Burkinese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Burkinese vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Burkina Faso voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Burkina Faso kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Burkinese vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Burkinese vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Burkina Faso kopen?

Op zoek naar een Burkinese vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Burkinese vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Burkina Faso is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Burkinese tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Burkinese vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Burkinese vlag? Kies voor de vlag van Burkina Faso van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Burkinese vlag

De vlag van Burkina Faso is een horizontale tweekleur, dit betekent dat de vlag is opgebouwd uit twee liggende banen. De bovenste baan heeft de kleur rood en de onderste baan is groen gekleurd. In het midden van de vlag wordt een gele vijfpuntige ster getoond. De kleuren rood, groen en geel zijn Pan-Afrikaanse kleuren, dit draagt uit dat Burkina Faso eenheid wil in Afrika en het koloniale verleden achter zich laat. Naast deze betekenis hebben alle kleuren ook een eigen betekenis. De rode kleur symboliseert de socialistische revolutie en de groene kleur staat symbool voor de rijkdom van de landbouw en de vreugde die dat oplevert voor de mensen. De gele kleur vertegenwoordigt het leidende licht van de communistische revolutie van 1983.

De huidige Burkinese vlag is in gebruik als nationale Burkinese vlag sinds 4 augustus 1984. Dit was de dag dat de staatsgreep van Thomas Sankara een jaar geleden was, ook was dit de dag dat de naam van het land veranderde. De naam Opper-Volta, die werd gebruikt sinds 1896, werd vervangen door het huidige Burkina Faso. De vlag is vastgelegd in de Grondwet van 11 juni 1991. Toch zijn de exacte afmetingen pas enkele jaren later vastgelegd op 30 oktober 1997. Dit eerdere land, Opper-Volta, had een andere vlag. Deze vlag was een andere vlag, namelijk een horizontale driekleur met de kleursamenstelling zwart-wit-rood. Deze vlag leek erg op de oude Duitse vlag, tussen deze vlaggen is echter geen verband. De kleuren stonden namelijk voor de Zwarte Volta, de Witte Volta en de Rode Volta. Deze vlag werd in gebruik genomen na het onafhankelijk worden van Frankrijk in 1960.

Burkinese vlag regels

Een Burkinese vlag als eerbetoon aan Burkina Faso hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Burkinese vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Burkinese vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Burkina Faso online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier