Bulgaarse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Ontdek de Bulgaarse vlag met haar sprekende kleuren bij DVC. Onze Bulgaarse vlag is geschikt voor thuis, een bedrijf, evenement of andere aangelegenheid. DVC levert Bulgaarse vlaggen voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of als vlag op tafel. De Bulgaarse vlaggen van DVC zijn wind-, water- en UV bestendig en de kleuren zijn 100% kleurecht. Voor een sprekende Bulgaarse vlag ben je bij DVC op de juiste plaats.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Bulgarije kopen?

Door DVC worden Bulgaarse vlaggen geleverd voor verschillende gebruiksmogelijkheden, allen van de beste kwaliteit. De vlag van Bulgarije voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot wordt door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze Bulgaarse vlag bestaat dus uit 100% polyester. De Bulgaarse vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Bij DVC gebruiken we alleen hoogwaardige materialen. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Bulgaarse vlaggen voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de Bulgaarse vlag. Een goede Bulgaarse vlag voor langdurig vlagplezier koop je dus bij DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De geschiedenis van de Bulgaarse vlag

De Bulgaarse vlag is een horizontale driekleur, dit houdt in dat de vlag is opgebouwd uit drie liggende banen. Voor de kleursamenstelling van de Bulgaarse vlag is gekozen voor wit-groen-rood. De witte kleur op de Bulgaarse vlag staat voor vrede en vrijheid. Het rood op de vlag van Bulgarije staat voor dapperheid en de centrale groene kleur symboliseert de landbouw. De samenstelling van de kleuren beeld het gevoel van verandering uit. Wit en rood zijn twee van de Pan-Slavische kleuren.

Na de Russisch-Turkse Oorlog van 1878 werd van het Ottomaanse Bulgarije een prinsdom gemaakt. Tot die tijd had Bulgarije een wit-blauw-rode vlag na voorbeeld van de Russische vlag. Kort na de onafhankelijkheid van Bulgarije werd het blauw vervangen door de kleur groen. Na de Tweede Wereldoorlog werd Bulgarije communistisch en plaatste het wapen van Bulgarije in de linkerbovenhoek. In totaal heeft de Bulgaarse vlag van 1946 tot 1990 vier verschillende wapens gehad. In 1990 werd de Bulgaarse vlag die in gebruik was sinds 16 april 1879 weer opnieuw ingevoerd als officiële nationale Bulgaarse vlag. Dus met een pauze van 44 jaar is de huidige Bulgaarse vlag al sinds 1879 in gebruik. Sinds 1997 heeft Bulgarije een nieuw wapen, dit is hetzelfde wapen als uit de tijd voor het communistische Bulgarije. Dit wapen is echter wel een klein beetje aangepast sinds die tijd. Op het huidige Bulgaarse wapen staat een klimmende leeuw van goud afgebeeld op een rood veld. Om dit symbool zijn twee gekroonde gele leeuwen afgebeeld lopend op groene bladeren. Bulgarije heeft ervoor gekozen dit wapen van Bulgarije niet op de vlag te plaatsen.

Bulgaarse vlag regels

Een Bulgaarse vlag als eerbetoon aan Bulgarije hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Bulgaarse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Bulgaarse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Bulgarije online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier