Centraal-Afrikaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De Centraal-Afrikaanse vlag voor op tafel, aan de gevel of in de mast koop je bij DVC. Deze unieke vlag is een visueel meesterwerk met een betekenisvol ontwerp. Met vier horizontale banen in de kleuren blauw, wit, groen en geel, weerspiegelt de vlag van Centraal-Afrika de essentie van dit prachtige land. Een rode verticale baan doorkruist deze banen, waardoor een krachtig contrast ontstaat. Ook pronkt een stralende gele ster in de linkerbovenhoek van de blauwe baan. Bij DVC ben je verzekerd van een vlag van topkwaliteit, en je kunt nu de vlag van Centraal-Afrika bij ons kopen. Zorg ervoor dat je jouw nationale trots laat wapperen met deze prachtige vlag van de Centraal-Afrikaanse Republiek!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Centraal-Afrikaanse vlag: wat zijn de opties?

Bij DVC hebben we een uitgebreid assortiment Centraal-Afrikaanse vlaggen die geschikt zijn voor zowel binnen- als buitengebruik. We bieden verschillende opties, zodat je altijd de perfecte keuze kunt maken voor jouw specifieke situatie.

Onze tafelvlaggen zijn gemaakt van hoogwaardig 100% polyester Acetaatzijde. Naast een prachtige uitstraling, zorgen deze vlaggen ook voor duurzaamheid en een lange levensduur. Ideaal voor kantoren of beurzen, met een afmeting van 10 bij 15 centimeter.

Voor gevelvlaggen maken we gebruik van het sterkste vlaggendoek dat er is: Spun-Poly. Dit zorgt ervoor dat de vlaggen stevig zijn en bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Onze gevelvlaggen worden geleverd met een kopband, koord en lusje voor eenvoudige bevestiging. Met een afmeting van 100 bij 150 centimeter zijn ze perfect om aan de gevel van je huis of bedrijfspand te hangen.

Wil je een indrukwekkende weergave van de Centraal-Afrika vlag? Kies dan voor onze mastvlaggen, ook deze vlaggen zijn vervaardigd van duurzaam Spun-Poly. Mastvlaggen bieden de mogelijkheid om jouw trots voor de vlag van Centraal-Afrika op groot formaat te tonen. Ze zijn verkrijgbaar in afmetingen van 150 bij 225 centimeter, en zelfs 200 bij 300 centimeter.

Bij DVC besteden we veel aandacht aan de kwaliteit van onze vlaggen. We maken gebruik van moderne productietechnologieën en zorgen voor zorgvuldige afwerking. Onze vlaggen worden gewaardeerd met een 9 door onze klanten, wat ons trots maakt en motiveert om altijd de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De productie van onze vlaggen

De productie van onze vlaggen bij DVC is een proces waar we trots op zijn. We hechten veel waarde aan kwaliteit en duurzaamheid, wat duidelijk zichtbaar is in elke vlag die we maken.

Ons productieproces begint met zorgvuldig geselecteerde materialen. We gebruiken speciaal vlaggendoek dat bestand is tegen alle weersomstandigheden, zodat jouw vlag lang mooi blijft. Deze materialen worden zorgvuldig behandeld en voorbereid op bedrukking.

Het bedrukken van de vlag gebeurt met geavanceerde druktechnieken, waaronder zowel zeefdruk als digitaal printen. We kiezen de juiste methode op basis van het ontwerp en de gewenste kwaliteit. Onze ervaren vakmensen zorgen ervoor dat elk detail van de vlag nauwkeurig wordt weergegeven en dat de kleuren levendig en helder zijn.

Na het bedrukken volgt het precieze snijproces, waarbij de vlaggen op maat worden gesneden volgens de gewenste specificaties. We zorgen voor strakke randen en een perfecte afwerking, waardoor de vlag er professioneel uitziet.

Ten slotte worden de vlaggen grondig gecontroleerd op kwaliteit en zorgvuldig verpakt voor verzending. Bij DVC streven we naar het leveren van topkwaliteit vlaggen die aan de verwachtingen van onze klanten voldoen.

Het unieke ontwerp van de Centraal-Afrika vlag

De vlag van de Centraal-Afrikaanse Republiek, aangenomen op 1 december 1958, draagt een uniek ontwerp dat de visie van Barthélemy Boganda, de eerste president, weerspiegelt. Het ontwerp blijft van kracht sinds het land op 13 augustus 1960 onafhankelijk werd.

De vlag van Centraal-Afrika combineert de Franse vlagkleuren rood, wit en blauw met de Pan-Afrikaanse kleuren rood, groen en geel. Elk van deze kleuren heeft een specifieke symboliek:

  • Rood vertegenwoordigt zowel het bloed dat inwoners voor hun land hebben vergoten als de samenwerking met Frankrijk en Europa.
  • Blauw staat voor vrijheid.
  • Wit symboliseert vrede en waardigheid.
  • Groen belichaamt hoop en geel vertegenwoordigt tolerantie.
  • De ster in het ontwerp staat symbool voor de eenheid van het land.

Zelfs tijdens de periode van het Centraal-Afrikaans Keizerrijk onder keizer Bokassa I bleef de oorspronkelijke vlag uit 1958 in gebruik, hoewel er ook een keizerlijke vlag bestond, bestaande uit een groene achtergrond met in het midden een 20-puntige gouden ster en een gouden adelaar.

Met zijn rijke symboliek en historische betekenis blijft de Centraal-Afrikaanse vlag een belangrijk symbool van eenheid, hoop en vrede voor het land en zijn inwoners.

Centraal-Afrikaanse vlag kopen

Ontdek de hoogwaardige Centraal-Afrikaanse vlaggen die je kunt kopen bij DVC! Als dé zeefdrukkerij van Nederland bieden wij vlaggen van de beste kwaliteit, geproduceerd in eigen land. Met trots en vakmanschap vervaardigen we vlaggen die lang mooi blijven wapperen.

Bestel eenvoudig via onze gebruiksvriendelijke webshop en ervaar een veilige en betrouwbare aankoopervaring. Heb je vragen of behoefte aan advies? Onze specialisten staan klaar om je te helpen via telefoonnummer 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier op onze website.

Veelgestelde vragen

Wat is de oorsprong van de vlag van Centraal-Afrika?

De Centraal-Afrika vlag werd aangenomen op 1 december 1958. Het ontwerp is gemaakt door Barthélemy Boganda, de eerste president van het toenmalige Franse gebiedsdeel Oubangui-Chari, dat op die datum autonomie verkreeg. Toen het land op 13 augustus 1960 onafhankelijk werd van Frankrijk, bleef het de vlag behouden.

Welke symbolen en kleuren zijn er te zien op de vlag van Centraal-Afrika?

De Centraal-Afrikaanse vlag combineert de kleuren rood, wit en blauw van de Franse vlag met de Pan-Afrikaanse kleuren rood, groen en geel. Het rood symboliseert onder andere het bloed dat de inwoners voor hun land hebben gegeven en de samenwerking met Frankrijk en Europa. De blauwe kleur staat voor vrijheid, de lucht en hoop. Wit vertegenwoordigt vrede en waardigheid, groen staat voor hoop, en geel symboliseert tolerantie. De ster in het midden van de vlag staat voor de eenheid van het land.