Braziliaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Braziliaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Brazilië voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Brazilië kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Braziliaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Braziliaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Brazilië kopen?

Op zoek naar een Braziliaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Braziliaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Brazilië is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Braziliaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Braziliaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Braziliaanse vlag? Kies voor de vlag van Brazilië van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de vlag van Brazilië

De vlag van Brazilië is groen met daarop een gele ruit, waarin een blauwe cirkel te zien is. Op die cirkel staan op een witte band de woorden “Ordem e Progresso” en in de cirkel zijn 27 sterren te zien. “Ordem e Progresso”, wat Orde en vooruitgang betekent, is een uitspraak uit het positivisme die gedaan is door Auguste Comte. Zijn hele uitspraak was: “Liefde als principe en orde als basis; vooruitgang als doel”. De kleuren en vormen van de Braziliaanse vlag zijn afgeleid van de vlag van het Braziliaanse keizerrijk, het keizerlijke embleem is vervangen door de cirkel met sterren. De gele kleur staat voor de rijkdom van het land en de Braziliaanse bodem en dan vooral de goudvoorraad. De Jungle en met name het Amazon regenwoud, de flora en fauna dus, worden gesymboliseerd door de groene kleur. Groen en geel staan dus voor de natuurschatten van Brazilië, samen moeten die voor een welvarende samenleving zorgen. De combinatie van de kleuren blauw en wit staat voor de maagd Maria. De witte sterren vormen samen de sterren die te zien waren vanuit Rio de Janeiro op de dag dat het Keizerrijk werd vervangen door de Republiek. Jaren later werd besloten dat de sterren de staten moesten representeren, en werden het aantal sterren aangepast naar 21, doordat er staten bij kwamen ging dat in 1992 naar 27 sterren.

Voor de republiek had Brazilië ongeveer dezelfde vlag, alleen dan met het keizerlijke embleem. Weer daarvoor, toen Brazilië nog een kolonie van Portugal was, werd een blauwe vlag met een gouden armillarium gehesen. Door een staatsgreep in 1889 werd de keizerlijke vlag vervangen door het huidige ontwerp.

Braziliaanse vlag regels

Een vlag als eerbetoon aan Brazilië hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag van Brazilië gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kan je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een vlag van Brazilië kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Brazilië online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier