Cambodjaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Cambodjaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Cambodja voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Cambodja kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Cambodjaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Cambodjaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Cambodja kopen?

Op zoek naar een Cambodjaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Cambodjaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Cambodja is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Cambodjaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Cambodjaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Cambodjaanse vlag? Kies voor de vlag van Cambodja van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Cambodjaanse vlag

De vlag van Cambodja heeft drie horizontale banen, maar die zijn niet even groot. De bovenste en onderste baan samen zijn even groot als de middelste. De bovenste en onderste banen zijn blauw en het middelste rood. In de grotere middelste baan staat een witte afbeelding van Angkor Wat. Angkor Wat is het grootste religieuze bouwwerk ter wereld en het belangrijkste overblijfsel van het Khmer-rijk dat bestond van de 9e tot 15e eeuw. De witte kleur van de tempel staat voor de religie. De blauwe kleur staat voor de monarchie en de rode voor het volk.

Vanaf 1863 tot 1948 was Cambodja een protectoraat van Frankrijk. Cambodja gebruikte in die tijd bijna dezelfde vlag als de huidige vlag, het enige verschil was dat bij de toenmalige vlag het blauw helemaal om het rood heen zat in plaats van alleen onder en boven. Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog was Cambodja bezet door de Japanners, maar die lieten het bestuur over aan Vichy-Frankrijk. Tijdens de bezetting van de Japanners werd een rode vlag gehesen met een gestileerd bovenaanzicht van de Angkor Wat. In 1948 werd Cambodja een Monarchie en werd een vlag die lijkt op de huidige vlag als nationale vlag gekozen, deze vlag had een iets ander tempelcomplex dan de huidige vlag. De monarchie werd afgezet in 1970 en toen werd er een andere vlag gekozen, maar die bleef maar voor vijf jaar. In 1975 veroverde het rode Khmer het land en werd in 1976 de democratische volksrepubliek Kampuchea uitgeroepen. Pas in 1989 werd het land weer Cambodja genoemd en werd er in de nieuwe grondwet een vlag met een gouden tempel aangenomen. Tussen 1991 en 1993 werd het land bestuurd door de VN, daarna werd op 30 juni 1993 de huidige vlag, die afgeleid werd van de vlag uit 1948, ingevoerd.

Cambodjaanse vlag regels

Een Cambodjaanse vlag als eerbetoon aan Cambodja hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Cambodjaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Cambodjaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Cambodja online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier