Bengaalse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Op zoek naar een vlag die de kracht en trots van Bangladesh verbeeldt? Zoek niet verder, want de Bengaalse vlag is een ware blikvanger die wij aanbieden! Met zijn bijzondere kleuren en simpel ontwerp is deze vlag een ware must-have voor iedereen die de geschiedenis en cultuur van Bangladesh wil vieren. Bij DVC, dé specialist in vlaggen, ben je aan het juiste adres voor de hoogste kwaliteit Bangladesh vlag die perfect past bij elke gelegenheid.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Welke verschillende soorten Bengaalse vlaggen zijn er?

Bij DVC bieden we een breed scala aan vlaggen van Bangladesh om aan al je wensen te voldoen. Of je nu een tafelvlag, gevelvlag of mastvlag zoekt, wij hebben de perfecte opties voor je. Hier zijn de verschillende soorten Bangladesh vlaggen die je bij DVC kunt vinden:

  • Tafelvlag met lusje en koordje: deze schattige kleine vlag is ideaal om je bureau, tafel of plank mee op te fleuren. Gemaakt van hoogwaardige Acetaatzijde, straalt deze vlag van Bangladesh elegantie uit in een compact formaat.
  • Gevelvlag met kopband, lusje en koord: wil je jouw huis of bedrijfspand op een opvallende manier versieren? Dan is de gevelvlag de perfecte keuze. Met zijn royale afmetingen van 100 x 150 cm trekt deze vlag moeiteloos de aandacht. Gemaakt van duurzaam Spun-Poly materiaal, is deze vlag bestand tegen verschillende weersomstandigheden.
  • Mastvlag met kopband en clips: als je een Bengaalse vlag wilt die majestueus wappert in de wind, dan is de mastvlag iets voor jou. Verkrijgbaar in twee groottes, namelijk 150 x 225 cm en 200 x 300 cm, biedt deze vlag een indrukwekkend formaat dat perfect is voor masten. Met zijn stevige kopband en clips blijft deze vlag veilig op zijn plaats, zelfs bij sterke windvlagen.

Wij begrijpen dat iedereen zijn eigen voorkeur heeft als het gaat om het tonen van de Bengaalse vlag. Daarom bieden we deze diverse opties, zodat je kunt kiezen wat het beste bij je past. Ongeacht welke variant je kiest, je kunt erop vertrouwen dat onze Bangladesh vlag van hoogwaardige kwaliteit is en jouw trots op Bangladesh op een prachtige manier vertegenwoordigt.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Hoe behoud je de kwaliteit van jouw vlag?

Wil je dat jouw Bengaalse vlag altijd in topconditie blijft? Volg dan deze handige tips om de kwaliteit van je vlag te behouden:

  • Regelmatig schoonmaken: reinig je vlag regelmatig volgens de wasinstructies om stof, vuil en vlekken te verwijderen.
  • Voorzichtigheid bij opbergen: vouw of rol je vlag zorgvuldig op en bewaar deze op een droge en schone plaats om beschadiging te voorkomen.
  • Bescherming tegen weersinvloeden: haal je vlag binnen tijdens extreme weersomstandigheden, zoals harde wind of zware regenval, om te voorkomen dat de vlag beschadigd raakt.
  • Periodieke inspectie: controleer je vlag regelmatig op eventuele slijtage, scheuren of losse naden. Repareer of vervang de vlag indien nodig.

Met deze eenvoudige stappen kun je ervoor zorgen dat jouw vlag lang meegaat en altijd straalt met zijn oorspronkelijke kwaliteit.

De symboliek achter de vlag van Bangladesh

Laat je inspireren door de diepgaande symboliek achter de prachtige vlag van Bangladesh. De rode schijf bovenaan vertegenwoordigt zowel de opkomende zon boven Bengalen als het bloed dat is vergoten door degenen die hebben gestreden voor de onafhankelijkheid van Bangladesh. Het groene gedeelte symboliseert de glooiende landschappen van het land en weerspiegelt de vitaliteit en jeugdigheid van de natie.

Een alternatieve verklaring voor de kleuren van de Bangladesh vlag ligt in de relatie met de voormalige Islamitische Republiek Pakistan. Vóór de onafhankelijkheid van Bangladesh in 1971 maakte het land deel uit van Oost-Pakistan. Groen wordt vaak geassocieerd met de islam en heeft ook symbolische betekenissen in de vlag van Pakistan. Het rode gedeelte in de Bengaalse vlag verwijst ook naar het bloed dat is vergoten tijdens de onafhankelijkheidsstrijd, terwijl de cirkel de halve maan en ster vervangt die aanwezig waren in de vlag van Pakistan.

De vlag van Bangladesh is een krachtig symbool van nationale identiteit, moed en aspiraties naar een betere toekomst.

Bengaalse vlag kopen

Bij DVC kun je eenvoudig de vlag van Bangladesh kopen van uitstekende kwaliteit. Onze vlaggen worden met zorg vervaardigd uit duurzame materialen, waardoor ze lang meegaan en bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden.

Het bestellen van de vlag van Bangladesh is eenvoudig bij DVC. Ga naar ons gebruiksvriendelijke bestelproces en selecteer de gewenste afmetingen en bevestigingsmogelijkheden. Mocht je hulp nodig hebben, dan staan onze specialisten klaar om je te assisteren via telefoon, chat of het contactformulier.

Veelgestelde vragen

Hoe is de vlag van Bangladesh ontstaan?

De vlag van Bangladesh is ontstaan tijdens de onafhankelijkheidsstrijd in 1971. Het groene veld symboliseert de vruchtbaarheid en het rode cirkelvormige element staat voor de opkomende zon en het bloed dat werd vergoten tijdens de strijd voor onafhankelijkheid. De vlag werd officieel aangenomen op 17 januari 1972.

Wat is het verschil tussen de Bengaalse en Japanse vlag?

De Bangladesh vlag onderscheidt zich door een groen veld met een rode cirkel, terwijl de Japanse vlag een wit vlak heeft met een rode cirkel in het midden. Het groene veld van de Bengaalse vlag symboliseert vruchtbaarheid, terwijl de witte achtergrond van de Japanse vlag eenvoud en zuiverheid uitstraalt. Beide rode cirkels staan voor de zon.

Bekijk hier de Japanse vlag.