Canadese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Canadese vlag kopen? Beter bekent als de “Maple Leaf Flag” of de Esdoornbladvlag, ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Canada voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Canadese vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Canadese vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van canada kopen?

Op zoek naar een Canadese vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Canadese vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Canada is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Canadese tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Canadese vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Canadese vlag? Kies voor de vlag van Canada van DVC!

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee
10.0
1 reviews
Deel jouw ervaring
gemeente

netjes en degelijk

Geschiedenis van de vlag van Canada

De Canadese vlag heeft een rode achtergrond met een witte rechthoek in het midden waarin een esdoornblad met elf punten te zien is. De bijnaam “Maple Leaf Flag” of in het Nederlands, Esdoornbladvlag, komt van het esdoornblad dat op de Canadese vlag is afgebeeld. De Canadese vlag is in 1964 na lang debat aangenomen. Er zijn echter geen officiële wetten geschreven over hoe je met de Canadese vlag om moet gaan, wel zijn hier richtlijnen en protocollen voor. Vanaf 1921 zijn de nationale kleuren van Canada officieel vastgesteld als rood en wit, de Britse koning en in die tijd ook de hoogste macht in Canada vond rood en wit namelijk bij Canada passen. De kleuren zijn afkomstig van het kruis van Sint-Joris en stammen dus indirect af van de Engelse vlag. Het Esdoornblad is al sinds de 18e eeuw het symbool van de Canadese natuur en sinds 1868 heeft het nationale betekenis, ook verscheen in 1867 een onofficieel volkslied over het blad “The Maple Leaf Forever”.

Tot 1965 gebruikte Canada officieel de Britse Union Flag, maar al in 1892 werd onofficieel een andere vlag gehesen. De onofficiële vlag was een rode vlag met in de linkerbovenhoek de Union Flag en op de rechterhelft het wapen van Canada. In 1964 begon “The Great Canadian Flag debat”, zoals de Canadezen het noemen. De regering vond namelijk in 1963 al dat Canada een officiële nationale vlag aan moest nemen via de wet. Er werden verschillende ontwerpen gemaakt maar uiteindelijk was het vooral een strijd tussen de huidige vlag en de rode vlag die toen onofficieel in gebruik was. Op 15 februari 1965 werd de huidige vlag aangenomen en ondanks het debat dat voor veel controverse had gezorgd, werd de nieuwe vlag al snel het nationale symbool voor alle Canadezen.

Vlag van Canada regels

Een vlag als eerbetoon aan Canada hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag van Canada gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kan je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een vlag van Canada kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Canada online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier