzijdige vlag die geschikt is voor verschillende gelegenheden. Of je nu een echte Bahamaan bent of gewoon fan bent van het Caribisch gebied, deze vlag zal zeker opvallen. Jij kunt de vlag op verschillende gelegenheden gebruiken:

 • Feestjes en evenementen: de vlag van de Bahama’s is perfect om te gebruiken als decoratie. Hang hem op aan de muur of gebruik hem als tafelkleed voor een tropisch tintje aan jouw feestje.
 • Sportevenementen: gebruik de vlag om jouw land of team aan te moedigen. Zwaai hem rond tijdens de Olympische Spelen of voetbalwedstrijden en laat zien dat je achter jouw team staat.
 • Herdenkingen en ceremonies: hang de vlag uit tijdens bijvoorbeeld herdenkingen van slavernij of een onafhankelijkheidsdag. Op deze dagen kan de vlag worden gebruikt om solidariteit te tonen en respect te betuigen aan de geschiedenis van de Bahama's.

De vlag van de Bahama’s is niet alleen een prachtige decoratie voor verschillende gelegenheden, maar kan ook worden gebruikt als een symbool van trots en identiteit voor de inwoners van de Bahama's. Door de heldere kleuren en het unieke ontwerp is de vlag een mooie representatie van de rijke geschiedenis en cultuur van dit eilandland.

Of je nu een echte Bahamaan bent of gewoon een fan bent van de tropen, de Bahama’s vlag is een geweldige manier om jouw liefde voor de Caribische eilanden te uiten. Bij het bestellen van deze vlag kun je erop vertrouwen dat je een kwalitatief hoogwaardig product ontvangt dat snel en betrouwbaar wordt geleverd.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De impact van weersomstandigheden op de levensduur van vlaggen

Vlaggen zijn een uitstekende manier om je trots en loyaliteit te tonen, maar het is belangrijk om te begrijpen dat weersomstandigheden de levensduur van vlaggen kunnen beïnvloeden. De impact van zon, wind, regen en sneeuw op vlaggen kan variëren afhankelijk van het materiaal en de kwaliteit van de vlag.

Langdurige blootstelling aan direct zonlicht kan leiden tot verkleuring en het verzwakken van de stof van de vlag. Harde wind kan de vlag beschadigen en in extreme gevallen zelfs een vlaggenmast breken. Regen en sneeuw kunnen vlekken en schimmel veroorzaken op de vlag en de kleuren vervagen.

Verleng de levensduur van de vlag door hem regelmatig te controleren en te onderhouden. Dit kan onder meer betekenen dat je de vlag tijdig binnenhaalt bij slechte weersomstandigheden en deze op de juiste manier opbergt.

Door goed voor jouw vlag te zorgen, kun je er langer van genieten en deze blijven gebruiken als symbool van trots en loyaliteit. Met deze tips kun je ervoor zorgen dat de Bahama’s vlag of elke andere vlag die je gebruikt voor verschillende gelegenheden er altijd op zijn best uitziet.

De Bahamaanse vlag als onderdeel van de geschiedenis van het land

De Bahama’s vlag is meer dan alleen een nationaal symbool. Het is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van het land en weerspiegelt de culturele en politieke ontwikkelingen die het land heeft doorgemaakt. Hieronder volgt een lijstje van enkele belangrijke historische feiten en gebeurtenissen die hebben geleid tot de huidige Bahamaanse vlag:

 • De Bahama's werden een Britse kolonie in 1718, en de eerste vlag van de Bahama's werd geïntroduceerd in 1854.
 • De oorspronkelijke vlag had een rood veld met de Union Jack in de linkerbovenhoek en het Bahamaanse wapen in het midden.
 • In 1973 werden de Bahama's onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk, en werd de huidige vlag aangenomen.
 • De huidige Bahama’s vlag heeft drie horizontale banden: aquamarijn, goud en aquamarijn met aan de linkerkant een zwarte driehoek.
 • De drie horizontale banden van de vlag staan voor de zee, zandstranden en het land van de Bahama's.
 • De vlag van de Bahama's is een belangrijk nationaal symbool dat de geschiedenis en cultuur van het land weerspiegelt en trots en eenheid onder de Bahamaanse bevolking bevordert.

Bahamaanse vlag kopen

Bij DVC kun je eenvoudig en snel de vlag van de Bahama’s kopen van hoge kwaliteit. Wij zijn al sinds 1936 dé specialist in vlaggen en doeken en hebben alle wereldvlaggen op voorraad, wat betekent dat wij een 100% Nederlands product binnen twee werkdagen kunnen leveren.

Onze specialisten staan altijd voor je klaar om persoonlijk advies te geven. Heb je vragen over het kopen van de Bahama’s vlag of wil je meer weten over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier. Bestel nu en hang binnenkort de prachtige Bahamaanse vlag in huis!

Veelgestelde vragen

Wat symboliseert de vlag van de Bahama’s?

De vlag van de Bahama's heeft een aantal symbolische elementen:

 • Het blauwe veld staat voor de oceaan die de Bahama's omringt, evenals voor de lucht die het land omgeeft.
 • De gele strepen symboliseren de zon en het zand van de Bahama's.
 • De zwarte driehoek verwijst naar de eenheid en kracht van het volk van de Bahama's.

Samengevat symboliseert de vlag de zee, lucht, zon, zand, kracht van het volk, onafhankelijkheid en de eilanden die deel uitmaken van de natie.

Hoe is de Bahamaanse vlag ontstaan?

De vlag van de Bahama's is ontworpen door een groep lokale kunstenaars en werd voor het eerst gehesen op 10 juli 1973, toen de Bahama's onafhankelijk werden van het Verenigd Koninkrijk. Het ontwerp van de vlag symboliseert de eenheid van het land en haar mensen, alsmede de natuurlijke schoonheid en hulpbronnen van de Bahama's. De ontwerpers van de vlag waren Dr. Hervis Bain, een minister van Onderwijs en cultuur, en de kunstenaars Edith Pratt en Bernard Watling.