Bonaire vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de vlag van Bonaire ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Bonaire voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Bonaire kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor de vlag van Bonaire van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Bonaire kopen?

Op zoek naar de vlag van Bonaire voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek dan de vlag van Bonaire met de langste levensduur van DVC. De vlag van Bonaire is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De vlag van Bonaire voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen vlag? Kies voor de vlag van Bonaire van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de vlag van Bonaire

De vlag van Bonaire bestaat uit drie banen, deze zijn schuin gelegen. De kleuren van deze banen zijn geel, wit en blauw. Op de witte baan is een embleem geplaatst, deze bevat de kleuren zwart en rood. De zwarte ring op de vlag symboliseert een kompas met vier gelijke driehoeken, dit kompas staat voor de gelijkheid tussen alle mensen uit het noorden, oosten, zuiden en westen. De rode ster in het midden van dit kompas is zespuntig, deze ster staat voor de zes oorspronkelijke dorpen van het eiland. Deze dorpen zijn Playa, Nikiboko, Tera Korá, Antriol, Nort Saliña en Rincon. De kleur rood staat voor het bloed dat overlevingskracht biedt aan de Bonairen.

De kleuren, geel, wit en blauw, hebben ook hun eigen symbolische betekenis. De gele kleur staat symbool voor de zon en de bloemen die op Bonaire groeien. Voor deze bloemen is de kleur geel gekozen, dit omdat de meeste bloemen op Bonaire er van oorsprong groeien de kleur geel hadden. Voorbeelden van deze gele bloemen op Bonaire zijn de Kibrahacha, Anglo en de cactusbloem. De witte kleur symboliseert de vrede en het internationalisme. Het blauw op de vlag neemt de helft van het oppervlak in, deze kleur staat voor de zee met haar hoge golven. In tijd van oorlog voeren de Bonaireanen op zee om de transport van olie vanaf Venezuela in stand te houden. Deze inwoners van Bonaire hadden veel moed, het was namelijk bekend dat 80% van deze mensen niet levend terugkeerde. Deze mensen stierven door aanvallen van duikboten. Het blauwe gedeelte is dus het symbool van de zee, maar ook ter herdenking aan de inwoners van Bonaire die hun leven gaven. De vlag met deze mooie betekenis is in gebruik sinds 11 december 1981.

Bonaire vlag regels

Een vlag als eerbetoon aan Bonaire hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag van Bonaire gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kan je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een vlag van Bonaire kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Bonaire online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier