Brunese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Brunese vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Brunei voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Brunei kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Brunese vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Brunese vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Brunei kopen?

Op zoek naar een Brunese vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Brunese vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Brunei is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Brunese tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Brunese vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Brunese vlag? Kies voor de vlag van Brunei van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Brunese vlag

De Brunese vlag heeft een gele achtergrond met hierop twee banen die diagonaal over de vlag lopen. De bovenste baan is wit en de onderste zwart. In het midden van de vlag is een embleem geplaatst met de kleuren rood en geel. De vlag van Brunei heeft voor de huidige vlag nog twee andere vlaggen gekend. Voor 1906 was de vlag van Brunei effen geel, in deze tijd was het land Brunei nog een protectoraat van het Verenigd Koninkrijk. De kleur geel werd gekozen omdat deze kleur in het zuidoostelijke deel van het continent Azië een koninklijke kleur was. De kleur geel was ook de koninklijke standaard van Maleisië en Thailand, ook de presidentiële vlag van Indonesië is overwegend geel met deze betekenis.

In 1906 werd dit ontwerp toch veranderd en werden er twee banen toegevoegd, een witte en zwarte. Deze werden diagonaal geplaatst en zijn nog te zien op de huidige Brunese vlag. Een paar decennia later op 29 september 1959 werd er een wapen geplaatst in het midden van de vlag van Brunei. Dit wapen is het wapen van Brunei en is overwegend rood met een paar gele details. Brunei werd op 1 januari 1984 onafhankelijk en bleef, in tegenstelling tot veel andere landen, dezelfde vlag voeren. Deze vlag is gelijk aan die wij vandaag de dag kennen. Brunei heeft naast een staatsvlag ook een oorlogsvlag ter zee en een oorlogsvlag ter land. De oorlogsvlag ter land is hetzelfde als de staatsvlag, deze vlag heeft enkel een ander embleem. Dit embleem toont een gouden krans met hierop een kroon, in dit kruis zijn twee gekruiste zwaarden, een vogel en een anker afgebeeld. Dit embleem is ook terug te zien in de oorlogsvlag ter zee, deze vlag is namelijk effen wit met in de linkerbovenhoek de oorlogsvlag ter land.

Brunese vlag regels

Een Brunese vlag als eerbetoon aan Brunei hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Brunese vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Brunese vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Brunei online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier