Bhutaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Bhutaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Bhutan voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Bhutan kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Bhutaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Bhutaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Bhutan kopen?

Op zoek naar een Bhutaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Bhutaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Bhutan is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Bhutaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Bhutaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Bhutaanse vlag? Kies voor de vlag van Bhutan van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Bhutaanse vlag

De vlag van Bhutan is opgebouwd uit twee driehoeken met de kleuren geel en oranje. Deze twee driehoeken zijn even groot, het lijkt alsof de vlag is gescheiden door een diagonaal lopende lijn van linksonder naar rechtsboven. In het midden van de vlag is een draak afgebeeld, dit is een witte Chinese draak. Deze draak staat centraal op de scheidingslijn van de onderliggende kleuren en kijkt weg van de hijszijde. Deze vlag van Bhutan is al gebruikt in de 19e eeuw, er zijn door de tijd wel wat aanpassingen geweest. De huidige nationale vlag van Bhutan wordt gebruikt sinds 1960, toch is de vlag pas officieel vastgelegd op 8 juni 1972.

De vlag van Bhutan heeft een symbolische betekenis, vooral de draak heeft een duidelijke betekenis. De draak vertegenwoordigd de Donderdraak, deze wordt ook wel Druk genoemd. In het Tibetaans is Bhutan “Druk Yul” of “Druk Tsendhen” wat beide “Land van de Donderdraak” betekent, de draak staat dus symbool voor de landsnaam. Ook is de draak een symbool voor geluk, dit is afkomstig uit de Chinese mythologie. In zijn handen heeft de draak juwelen vast, dit staat symbool voor de overvloed. De gele kleur in de vlag symboliseert de seculiere monarchie en het oranje vertegenwoordigt het boeddhisme. De vlag van Bhutan heeft een opvallend ontwerp, het is namelijk een van de weinige vlaggen ter wereld die oranje opvallend gebruikt in haar vlag en een van de enige twee vlaggen ter wereld met een draak. Dit ontwerp is al sinds de 19e eeuw in gebruik, eerst was de oranje kleur echter rood en keek de draak richting de hijszijde. Deze vlag werd veranderd in 1956, de draak werd omgedraaid. Deze vlag werd gevoerd tot 1969, toen werd het ontwerp van de draak veranderd en de rode kleur vervangen door een oranje kleur. De vlag die hiermee tot stand kwam kennen wij als de huidige vlag van Bhutan.

Bhutaanse vlag regels

Een Bhutaanse vlag als eerbetoon aan Bhutan hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Bhutaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Bhutaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Bhutan online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier