Boliviaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Boliviaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Bolivia voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Bolivia kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Boliviaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Boliviaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Bolivia kopen?

Op zoek naar een Boliviaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Boliviaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Bolivia is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Boliviaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Boliviaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Boliviaanse vlag? Kies voor de vlag van Bolivia van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Boliviaanse vlag

De vlag van Bolivia is een horizontale driekleur in de kleurcombinatie rood-geel-groen, dat betekent dat de Boliviaanse vlag uit drie gelijke horizontale banen bestaat in de kleuren rood-geel-groen. De kleuren hebben allemaal een betekenis, rood staat voor het bloed dat is vergoten in de onafhankelijkheidstrijd, geel staat voor goud en bodemrijkdommen en groen staat voor de natuur en hoop. Rood-geel-groen zijn pan-Afrikaanse kleuren, want veel Afrikaanse landen hebben deze kleuren in hun vlag. Ook vaak hebben deze kleuren deze betekenissen, dit is echter toeval. De kleuren in de vlag van Bolivia zijn namelijk ouder.

Bolivia werd in 1825 onafhankelijk en had voor korte tijd een groen-rood-groene vlag, echter werd dat al in 1826 veranderd in een geel-rood-groene vlag. Vanaf de eerste vlag in 1825 heeft Bolivia al verschillende vlaggen voor de civiele vlag, staatsvlag en oorlogsvlag. Over het algemeen is de civiele vlag een driekleur en de staatsvlag dezelfde driekleur met het wapen van Bolivia. In 1951 werd de huidige vlag aangenomen op dezelfde manier.

Sinds 2006 zijn er stemmen op gegaan om de vlag weer te veranderen, de president van Bolivia wilde een Wiphala toevoegen aan de vlag. Dit op een manier dat de Wiphale overloopt in de huidige vlag. Een Wiphala is een embleem dat is opgebouwd uit 7 keer 7 vierkanten met 7 kleuren, waarbij elk vak dezelfde kleur heeft als het vak linksboven en rechtsonder. Het embleem werd veel gebruikt in de Andes. Alle kleuren hebben een andere betekenis, rood staat voor de aarde en de mensen van de Andes, oranje voor gemeenschap en cultuur, geel voor energie, wit voor tijd, groen voor natuurlijke hulpbronnen, blauw voor de hemel en paars voor het bestuur van de Andes en zelfbeschikking. Sinds 2009 heeft de Wiphala dezelfde status als de nationale vlag van Bolivia.

Boliviaanse vlag regels

Een Boliviaanse vlag als eerbetoon aan Bolivia hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Boliviaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kan je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Boliviaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Bolivia online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier