Botswaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De Botswaanse vlag is een prachtig symbool van het Afrikaanse land Botswana. Met zijn helderblauwe achtergrond en witte strepen, gecombineerd met een zwarte streep die horizontaal over de vlag loopt met aan beide kanten daarvan witte strepen, heeft de vlag een unieke en herkenbare uitstraling. Bestel vandaag nog jouw vlag van Botswana bij DVC en geniet van onze uitstekende klantenservice, Friese nuchterheid en snelle levering.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Botswana vlag: alle soorten en maten

Als vlaggenbedrijf begrijpen we bij DVC dat elke vlag uniek is en dat er verschillende situaties zijn waarvoor je een vlag nodig hebt. Daarom bieden wij een breed scala aan vlaggen, geschikt voor specifieke situaties. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten vlaggen die wij aanbieden:

  • Gevelvlaggen: wil je een Botswana vlag laten wapperen aan de gevel van je huis of bedrijfspand? Dan zijn onze Botswana gevelvlaggen de ideale keuze. Deze vlaggen zijn gemaakt van het sterke Spun-Poly vlaggendoek en zijn afgewerkt met kopband, lusje en koord van hoge kwaliteit. De afmeting van deze vlaggen is 100x150cm.
  • Mastvlaggen: onze Botswana mastvlaggen zijn perfect om te hijsen in een vlaggenmast bij een evenement, festival of langs de weg. Ook deze vlaggen zijn gemaakt van Spun-Poly vlaggendoek en voorzien van kopband en clips. Dit maakt onze mastvlaggen zeer duurzaam en eenvoudig te gebruiken. De afmeting van de mastvlaggen is afhankelijk van het formaat van de mast waarin je hem wilt hijsen.
  • Tafelvlaggen: de Botswana tafelvlaggen zijn ideaal voor op tafel in ontvangstruimtes, kantoren of tijdens beurzen. Ze worden gemaakt van 100% polyester acetaatzijde, wat resulteert in een stevige doeksoort met een glanzende uitstraling. De afmeting van onze tafelvlaggen is 10x15cm.

Bij DVC kunnen we de hoogste kwaliteit van onze vlaggen garanderen dankzij onze uitgebreide ervaring met het bedrukken van vlaggen met behulp van zowel zeefdruk als digitale druktechnieken. We gebruiken alleen materialen van topkwaliteit zoals Spun-Poly en Acetaatzijde en zorgen voor een perfecte afwerking van onze vlaggen, zodat je er lang van kunt genieten.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Zo blijft jouw Botswaanse vlag lang mooi

Een vlag kan een belangrijk symbool zijn voor jouw land, organisatie, of persoonlijke overtuigingen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat je wilt dat de vlag er altijd mooi uitziet. Om ervoor te zorgen dat jouw Botswana vlag lang mooi blijft, zijn er een aantal stappen die je kunt nemen.

  • Allereerst is het belangrijk om de vlag schoon te houden. Verwijder stof en vuil regelmatig door de vlag zachtjes te borstelen of te schudden. Als de vlag echt vies is geworden, was deze dan met de hand met een mild wasmiddel. Spoel de vlag daarna grondig uit en laat hem liggend drogen.
  • Ten tweede is het van belang om de vlag op de juiste manier op te hangen. Hang de vlag bijvoorbeeld niet in direct zonlicht of in de buurt van een warmtebron. Dit kan namelijk de kleuren van de vlag vervagen.
  • Ten derde kun je de vlag behandelen met een UV-beschermende spray. Deze spray biedt extra bescherming tegen de schadelijke invloeden van de zon en vermindert de kans op verkleuring.
  • Als laatste is het belangrijk om de vlag op te bergen op een veilige en droge plaats. Rol de vlag op en bewaar deze in een kist of doos die niet vochtig wordt. Zo blijft jouw Botswaanse vlag lang mooi en kun je er nog lang van genieten.

Botswaanse vlag: de geschiedenis

De vlag van Botswana werd aangenomen op 30 september 1966, toen het land onafhankelijk werd van Groot-Brittannië. De vlag bestaat uit een lichtblauwe achtergrond met in het midden een zwarte horizontale streep en twee dunne witte strepen die de zwarte streep flankeren. Dit ontwerp is gebaseerd op een tekening van de lokale student Michael Masote, die de winnende inzending was in een ontwerpwedstrijd voor de nationale vlag.

De kleuren van de vlag hebben elk een symbolische betekenis:

  • Het blauw staat voor water, wat van vitaal belang is voor de droge en semi-aride omgeving van het land.
  • De zwarte streep vertegenwoordigt de mensen van Botswana.
  • De witte strepen symboliseren de vrede en harmonie van het land.

Voor de onafhankelijkheid werd Botswana bestuurd als een protectoraat van Groot-Brittannië, en werd het land vertegenwoordigd door de Union Jack. De keuze voor een eigen nationale vlag was dan ook een belangrijke stap in de richting van zelfbestuur en nationale identiteit.

Sinds de introductie van de vlag van Botswana heeft deze slechts een paar kleine wijzigingen ondergaan, zoals het aanpassen van de verhoudingen en het verbeteren van de nauwkeurigheid en kwaliteit van de vlag.

Botswaanse vlag kopen

Bij DVC hebben we alle wereldvlaggen op voorraad, inclusief de Botswana vlag. Dit betekent dat we een 100% Nederlands product kunnen leveren binnen slechts twee werkdagen. Wij zijn er trots op dat wij de beste kwaliteit vlaggen kunnen bieden tegen scherpe prijzen.

Onze specialisten staan altijd klaar om je te voorzien van persoonlijk advies. Heb je vragen over de aankoop van de vlag van Botswana of wil je meer weten over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier. Bestel nu en profiteer van de eindeloze voordelen!

Veelgestelde vragen

Wat betekent de vlag van Botswana?

De vlag van Botswana heeft een diepe symbolische betekenis die de geschiedenis en cultuur van het land weerspiegelt. De vlag bestaat uit een lichtblauwe achtergrond met in het midden een zwarte horizontale band en twee dunne witte strepen die de zwarte band aan beide kanten omringen.

De lichtblauwe kleur van de vlag van Botswana vertegenwoordigt water, dat van vitaal belang is voor het droge klimaat van Botswana. De zwarte kleur symboliseert het volk van Botswana, terwijl de twee witte strepen staan voor harmonie en dialoog tussen de verschillende etnische groepen van het land.

Wat is het symbool van Botswana?

Het nationale symbool van Botswana is een zebra met een witte achtergrond en zwarte strepen. Dit symbool werd aangenomen als het officiële nationale dier van Botswana in 1976, en het staat voor het belang van de wilde dieren in de cultuur, geschiedenis en economie van het land. De zebra is een inheems dier in Botswana en is te vinden in de uitgestrekte savannes en nationale parken van het land. De strepen op de zebra zijn uniek voor elk dier, vergelijkbaar met een vingerafdruk, en zijn een teken van individualiteit en diversiteit.