Burundese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Burundese vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Burundi voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Burundi kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Burundese vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Burundese vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Burundi kopen?

Op zoek naar een Burundese vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Burundese vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Burundi is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Burundese tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Burundese vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Burundese vlag? Kies voor de vlag van Burundi van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Burundese vlag

De Burundese vlag wordt door een wit diagonaal symmetrisch kruis in vier delen verdeeld. Het bovenste en onderste deel hebben een rode kleur, de beide andere vlakken zijn groen van kleur. In het midden van de vlag is een witte cirkel geplaatst met hierin drie sterren. De groene kleur van de Burundese vlag staat symbool voor hoop en de rode kleur symboliseert de strijd voor onafhankelijkheid. De witte kleur staat voor reinheid. De drie sterren in het midden van de vlag zijn hexagrammen, deze sterren symboliseren de drie grootste groepen op etnisch gebied van Burundi. Deze drie groepen zijn de Hutu’s, de Twa en de Tutsi’s. Ook staan de drie sterren voor de drie woorden van het nationale motto, vertaald is dit “eenheid, arbeid en vooruitgang”.

In 1962 werd Burundi onafhankelijk en viel het dus niet langer onder Belgisch gezag. Het land werd met deze onafhankelijkheid een monarchie en kreeg dus een koningshuis. Er werd een nieuwe vlag aangenomen, deze vlag had dezelfde indeling met het witte kruis en de vier vlakken in de kleuren rood en groen als de huidige vlag. Ook de witte cirkel in het midden is hier al aanwezig, echter is er in het midden een sorgo-plant geplaatst in plaats van de huidige drie sterren. Boven deze sorgo-plant en deels erdoorheen is een karyenda afgebeeld, dit is een traditionele trommel met krachten die bovennatuurlijk schijnen te zijn. Toen de monarchie werd afgeschaft op 28 november 1966 werd de afbeelding verwijderd van de vlag en kwam er een lege witte cirkel op de vlag. Kort hierna werd de sorgo-plant teruggeplaatst, nu zonder de karyenda. In 1967 verschenen de drie sterren voor het eerst op de vlag en ontstond de vlag die wij nu kennen, wel werden in 1982 de verhoudingen tussen hoogte en breedte nog aangepast. De huidige Burundese vlag werd aangenomen op 28 juni 1967.

Burundese vlag regels

Een Burundese vlag als eerbetoon aan Burundi hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Burundese vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Burundese vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Burundi online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier