Bahreinse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Bahreinse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Bahrein voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Bahrein kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Bahreinse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Bahreinse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Bahrein kopen?

Op zoek naar een Bahreinse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Bahreinse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Bahrein is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Bahreinse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Bahreinse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Bahreinse vlag? Kies voor de vlag van Bahrein van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Bahreinse vlag

De Bahreinse vlag heeft een eenvoudig ontwerp met minimaal gebruik van kleuren en is daarmee erg herkenbaar. De vlag van Bahrein is een verticale tweekleur, de kleuren van de Bahreinse vlag zijn wit en rood. De witte band bevindt zich op de linkerhelft van de vlag en is smaller dan de rechter rode baan. Op de scheiding van deze vlaggen bevindt zich een zigzag patroon, hierdoor vormen zich vijf witte driehoeken. Ditzelfde patroon is ook gebruikt in het wapenschild van Bahrein, deze werd al ontworpen in de jaren dertig van de twintigste eeuw. De ontwerper van deze vlag is een Britse adviseur van de emir van die tijd van Bahrein.

Bahrein heeft een aantal vlaggen gehad voor deze huidige nationale Bahreinse vlag. De oudste vlag van Bahrein die bekend is was volledig rood, deze was in gebruik tot 1820. De rode kleur is de traditionele kleur van de vlaggen van landen bij de Perzische Golf. In het jaar 1820 werd er een witte baan toegevoegd aan de vlag, deze werd geplaatst aan de mastzijde. Deze witte band werd toegevoegd om te benadrukken dat Bahrein een wapenstilstand had met haar buurlanden. Om onderscheid te maken werd er een zigzag patroon toegevoegd, deze zijn op 3 vlaggen toegevoegd. Er werden steeds meer driehoekjes weggehaald, er bleven uiteindelijk vijf witte driehoeken over. Deze vijf driehoeken staan voor de vijf zuilen van de islam. Deze vijf zuilen staan voor de geloofsbelijdenis, de rituele gebeden, het geven aan de armen, het vasten tijdens de ramadan en de pelgrimstocht naar Mekka. Deze vijf zuilen staan voor de fundamentele religieuze verplichtingen voor moslims. De huidige vlag van Bahrein met deze betekenis is in gebruik sinds 2002.

Bahreinse vlag regels

Een Bahreinse vlag als eerbetoon aan Bahrein hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Bahreinse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Bahreinse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Bahrein online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier