Barbadiaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Vlag van Barbados kopen? Dan ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Barbados voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Barbados kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de vlag van Barbados lang mooi blijven. Wanneer je voor een vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Barbados kopen?

Op zoek naar een vlag van Barbados voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Barbadiaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Barbados is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Barbadiaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Barbadiaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen vlag van Barbados? Kies voor de vlag van Barbados van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de vlag van de Barbados

De vlag van Barbados is een verticale driekleur, dit houdt in dat de vlag bestaat uit drie staande banden. De linkerbaan is donkerblauw, de middelste geel en de rechterbaan is ook donkerblauw. In het midden van de vlag is een embleem geplaatst met de kleur zwart. De eerste baan staat symbool voor de lucht, de gele kleur symboliseert het zand van de stranden en de laatste baan symboliseert de zee. Het embleem is een zwarte drietand, deze symboliseert de breuk met het Verenigd Koninkrijk. Barbados was namelijk in het verleden een kolonie van het Verenigd Koninkrijk. De drietand is hieraan gelinkt omdat Britannia de drietand vasthield op de koloniale vlag. De drietand heeft echter nog een betekenis, hij verwijst namelijk naar de sterke band tussen zee en land.

Naast de staatsvlag heeft Barbados ook nog een oorlogsvlag ter zee. Deze vlag heeft een witte achtergrond met hierop een rood symmetrisch kruis, in de linkerbovenhoek van deze vlag is de staatsvlag van Barbados geplaatst. Deze oorlogsvlag ter zee is geïnspireerd op het Britse witte vaandel. In de tijd dat Barbados nog een kolonie was van het Verenigd Koninkrijk werd er namelijk ook een andere vlag gevoerd. Deze vlag wordt ook wel een Brits vaandel genoemd, een donkerblauwe vlag met de vlag van het Verenigd Koninkrijk in de linkerbovenhoek en op de rechterhelft een embleem. Dit embleem was het embleem van Barbados, hierop werd Britannia afgebeeld die op de rug van een zeepaard zit en een drietand is haar hand heeft. Britannia is het zinnebeeld van het Verenigd Koninkrijk, ze wordt ook wel Lady Britannia genoemd. Deze vlag met dit embleem werd vervangen door de huidige vlag op 30 november 1966.

Vlag van Barbados regels

Een vlag als eerbetoon aan Barbados hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag van Barbados gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kan je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een vlag van Barbados kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Barbados online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier