Belgische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De Belgische vlag voor de vlaggenmast, gevel, boot of op tafel van hoge kwaliteit bestel je bij DVC, dé specialist in vlag en doek sinds 1936! De vlag van België is herkenbaar aan de driekleur die bestaat uit drie verticale banen: zwart, geel en rood. De kleuren van deze vlag vinden hun oorsprong in de kleuren van het wapen van het voormalig Hertogdom Brabant. Dankzij het zeefdrukproces blijft de kwaliteit van de België vlag nóg beter!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Verschillende soorten vlaggen

Zoek jij naar de Belgische vlag? Dan ben je bij DVC aan het juiste adres! Deze vlag wordt door DVC met zorg en op maat voor jou gemaakt. De vlag van België kun je bestellen voor:

  • In de vlaggenmast
  • Aan de gevel
  • Op de boot
  • Op tafel

De vlaggen voor in de mast, aan de gevel en op de boot worden gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly. Dit premium materiaal heeft zowel een goede trek- als naadsterkte en gaat daarmee 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van acetaatzijde, een stevige doeksoort van 100% polyester.

Bij DVC garanderen wij de beste kwaliteit door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen met zowel zeefdruk als digitaaldruk. Wij maken alleen gebruik van materialen met hoge kwaliteit. De gevelvlaggen en bootvlaggen die bij ons worden bedrukt zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, lusje en koord voor handig gebruik. De vlag van België voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag.

De vlag kun je zelf volledig samenstellen met onze simpele online tool. In de configurator kun je zelf kiezen welk type vlag, formaat, doekkwaliteit, uitvoering en aantal vlaggen je wilt bestellen. Wij leveren de vlag van België met heldere kleuren en de beste kwaliteit. Wil jij lang van jouw kleurrijke vlag kunnen genieten? Kies dan voor de België vlag van DVC, dé zeefdrukker van Nederland!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee
9.3
4 reviews
Deel jouw ervaring
Marco

Daniëlle Gerarda Maria

Ik heb hem nog niet aan de vlaggenmast gehangen, dit gebeurd tijdens onze Veteranendag. Dus ik heb nog geen ervaring ermee

Kathleen

Heel goede ervaring mee zeker nu met het voetballen.

David

Hoge kwaliteit en snelle levering

De betekenis van de Belgische vlag

De vlag van België bezit een rijke historie waar Nederland en Frankrijk ook een bijdrage aan hebben gehad. In België wordt de vlag opgehangen op vele dagen in het jaar, zoals Koningsdag en het overlijden van koning Albert I. Wist je dat:

  • De België vlag en zijn kleuren afkomstig zijn van de vorige vlag van de Verenigde Nederlandse Staten en het Hertogdom Brabant, waar ze tijdens de Belgische onafhankelijkheidsstrijd in 1830 graag op terugvielen? Aanvankelijk werd er onder de Franse vlag gevochten om het verzet tegen de Nederlandse onderdrukking te illustreren. Omdat de Belgen een symbool nodig hadden, zochten ze naar een nieuwe vlag. Het werd ontworpen door de heren Edouard Ducpétiaux en Lucien Jottrand en in de hoofdstad van België werd de vlag voor het eerst opgehangen.
  • Drie gelijke verticale strepen met de Belgische kleuren zwart, geel en rood de driekleur vormen die dienen als de vlag van het land? Het verticale ontwerp is geïnspireerd op de Franse vlag, terwijl de kleuren zijn ontleend aan het wapen van het hertogdom Brabant. De kleuren van de Belgische vlag hebben elk een betekenis. Op de vlag bevindt zich een leeuw van goud (geel), op achtergrond van sabel (zwart), geklauwd en getongd van keel (rood).
  • België de vlag op 23 januari 1831 in de grondwet heeft opgenomen, maar alleen de kleuren werden vermeld? Zowel de richtlijn als de volgorde werden jarenlang beide gebruikt omdat geen enkele ervan in de grondwet was opgenomen. Uiteindelijk werd in 1950 gekozen voor de verticale driekleur, een vlag met drie verticale strepen in de kleuren zwart, geel en rood. Dit ontwerp is afkomstig van de Belgische marine.

Belgische vlag regels

De vlag van België als eerbetoon aan België hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in België de nationale vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Belgische vlag kopen

Bij DVC ben je verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur. Bij ons liggen alle wereldvlaggen op voorraad. Hierdoor kunnen wij gegarandeerd een 100% Nederlands product binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van België online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier.

Veelgestelde vragen

Waarom is de Belgische vlag veranderd?

In 1830 bestond de vlag van België nog onofficieel uit drie horizontale banden van rood, geel en zwart. Op 23 januari 1831 nam de Nationale Vergadering de driekleur op in de grondwet, maar bepaalde de richting of volgorde van de strepen niet. Artikel 193 van de Grondwet stelt simpelweg: “De Belgische natie heeft gekozen voor rood, geel en zwart als kleuren, de Belgische leeuw als nationaal embleem, en draagt ​​een centraal motto: Eendracht Maakt Macht.” Jarenlang werden zowel het verticale als het horizontale model naast elkaar gebruikt. Uiteindelijk heeft België toch gekozen voor het verticale model.

Hoe moet je de Belgische vlag hangen?

Er is een rangorde voor de officiële vlaggen. Dit betekent dat de ene vlag voor de andere verschijnt als ze samen worden getrokken. Het aantal beschikbare vlaggen beïnvloedt de rangorde. De volgorde van prioriteit is als volgt:

  • Belgische vlag
  • Vlaamse vlag
  • Europese vlag
  • Provinciale vlag
  • Vlag van de stad

Als je de volgorde van de vlaggen moet bepalen, dan ga je - concreet of in gedachten - met je rug naar het gebouw staan ​​om de vlag op te hangen.