Botswaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de vlag van Botswana, een land vooral bekent van de diamantindustrie, ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Botswana voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Botswana kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Botswaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Botswaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Botswana kopen?

Op zoek naar een Botswaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Botswaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Botswana is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Botswaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Botswaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Botswaanse vlag? Kies voor de vlag van Botswana van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Botswaanse vlag

De vlag van Botswana is een blauwe vlag met horizontaal een zwarte baan met daarnaast twee witte banen die het zwart en blauw scheiden. Het blauw heeft verschillende betekenissen die allemaal betrekking hebben tot water. De blauwe kleur staat voor de regen en de landbouw die erg afhankelijk is van die regen door het droge klimaat. Ook verwijst het blauw naar het wapen van Botswana en preciezer de spreuk van Botswana die “laat het regenen” is. Maar het belangrijkste waar het blauw naar verwijst is het leven, dat niet mogelijk was zonder het water. Het zwart en wit heeft twee betekenissen het verwijst naar de zebra, het nationale dier van Botswana en het zwart en wit staat voor de verschillende bevolkingsgroepen en de verscheidenheid van bevolkingsgroepen die in harmonie samenwerken. De kleuren van de vlag van Botswana zijn in Afrika uniek, omdat de vlag van Botswana geen gebruik maakt van de pan-Afrikaanse kleuren rood-geel-groen.

In 1885 werd het gebied wat nu Botswana is een protectoraat, dat betekent dat het onder de bescherming stond van het Verenigd Koninkrijk. Daar hadden ze zelf om gevraagd, omdat ze bescherming nodig hadden tegen de Boeren van Zuid-Afrika die meer land nodig hadden en Botswana binnenvielen. Zuid-Afrika heeft lang gevraagd om Botswana te kunnen overnemen van het Verenigd koninkrijk, maar in 1966 werd Botswana onafhankelijk verklaard. In de tijd van het protectoraat had Botswana geen eigen nationale koloniale vlag en werd onofficieel de Union Flag gebruikt. De vlag van Botswana werd ontworpen met als doel het tegenovergestelde van de vlag van Zuid-Afrika te zijn. Om 12 uur ‘s nachts op 30 september 1966 werd voor het eerst de Nationale Botswaanse vlag gehesen in de hoofdstad.

Botswaanse vlag regels

Een Botswaanse vlag als eerbetoon aan Botswana hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Botswaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Botswaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Botswana online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier