Cambodjaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wil je de pracht en trots van Cambodja in huis halen? Dan is de Cambodjaanse vlag dé perfecte keuze! De vlag van Cambodja bestaat uit drie horizontale banen, waarvan de buitenste twee in het kenmerkende blauw zijn en de middelste baan rood is. Wat deze vlag echt uniek maakt, is de afbeelding van de Angkor Wat-tempel in het wit, die trots prijkt in het midden van de rode baan. Bij DVC bieden we je de mogelijkheid om deze symbolische vlag van Cambodja te kopen en zo een stukje Cambodjaanse cultuur en erfgoed met trots te tonen. Ontdek de schoonheid en betekenis van de Cambodja vlag en geef jouw collectie vlaggen een bijzondere toevoeging.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Cambodjaanse vlag voor binnen en buiten

Op zoek naar een veelzijdige Cambodjaanse vlag die zowel binnen als buiten kan worden gebruikt? Bij DVC hebben we precies wat je zoekt! Onze Cambodja vlag is verkrijgbaar in verschillende varianten om aan al je wensen te voldoen.

Voor gebruik binnenshuis hebben we een prachtige tafelvlag van Acetaatzijde, met een compact formaat van 10 x 15 cm. Deze tafelvlag wordt geleverd met een handig lusje en koord, zodat je hem gemakkelijk kunt bevestigen en een vleugje Cambodjaanse trots aan je interieur kunt toevoegen.

Als je de Cambodjaanse vlag buiten wilt laten wapperen, bieden we twee opties:

  • Ten eerste hebben we de gevelvlag van Spun-Poly, met een formaat van 100 x 150 cm. Deze vlag is voorzien van een kopband, lusje en koord, waardoor hij perfect is voor een vlaggenstok van 2 meter, een populair formaat dat geschikt is om aan je gevel te hangen.
  • Voor een grotere presentatie kun je kiezen voor onze mastvlag van Spun-Poly. Met een formaat van 150 x 225 cm is deze vlag ideaal voor masten van 6 of 7 meter hoog. De mastvlag wordt geleverd met een kopband en clips, zodat je hem stevig en veilig aan de mast kunt bevestigen.

Staffelkorting bij jouw bestelling

Bespaar meer bij DVC met onze staffelkortingen! Bestel 2 stuks of meer en ontvang 5% korting. Bij 5 stuks of meer krijg je 7% korting en bij 10 stuks of meer profiteer je van maar liefst 10% korting. Bespaar geld terwijl je de Cambodja vlaggen van jouw keuze bestelt. Bestel nu en profiteer van deze geweldige tijdloze aanbieding!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De productie van onze vlaggen

Bij onze fabriek, gevestigd in Dokkum, vindt de productie van al onze vlaggen plaats op locatie. Als dé toonaangevende zeefdrukspecialist in Nederland, bieden wij unieke vlag- en doekproducten die met de authentieke zeefdruktechniek worden vervaardigd. Deze techniek maakt gebruik van fijn gaas, gespannen in een raam.

Nadat het zeefdrukraam is geprepareerd, wordt het op de zeefdrukbaan geplaatst. Dit is een lange baan waar het doek op ligt, met een warme plaklaag die ervoor zorgt dat het doek op zijn plaats blijft liggen. Vervolgens is het tijd om te drukken. Met behulp van een rakel wordt de inkt door het gaas gedrukt. Deze stap herhalen we met verschillende kleuren om het gewenste ontwerp te creëren.

Bij DVC streven we ernaar om hoogwaardige vlaggen te produceren met behulp van geavanceerde zeefdruktechnieken. Hierdoor kunnen we duurzame en levendige vlaggen leveren die de tand des tijds kunnen doorstaan. Vertrouw op ons vakmanschap en passie voor vlagproductie bij het kiezen van jouw vlaggen van DVC.

De rijke geschiedenis en betekenis van de vlag van Cambodja

De vlag van Cambodja is een symbool van trots en cultureel erfgoed. Met zijn kenmerkende design en diepgaande symboliek vertelt het een verhaal dat teruggaat tot het glorieuze Khmer-rijk. Hier zijn enkele feiten over de Cambodjaanse vlag:

  • Bestaat uit drie horizontale banen: twee blauwe banen aan de buitenkant en een rode baan in het midden.
  • In het midden van de rode baan is een witte afbeelding van de beroemde Angkor Wat-tempel te zien.
  • De blauwe banen staan voor de monarchie, terwijl de rode baan het volk symboliseert.
  • De witte kleur van de tempel vertegenwoordigt de religie.
  • De Cambodja vlag heeft verschillende aanpassingen ondergaan in de loop der jaren, van het Franse protectoraat tot de Rode Khmer.
  • Sinds 1993 wordt de huidige versie van de vlag gebruikt, met een iets aangepaste afbeelding van het tempelcomplex.

De vlag van Cambodja is een krachtig symbool dat de geschiedenis, cultuur en identiteit van het land weerspiegelt. Het is een eerbetoon aan het verleden en een teken van hoop voor de toekomst.

Cambodjaanse vlag kopen

Wil je de vlag van Cambodja kopen? Bij DVC ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit en de langste levensduur. Als dé specialist in vlaggen hebben wij een uitgebreid assortiment landenvlaggen, waaronder de Cambodja vlag, altijd op voorraad. Dit betekent dat wij je een 100% Nederlands product kunnen garanderen, dat binnen twee werkdagen bij jou thuis wordt geleverd.

Koop eenvoudig de vlag van Cambodja via onze gebruiksvriendelijke webshop. Als je vragen of advies nodig hebt, staan onze deskundige medewerkers klaar om je te helpen. Neem gerust contact met ons op via 031 (0)519 228 228, onze handige chatfunctie of het contactformulier op onze website. Bij DVC maken we jouw vlaggenwensen werkelijkheid.

Veelgestelde vragen

Wat is de betekenis van de vlag van Cambodja?

De vlag van Cambodja heeft symbolische betekenissen. De blauwe banen vertegenwoordigen de monarchie, terwijl de rode baan het volk symboliseert. De witte kleur van de afbeelding van de Angkor Wat-tempel staat voor religie. De tempel zelf is een belangrijk historisch en nationaal symbool, en Cambodja's grootste religieuze bouwwerk.

Hoe is de Cambodjaanse vlag ontstaan?

De oorsprong van de Cambodjaanse vlag gaat terug tot het protectoraatschap van Frankrijk tussen 1863 en 1948. Destijds werd een rode vlag in een blauw kader gebruikt, met de afbeelding van Angkor Wat in het midden. Sindsdien heeft de vlag verschillende wijzigingen ondergaan, maar de huidige versie, met de drie horizontale banen en de afbeelding van Angkor Wat, is sinds 1993 in gebruik.