Belizaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Vlag van Belize kopen? Dan ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Belize voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Belize kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Belizaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Belizaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Belize kopen?

Op zoek naar de vlag van Belize voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Belizaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Belize is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Belizaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De vlag van Belize voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen vlag? Kies voor de vlag van Belize van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de vlag van Belize

De vlag van Belize is overwegend donkerblauw met twee rode banen en in het midden een embleem. De rode banen zijn aan de boven- en onderkant geplaatst en zijn in verhouding tot het donkerblauwe vlak erg smal. De vlag van Belize is het symbool van eenheid. Het embleem in het midden is het wapen van Belize, hierop staat de tekst “Sub umbra floreo”. Deze spreuk is Latijn en betekent “In de schaduw floreer ik”. Dit wapen werd aangenomen op 21 september 1981, dezelfde dag als het onafhankelijk worden van Belize. Op deze dag werd niet alleen het wapen aangenomen, maar ook de nationale vlag.

Het wapen van Belize is een witte cirkel met om de rand een krans van 25 bladeren, het schild toont een mahonieboom en hiervoor een kleiner schild. Op dit kleine schild wordt gereedschap van een houthakker afgebeeld en een schip. Deze afbeeldingen symboliseren de scheepsbouw waarin mahoniehout veel gebruikt wordt. Deze boom en haar hout zijn erg belangrijk in het land Belize, in de 18e en 19e eeuw was de industrie van het mahoniehout de basis van de economie in Belize. Dit kleine schild wordt door twee houthakkers vastgehouden, de linker man heeft een bijl in zijn hand en de rechter een peddel. Deze twee symbolen verwijzen opnieuw naar de scheepsbouw en de economie. Het wapen dat Belize voerde in de tijd van de Britse kolonie lijkt sterk op het huidige wapen.

In de tijd van de Britse kolonie voerde Belize, toen nog Brits-Honduras, een andere vlag. Deze vlag was net als vele andere kolonies van het Verenigd Koninkrijk een Brits vaandel. Deze vlag was donkerblauw met de vlag van het Verenigd Koninkrijk in de linkerbovenhoek en op de rechterhelft een embleem. Dit embleem lijkt erg op het huidige wapen. Deze vlag voerde Belize tot 1981, daarna kregen ze hun eigen huidige vlag.

Vlag van Belize regels

Een vlag als eerbetoon aan Belize hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag van Belize gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kan je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een vlag van Belize kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Belize online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier