Centraal-Afrikaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Centraal-Afrikaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van de Centraal-Afrikaanse Republiek voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van de Centraal-Afrikaanse Republiek kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Centraal-Afrikaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Centraal-Afrikaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Centraal-Afrikaanse Republiek kopen?

Op zoek naar een Centraal-Afrikaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Centraal-Afrikaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van de Centraal-Afrikaanse Republiek is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Centraal-Afrikaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Centraal-Afrikaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Centraal-Afrikaanse vlag? Kies voor de vlag van de Centraal-Afrikaanse Republiek van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de vlag van de Centraal-Afrikaanse Republiek

De vlag van de Centraal-Afrikaanse Republiek is ontworpen door Barthélemy Boganda. Boganda was de eerste president van Oubangui-Chari, het toenmalige Franse gebiedsdeel wat op 1 december 1958 autonomie verkreeg. Dit was op dezelfde dag als de dag waarop de huidige vlag werd aangenomen. Toen de Centraal-Afrikaanse Republiek onafhankelijk werd op 13 augustus 1960 hield het land dezelfde vlag.

De vlag van de Centraal-Afrikaanse Republiek is een vlag met vier horizontale banen en in het midden een verticale baan. Links in de blauwe baan is een gele ster weergegeven. De kleurvolgorde van de horizontale banen is blauw-wit-groen-geel en de verticale baan is roodgekleurd. De kleuren staan symbool voor de hoop van Boganda dat Afrika en Frankrijk samen een toekomst hebben. Deze gedachte wordt weergegeven door de Franse kleuren, rood-wit-blauw, te combineren met de Pan-Afrikaanse kleuren, geel-rood-groen. Naast deze gezamenlijke betekenis hebben de kleuren ook een eigen betekenis. Het rood staat symbool voor het bloed dat de inwoners van de Centraal-Afrikaanse Republiek hebben gegeven voor hun land en ook staat de kleur voor de samenwerking met Europa en Frankrijk. Het blauw staat voor de lucht en daarmee voor de vrijheid. De witte kleur staat voor de waardigheid en de vrede. De kleur groen symboliseert hoop en de laatste baan, de kleur geel, staat voor tolerantie. De gele vijfpuntige ster linksboven op de vlag vertegenwoordigt de eenheid van de Centraal-Afrikaanse Republiek.

In de periode van 1976 tot 1979 was er een keizerrijk, het Centraal-Afrikaanse Keizerrijk, met als keizer Bokassa I. Ten tijde van dit keizerrijk voerde het gebied ook de vlag van 1958, wel was er ook een keizerlijke vlag. Deze keizerlijke vlag was groen met een 20-puntige ster en een adelaar in het goud.

Centraal-Afrikaanse vlag regels

Een Centraal-Afrikaanse vlag als eerbetoon aan Centraal-Afrikaanse Republiek hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Centraal-Afrikaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Centraal-Afrikaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Centraal-Afrikaanse Republiek online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier