Bulgaarse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De Bulgaarse vlag is een trotse en symbolische weergave van het prachtige land Bulgarije. Deze vlag bestaat uit drie horizontale banen in de kleuren wit, groen en rood, van boven naar beneden.Wil je de vlag van Bulgarije kopen? Bij DVC, dé specialist in vlaggen en masten, vind je een ruim assortiment aan hoogwaardige Bulgarije vlaggen die perfect zijn om jouw trots te tonen of om een evenement in Bulgaarse stijl te decoreren.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Bulgaarse vlag: alle soorten en maten

Bij DVC bieden we een uitgebreid assortiment van de Bulgarije vlag in alle soorten en maten. Of je nu op zoek bent naar een tafelvlag van Acetaatzijde, een bootvlag van Spun-Poly, een gevelvlag of een mastvlag, we hebben de perfecte opties voor jou.

Onze tafelvlag van Acetaatzijde is een prachtige keuze om je bureau, tafel of interieur mee te decoreren. Met een formaat van 10 x 15 cm is deze vlag handig en compact. Hij wordt geleverd met een lusje en koord, zodat je hem gemakkelijk kunt ophangen en tonen aan anderen.

Als je een vlag voor op je boot nodig hebt, is onze bootvlag van Spun-Poly de ideale keuze. Met een formaat van 40 x 60 cm is deze vlag perfect om te wapperen in de wind terwijl je over het water vaart. Hij is voorzien van een kopband, lusje en koord, waardoor je hem stevig kunt bevestigen.

Onze gevelvlaggen van Spun-Poly zijn geschikt om aan je gevel te hangen en je Bulgaarse trots te tonen. Met de formaten van 70 x 100 cm en 100 x 150 cm zijn ze goed zichtbaar en een populaire keuze. De gevelvlaggen hebben een stevige kopband, lusje en koord, waardoor ze gemakkelijk aan een vlaggenstok van 2 meter kunnen worden bevestigd.

Voor grotere vlaggenmasten hebben we de mastvlag van Spun-Poly. Met een formaat van 150 x 225 cm en 200 x 300 cm is deze vlag ideaal voor masten van 6 of 7 meter of zelfs 8 tot 9 meter. Hij wordt geleverd met een kopband en clips, waardoor je hem stevig kunt bevestigen en hij bestand is tegen winderige omstandigheden.

Bij DVC vind je de juiste Bulgaarse vlag voor elke gelegenheid. Of je nu een tafelvlag, bootvlag, gevelvlag of mastvlag nodig hebt, we hebben hoogwaardige vlaggen die perfect aansluiten bij jouw wensen.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Hoe behoud je de kwaliteit van jouw vlag?

Om ervoor te zorgen dat jouw Bulgaarse vlag lang meegaat en zijn kwaliteit behoudt, zijn er enkele belangrijke tips om in gedachten te houden:

 • Regelmatig schoonmaken: was je vlag met de hand in een mild sopje en laat hem volledig drogen.
 • Bescherm tegen weersinvloeden: haal je vlag binnen tijdens stormachtig weer om beschadiging te voorkomen.
 • Vermijd langdurige blootstelling aan zonlicht: plaats je vlag op een plek waar hij niet continu in direct zonlicht staat.
 • Controleer regelmatig op slijtage: houd je vlag in de gaten en vervang hem bij slijtage of beschadigingen.

Met deze eenvoudige tips kun je de kwaliteit en levensduur van jouw Bulgarije vlag maximaliseren. Bij DVC streven we naar duurzame en hoogwaardige vlaggen die lang meegaan, zodat je trots jouw vlag van Bulgarije kunt blijven tonen.

Ontdek de symboliek achter de vlag van Bulgarije

De vlag van Bulgarije is een prachtig symbool dat diep geworteld is in de geschiedenis en cultuur van het land. Met zijn kenmerkende kleuren en betekenisvolle ontwerp roept de Bulgaarse vlag een gevoel van nationale trots en identiteit op. Laten we enkele interessante feiten ontdekken over de symboliek achter deze vlag:

 • De Bulgarije vlag bestaat uit drie horizontale banen: wit, groen en rood.
 • Het wit staat voor vrede, zuiverheid en onschuld.
 • De groene kleur symboliseert vruchtbaarheid, hoop en vernieuwing.
 • Rood vertegenwoordigt moed, kracht en het bloed dat is vergoten door Bulgaarse strijders voor vrijheid en onafhankelijkheid.
 • De kleuren van de vlag zijn nauw verbonden met de Bulgaarse tradities en herinneren aan belangrijke historische gebeurtenissen.
 • De vlag weerspiegelt de eenheid en trots van het Bulgaarse volk.
 • Het ontwerp van de vlag is geïnspireerd op de Russische vlag, als erkenning van de rol die Rusland speelde in de bevrijding van Bulgarije van het Ottomaanse Rijk.

De vlag van Bulgarije blijft een krachtig symbool van identiteit, veerkracht en nationale eenheid. Het is een eerbetoon aan het rijke erfgoed en de geschiedenis van Bulgarije.

Bulgaarse vlag kopen

Koop gemakkelijk de hoogste kwaliteit vlag van Bulgarije bij DVC. Onze vlaggen zijn duurzaam en worden met vakmanschap in Nederland geproduceerd. Bestel je bij ons, dan ontvang je binnen twee werkdagen jouw Bulgarije vlag vanuit onze ruime voorraad.

Onze specialisten staan klaar om persoonlijk advies te geven via 031 (0)519 228 228, chat of het contactformulier. Met DVC ben je verzekerd van de beste service en snelle levering, zodat je trots de Bulgarije vlag kunt laten wapperen.

Veelgestelde vragen

Hoe lang bestaat de vlag van Bulgarije?

De huidige vorm van de vlag van Bulgarije bestaat sinds 27 november 1990. Deze datum markeert de officiële goedkeuring van het ontwerp van de Bulgaarse vlag zoals we die vandaag kennen.

Wat is het verschil tussen de Bulgaarse en Hongaarse vlag?

De Bulgaarse vlag bestaat uit drie gelijke horizontale banden met van boven naar beneden wit, groen en rood. De Hongaarse vlag daarentegen bestaat ook uit drie horizontale banden, maar in de kleuren rood, wit en groen. Hoewel beide vlaggen enige gelijkenis vertonen, is het belangrijk om de volgorde en betekenis van de kleuren te onderscheiden.

Bekijk hier de Hongaarse vlag