Bengaalse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Bengaalse vlag, die erg lijkt op de vlag van Japan maar dan met een groene achtergrond, ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Bengladesh voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Bangladesh kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Bengaalse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Bengaalse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Bangladesh kopen?

Op zoek naar een Bengaalse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Bengaalse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Bangladesh is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Bengaalse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Bengaalse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Bengaalse vlag? Kies voor de vlag van Bangladesh van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Bengaalse vlag

De vlag van Bangladesh is donkergroen met een rode stip in het midden. De rode stip staat niet precies in het midden, maar een twintigste deel naar de hijszijde. Verticaal gezien staat de stip wel in het midden. Deze vlag wordt gebruikt sinds 1972 en is gebaseerd op de vlag die gebruikt werd in de Bengaalse onafhankelijkheidsoorlog. De rode cirkel staat voor de zon die opkomt boven Bangladesh en voor het bloed van de gevallenen tijdens de onafhankelijkheidsoorlog, het groen staat voor de jeugdigheid en vitaliteit van het Bengaalse land. Ook is er een alternatieve verklaring voor de kleuren en vooral voor de groene kleur. In deze interpretatie heeft de groene kleur te maken met de islamitische republiek. Bangladesh maakte voor de onafhankelijkheid in 1972 namelijk sinds 1947 deel uit van Pakistan, dat deel uitmaakt van de Islamitische republiek en in de vlag van Pakistan staat groen dan ook voor de islam.

De vlag van Bangladesh die gehesen werd bij de onafhankelijkheid in 1972 was anders dan de huidige nationale vlag van Bangladesh. De vlag die vanaf 1971 gebruikt werd als symbool van de onafhankelijkheid was grotendeels hetzelfde als de huidige vlag, maar in de rode stip was een landkaart van Bangladesh te zien in het oranjegeel. De vlag van de onafhankelijkheid was ontworpen door de schilder Quamrul Hassan en de vlag werd voor het eerst gehesen op de campus van de universiteit van Dhaka. Op 23 maart 1972 werd de onafhankelijkheid uitgeroepen en werd de vlag met kaart gehesen, maar al snel werd uit waarschijnlijk economische redenen de kaart van de vlag gehaald. En de huidige vlag wordt sinds die tijd gebruikt als nationale vlag van Bangladesh.

Bengaalse vlag regels

Een Bengaalse vlag als eerbetoon aan Bangladesh hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Bengaalse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Bengaalse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Bangladesh online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier