Bosnische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Bosnische vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Bosnië-Herzegovina voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Bosnië-Herzegovina kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Bosnische vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Bosnische vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Bosnië-Herzegovina kopen?

Op zoek naar een Bosnische vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Bosnische vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Vlag van Bosnië-Herzegovina is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Bosnische tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Bosnische vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Bosnische vlag? Kies voor de vlag van Bosnië-Herzegovina van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de vlag van Bosnië-Herzegovina

De vlag van Bosnië-Herzegovina is blauw met een gele driehoek met daaronder 9 witte sterren. Twee van die negen sterren zijn half afgebeeld doordat die aan de rand van de vlag zijn geplaatst. De vlag van Bosnië-Herzegovina is aangenomen na de Bosnische burgeroorlog en was bedoeld om te verbroederen. De gele driehoek staat symbool voor de vorm van Bosnië-Herzegovina en voor de drie volken die in het land leven, de Serviërs, de Kroaten en de Bosniakken. De vlag is ontworpen uit een commissie die bestond uit vertegenwoordigers uit de drie bevolkingsgroepen. De sterren en de kleurcombinatie is overgenomen van de Europese vlag.

Bosnië-Herzegovina is vaak overheerst geweest door andere grotere landen en heeft ook lange tijd geen eigen nationale vlag gehad. De vlaggen van de Byzantijnen, de Ottomanen, Oostenrijk-Hongarije en Nazi-Duitsland tot de Joegoslavische vlag werden allemaal gehesen in Bosnië-Herzegovina. Ten tijde van de Ottomaanse overheersing had Bosnië-Hongarije een provincie vlag, deze was groen met een wassende maan en achtpuntige ster. In 1908 waren zowel Bosnië als Herzegovina provinciën in Oostenrijk-Hongarije en hadden precies de tegenovergestelde vlag. Bosnië had een rood-gele horizontale tweekleur en Herzegovina een geel-rode. Deze vlaggen waren echter maar tien jaar in gebruik en in 1918 werd Bosnië-Herzegovina onderdeel van Joegoslavië in de Communistische federatie en had tot 1945 geen eigen vlag. In 1945 kreeg Bosnië-Herzegovina een rode vlag met in de linker boven hoek de vlag van Joegoslavië, het rood stond voor het socialisme en communisme. Toen Bosnië-Herzegovina zich in 1992 onafhankelijk verklaarde kreeg het een witte vlag met een blauw schild. Deze vlag werd gezien als een vlag voor alleen de Bosniakken en niet voor de Serviërs en Kroaten. In 2004 werd na lang debat de huidige vlag van Bosnië-Herzegovina ingevoerd.

Bosnische vlag regels

Een Bosnische vlag als eerbetoon aan Bosnië-Herzegovina hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Bosnische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Bosnische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Bosnië-Herzegovina online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier