Beninse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Beninse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Benin voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Benin kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Beninse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Beninse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Benin kopen?

Op zoek naar een Beninse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Beninse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Benin is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Beninse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Beninse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Beninse vlag? Kies voor de vlag van Benin van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Beninse vlag

De Beninse vlag is een horizontale tweekleur, dit houdt in dat de vlag twee liggende banen heeft. De bovenste baan heeft de kleur geel en de onderste baan is rood. Aan de hijszijde is een verticale groene baan geplaatst. De kleuren rood, geel en groen zijn Pan-Afrikaanse kleuren, deze kleuren komen andere ook voor in de vlaggen van Mali, Ethiopië, Kameroen en Ghana. De kleur groen staat voor hoop, de gele kleur symboliseert rijkdom en de rode kleur staat symbool voor moed. De huidige Beninse vlag is aangenomen op 1 augustus 1990, echter is deze eerder in gebruik geweest. In 1959, een jaar voor de onafhankelijkheid, werd deze vlag al aangenomen als vlag van Dahmoney. Dahmoney was de naam van het land voor Benin ontstond. Pas in 1960 werd het land volledig onafhankelijk, het land was namelijk lange tijd een kolonie van Frankrijk en het land viel dan ook onder het gebied van Frans-West-Afrika.

Tussen 1975 en 1990 heeft Benin een andere vlag gevoerd. Deze vlag was bijna volledig groen, in de linkerbovenhoek was enkel een kleine rode vijfpuntige ster geplaatst. Deze vlagverandering werd veroorzaakt door een Marxistisch regime via een staatsgreep in 1972 aan de macht kwam. Eerst bleef de vlag behouden uit 1959, maar in 1975 werd de naam van het land veranderd naar Volksrepubliek Benin en werd er een nieuwe vlag aangenomen. De leider van dit regime zwoer het marxisme af in 1989 en een jaar later werd de oude vlag weer in gebruik genomen. Met deze gebeurtenis werd ook het besluit genomen dat het land voortaan Benin genoemd zou worden. Door al deze beslissingen kennen wij de vlag van Benin zoals zij vandaag de dag gevoerd wordt.

Beninse vlag regels

Een Beninse vlag als eerbetoon aan Benin hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Beninse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Beninse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Benin online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier