Canadese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Val op met een Canadese vlag van DVC! Wij zijn al sinds 1936 dé specialist in vlaggen en doeken. De Canadese vlag, ook wel bekend als de 'Maple Leaf', heeft een rood veld met een wit vierkant in het midden. In het witte vierkant staat een rood esdoornblad met 11 punten. DVC maakt en levert zorgvuldig Canadese vlaggen voor gebruik op vlaggenmasten, gebouwen, boten en tafels. Hoe meer vlaggen je bij ons bestelt, hoe hoger de korting. Bij bestelling van 10 stuks of meer ontvang je maar liefst 10% staffelkorting!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Canadese vlag kopen: verschillende materialen

De Canadese vlag van DVC wordt met zorg en op maat voor jou gemaakt. De vlag van Canada kun je bestellen voor:

  • Aan de gevel
  • Op de boot
  • In de vlaggenmast
  • Op tafel

De Canadese vlaggen voor op de mast, gevel en boot worden gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly. Dit kwalitatief hoogwaardige doek heeft een goede trek- en naadsterkte en gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van het duurzame, 100% polyester doek genaamd acetaatzijde.

Door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen met zowel zeefdruk als digitale druk staat DVC garant voor de beste kwaliteit. Wij werken alleen met premium materialen. Onze hoogwaardige gevelvlaggen en bootvlaggen zijn voorzien van kopband, lusje en koord voor eenvoudig gebruik. Voor het makkelijk hijsen van de Canada vlag is de mastvlag voorzien van een hoofdband en clips.

De Canada vlag kun je zelf volledig samenstellen met onze simpele online tool. In de configurator kun je zelf kiezen welk type vlag, formaat, doekkwaliteit, uitvoering en aantal vlaggen je wilt bestellen. Wij leveren de vlag van Canada met heldere kleuren en de beste kwaliteit. Wil jij lang van jouw kleurrijke vlag kunnen genieten? Kies dan voor de Canada vlag van DVC, dé zeefdrukker van Nederland!

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee
10.0
1 reviews
Deel jouw ervaring
gemeente

netjes en degelijk

Onderhoud Canadese vlaggen

Een vlag gaat normaal gesproken 3 tot 4 maanden mee bij regelmatig gebruik. Het is van groot belang om een vlag op de juiste manier en regelmatig te onderhouden om de levensduur ervan te verlengen en hem langer te laten wapperen. Hier zijn enkele aanwijzingen om jouw vlag in de best mogelijke staat te behouden:

  • Gebruik een doek en wat zeep om de vlag schoon te maken, maar zorg ervoor dat het wasmiddel geen chloorhoudende ingrediënten bevat.
  • Was de vlag in een fijnwasmiddel op een temperatuur van ongeveer 40 graden.
  • Laat de vlag na het wassen een tijdje drogen in plaats van hem meteen op te vouwen.

Bewaar de Canada vlag na deze handelingen op een droge plaats om de kans op schimmel te verkleinen.

De geschiedenis van de vlag van Canada

Kort na de Canadese Confederatie in 1867 ontstond de behoefte aan een onderscheidende Canadese vlag. De eerste Canadese vlag was de vlag van de gouverneur-generaal van Canada, een Unie Vlag met in het midden een schild met de gekwartierde wapens van Ontario, Quebec, Nova Scotia en New Brunswick. Deze was omgeven door een krans van esdoornbladeren. We hebben een aantal feitjes voor je bij elkaar gezocht:

  • Het esdoornblad op de nationale Canada vlag had oorspronkelijk 13 punten. Dit ontwerp werd gewijzigd naar het huidige 11-punts design om de duidelijkheid van het symbool te vergroten. Het was namelijk moeilijk te onderscheiden wanneer het esdoornblad van een afstand werd bekeken of wanneer het zweefde in winderige omstandigheden.
  • Een belangrijke verandering in het symbool vond plaats in 1921, toen Canada een nieuw onderscheidend wapenschild kreeg. Het wapen liet de symbolen van Engeland, Schotland, Ierland en Frankrijk zien met drie groene esdoorn bladeren op een zilveren achtergrond. Dat schild verving drie jaar later het origineel uit 1868 in de Canadese vaandels.
  • De roep om een eigen Canadese vlag nam toe na de Tweede Wereldoorlog. Hoewel de rode vlag werd erkend voor gebruik op overheidsgebouwen en als nationale Canadese vlag in het buitenland, vonden velen dat hij de kenmerkende lokale cultuur en tradities niet goed liet zien. Maandenlange openbare en parlementaire debatten resulteerden in 1964 in de goedkeuring van de nieuwe Maple Leaf Flag, die bij koninklijke proclamatie officieel werd en nu breed wordt gedragen door de Canadese bevolking. Hiermee werden de kleuren van de Canadese vlag rood en wit.

Canadese vlag kopen

Bij DVC bieden wij de hoogste kwaliteit vlaggen met een lange levensduur. Wij hebben alle wereldvlaggen op voorraad, wat betekent dat wij een 100% Nederlands product binnen twee werkdagen kunnen leveren.

Je kunt de vlag van Canada online kopen via de webshop van DVC. Als je vragen of advies nodig hebt, zijn wij beschikbaar om je te helpen via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier.

Veelgestelde vragen

Hoe is de vlag van Canada ontstaan?

Na veel debat in het Lagerhuis riep premier Lester B. Pearson een nieuwe parlementaire commissie in het leven om vóór het eeuwfeest van 1967 een nationale vlag te kiezen. Na beoordeling van vele vlag ontwerpen kiest de commissie in 1964 de versie die de huidige nationale vlag van Canada wordt.

Waarom staat er een blad op de vlag van Canada?

Het esdoornblad ontstond in de 19e eeuw als symbool van de Canadese identiteit en was overal aanwezig in de populaire cultuur: boeken, liedjes, munten, badges, spandoeken en vele andere voorwerpen. Generaties Canadezen hadden het esdoornblad al overgenomen als symbool van hun identiteit, maar tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het pas het meest erkende embleem van de natie en werd de betekenis van de Canadese vlag nog sterker.