Barbadiaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Barbados is een prachtig land, waar de zon altijd schijnt en de sfeer tropisch is. En wat is er nu beter dan een vlag die de levendige essentie van dit paradijselijke eiland weerspiegelt? Maak kennis met de Barbadiaanse vlag: een visueel feest van kleuren en symboliek. Met zijn ultramarijnblauwe kleur aan de linker- en rechterkant en een opvallende gele band in het midden, versierd met de symbolische drietand, is de vlag van Barbados een ware blikvanger. Bij DVC, dé specialist in vlaggen, kun je deze prachtige Barbados vlag kopen en jouw eigen stukje Caribisch paradijs omarmen.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vier de diversiteit van Barbados met een vlag van DVC

Bij DVC bieden we een uitgebreid assortiment opties om de Barbados vlag te omarmen. Of je nu op zoek bent naar een tafelvlag met lusje en koordje (10 x 15 cm, Acetaatzijde), een gevelvlag met kopband, lusje en koord (100 x 150 cm, Spun-Poly), of een mastvlag met kopband en clips (150 x 225 cm, 200 x 300 cm, Spun-Poly), wij hebben de perfecte vlag van Barbados voor jou.

Bij onze landenvlaggen maken wij gebruik van twee verschillende soorten doek:

  • Spun-Poly, het krachtigste vlaggendoek op de markt, is uitermate geschikt voor het gebruik van vlaggen in masten, aan gevels of zelfs op boten. Dit duurzame materiaal biedt uitstekende trek- en naadsterkte, waardoor het bestand is tegen de uitdagingen van verschillende omgevingen.
  • Acetaatzijde, een materiaal dat bekend staat om zijn duurzaamheid en prachtige glanzende uitstraling. Dit maakt onze tafelvlaggen niet alleen stevig genoeg om lang mee te gaan, maar voegt ook een vleugje elegantie toe aan elke tafeldecoratie.

Configurator

Wil je graag je eigen Barbados vlag samenstellen? Maak dan gebruik van onze handige online tool, waar je kunt kiezen uit verschillende materialen, formaten, afwerkingen en aantallen. Bij DVC garanderen we je topkwaliteit en levendige kleuren, zodat je lang kunt genieten van je eigen Barbados vlag.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Onderhoud Barbadiaanse vlaggen

Om ervoor te zorgen dat je Barbados vlag langer kan wapperen, is het belangrijk om deze goed en regelmatig te onderhouden. Hier zijn enkele handige tips voor optimaal onderhoud:

  • Reinig de vlag met een vochtige doek en mild reinigingsmiddel. Vermijd reinigingsmiddelen met chloorstoffen om schade te voorkomen.
  • Was de vlag op een temperatuur van ongeveer 40 graden met een fijnwasmiddel.
  • Laat de vlag na het wassen even uithangen voordat je hem opvouwt.
  • Berg de Barbadiaanse vlag op een droge locatie op om schimmelvorming te voorkomen.

Een vlag is een symbool van trots en verdient goed onderhoud om de kleuren helder en de vlag in goede staat te houden. Volg deze eenvoudige tips en geniet lang van je Barbados vlag.

Het verhaal achter de vlag van Barbados

De vlag van Barbados werd aangenomen op 30 november 1966, toen het land onafhankelijk werd. Deze rechthoekige vlag bestaat uit drie verticale banden van gelijke breedte, elk met een eigen symbolische betekenis. De eerste band is blauw en staat symbool voor de uitgestrekte lucht boven het eiland. De gele band vertegenwoordigt het prachtige zand van de Barbados-stranden, terwijl de tweede blauwe band de glinsterende zeeën rondom het eiland weergeeft.

Het meest opvallende kenmerk van de Barbados vlag is de drietand die centraal staat. Deze drietand heeft een diepere betekenis: het symboliseert zowel de breuk met het Verenigd Koninkrijk bij de onafhankelijkheid als de sterke band die Barbados met de zee heeft. In de voormalige koloniale vlag werd de drietand vastgehouden door Britannia, maar nu is het een symbool van nationale trots en onafhankelijkheid geworden.

De vlag van Barbados vertelt het verhaal van een land dat zijn eigen weg is ingeslagen en een sterke verbondenheid heeft met zowel de natuurlijke schoonheid als de rijke maritieme geschiedenis van het eiland.

Barbadiaanse vlag kopen

Bij DVC kun je met gemak de prachtige vlag van Barbados kopen. Wij bieden hoogwaardige kwaliteit en snelle levering, zodat je snel kunt genieten van jouw Barbadiaanse trots. Onze vlaggen zijn vervaardigd met zorg en gemaakt van duurzame materialen, zodat ze lang meegaan en bestand zijn tegen de elementen.

Via onze gebruiksvriendelijke webshop kun je eenvoudig jouw Barbadiaanse vlag bestellen. Mocht je nog vragen hebben of persoonlijk advies nodig hebben, dan staan onze specialisten voor je klaar. Je kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer 031 (0)519 228 228, onze chatfunctie of het contactformulier. Bij DVC streven we ernaar om jouw winkelervaring zo aangenaam mogelijk te maken.

Veelgestelde vragen

Waar staat de drietand voor in de vlag van Barbados?

De drietand in de vlag van Barbados symboliseert de breuk met het Verenigd Koninkrijk bij de onafhankelijkheid en de nauwe verbondenheid van het land met de zee. Het vertegenwoordigt zowel politieke autonomie als maritieme tradities van Barbados.

Bij welk land hoort Barbados?

Barbados is een onafhankelijk eilandstaat en behoort tot de groep van Caribische landen. Gelegen in het oostelijke deel van het Caribisch gebied, is Barbados een soevereine natie met een eigen regering en een eigen politiek systeem. Het land heeft een rijke geschiedenis en cultuur, en is trots op zijn unieke identiteit als een onafhankelijk land.