Bahamaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Vlag van de Bahama’s kopen? Dan ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van de Bahama’s voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van de Bahama’s kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de vlag van de Bahama’s lang mooi blijven. Wanneer je voor een vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van de Bahama’s kopen?

Op zoek naar de vlag van de Bahama’s voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de vlag van de Baham’s met de langste levensduur van DVC. De vlag van de Bahama’s is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Bahamaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De vlag van de Bahama’s voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen vlag van de Bahama’s? Kies voor de vlag van de Bahama’s van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de vlag van de Bahama’s

De vlag van de Bahama’s bestaat uit drie horizontale banen met een zwarte driehoek aan de hijszijde. De kleuren van de banen zijn van boven naar beneden blauw-geel-blauw, maar in de officiële benaming worden aquamarijn en goud genoemd als kleuren van de vlag. De ene zijde van de zwarte driehoek neemt de hele hijszijde in beslag en alle zijden van de driehoek zijn even groot. De blauwe of aquamarijne kleuren verwijzen naar de Caribische zee en de Atlantische oceaan. Het geel of goud tussen de twee blauwe banen verwijst naar het land tussen de wateren en de goudkleurige stranden. Zwart wordt gezien als een sterke kleur en verwijst dan ook naar de kracht van de 300.000 inwoners van de Bahama’s. De punten van de driehoek symboliseren de standvastigheid en ondernemingszin en met name de ontwikkeling van het eiland, de punt van de driehoek wijst ook naar de gele baan die het land symboliseert.

De Bahama’s hebben behalve een vlag voor op het land ook drie verschillende vlaggen voor ter zee. De Bahama’s hebben een civiele vlag ter zee, staatsvlag ter zee en oorlogsvlag ter zee die allemaal anders zijn, toch lijken ze wel op elkaar. Dit komt doordat de vlaggen zijn afgeleid van de Engelse vaandels en allemaal hetzelfde kruis hebben. De civiele vlag ter zee van de Bahama’s is een rode vlag met een wit Sint-Joris kruis en in de linkerbovenhoek de landvlag van de Bahama’s. Eenzelfde patroon geld voor de staatsvlag ter zee, dat is een witte vlag met een blauw Sint-Joris kruis met in de linkerbovenhoek de Bahamaanse nationale landvlag. De oorlogsvlag ter zee is bijna hetzelfde als de staatsvlag ter zee, alleen is het kruis niet blauw maar rood. Deze vlaggen en de landsvlag werden na de onafhankelijkheid in 1973 aangenomen.

Vlag van de Bahama’s regels

Een vlag als eerbetoon aan de Bahama’s hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag van de Bahama’s gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kan je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een vlag van de Bahama’s kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van de Bahama’s online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier