Chinese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Chinese vlag, ook wel de Vijfsterrige Rode Vlag genoemd, ben je bij DVC aan het juiste adres. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van China kleurecht, wind-, water- en UV-bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Chinese vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Chinese vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van China kopen?

Op zoek naar een Chinese vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Chinese vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van China is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Chinese tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Chinese vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Chinese vlag? Kies voor de vlag van China van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Chinese vlag

De Chinese vlag heeft een rode achtergrond, hierop zijn een grote gele ster en vier kleine gele sterren geplaatst. Echter is hier veel discussie over, er zijn namelijk twee politieke entiteiten die opeisen dat zij China zijn. Deze twee groepen zijn de Volksrepubliek China en de Republiek China op Taiwan, deze beide groepen claimen dan ook dat hun vlag de officiële vlag van China is. Echter is de vlag van de Volksrepubliek in 1928 aangenomen als vlag van China.

Tussen 1644 en 1911 werden de Chinese keizers geleverd door de Qing-dynastie. In 1863 werd er een driehoekige vlag ingevoerd als Chinese vlag, deze vlag was geel met hierop een Chinese draak en een zon. De Chinese draak werd op de vlag geplaatst als symbool van geluk en brenger van regen, deze draak wordt gezien als de stichter van de keizerlijke familie en staat bekend als een hemels dier. De gele achtergrondkleur is symbool voor de Mantsjoes, de groep die de Chinese keizers leverden. In 1928 kwam er een nieuwe nationale vlag van China, deze vlag was rood met in de linkerbovenhoek een blauw vlak met een witte zon. Deze vlag wordt in de Republiek China op Taiwan nog steeds gebruikt.

Tijdens de opstand van 1911 in China werden er verschillende vlaggen gebruikt door verschillende groepen. In het noordelijke deel van China en in Shanghai werd een vlag gebruikt met vijf strepen, deze had de kleursamenstelling rood-geel-blauw-wit-zwart. De vijf kleuren stonden elk symbool voor een van de dominante volken van China, deze vlag werd in 1912 als nationale Chinese vlag ingevoerd. De vlag is in de opvolgende jaren nog een aantal keer veranderd. In de periode van 1931 tot 1934 werd in het gebied Jiangxi onder leiding van Mao Zedong en Zhu De de Chinese Sovjetrepubliek gevormd. Deze communisten hezen een rode vlag met een hamer en een sikkel en een ster. Na de Tweede Wereldoorlog werd in 1947 de Chinese vlag vastgelegd in de grondwet, hiervoor werd de vlag van de Volksrepubliek China gekozen.

Chinese vlag regels

Een Chinese vlag als eerbetoon aan China hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Chinese vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Chinese vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van China online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier