Chileense vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Chileense vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Chili voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Chili kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Chileense vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Chileense vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Chili kopen?

Op zoek naar een Chileense vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Chileense vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Chili is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Chileense tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Chileense vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Chileense vlag? Kies voor de vlag van Chili van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de vlag van Chili

De Chileense vlag bestaat uit twee liggende banen, hierom wordt de vlag ook wel een tweekleur genoemd. De bovenste baan is wit en de onderste rood. In de linkerbovenhoek is een blauw vlak geplaatst, hierin wordt een witte vijfpuntige ster afgebeeld. Dit blauwe vlak is een vierkant en heeft dezelfde hoogte als het witte vlak. De ster op de vlag staat symbool voor de nastreving van vooruitgang en eer. De blauwe kleur rondom deze ster staat symbool voor de hemel. De witte kleur symboliseert de met sneeuw bedekte Andes, deze bergketen loopt door een groot deel van Chili. De onderste rode band heeft de kleur rood als symbool voor het bloed dat er tijdens de onafhankelijkheidsstrijd is gevloeid.

Chili had een erg lange tijd geen nationale vlag, pas in de negentiende eeuw werd het verlangen naar een eigen vlag van de Chileense bevolking steeds groter. Ten tijde van deze verandering werd er in het land een strijd gevoerd, dit was de strijd voor de onafhankelijkheid van Spanje. Chili was namelijk een kolonie van Spanje, dit was zo tot 1818. Op 13 september 1812 werd echter al een nationale vlag van Chili aangenomen, dit was in tegenstelling tot de huidige vlag een driekleur. De kleurcombinatie van deze vlag was blauw-wit-oranje. In 1814 kregen de aan Spanje verwante troepen meer macht en verdween deze vlag in de maand mei weer. Door deze gebeurtenis hadden de troepen die voor de onafhankelijkheid vochten geen vlag meer, daarom koos deze groep om te vechten onder de Argentijnse vlag. Op 18 oktober 1817 werd het Spaanse leger echter verslagen, hierdoor werd er ook opnieuw een nationale vlag aangenomen in Chili. De vlag was bijna hetzelfde als die van 1812, enkel de oranje kleur werd vervangen door rood. deze vlag werd de vlag van de Overgang genoemd, het rood op de vlag stond voor het bloed dat er vloeide in de strijd. Echter werd een aantal jaar later een nieuwe vlag aangenomen, dit was op 12 februari 1818 en is de huidige Chileense vlag.

Chileense vlag regels

Een vlag als eerbetoon aan Chili hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag van Chili gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kan je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een vlag van Chili kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Chili online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier