Chinese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Bij DVC kun je kiezen uit een groot assortiment landenvlaggen, waaronder de vlag van China, die ook wel bekendstaat als de vijfsterrige rode vlag. Deze vlag heeft een rode achtergrond met vijf gele sterren in de linkerbovenhoek. We hebben veel ervaring met het bedrukken van vlaggen en garanderen daarom dat de Chinese vlag kleurecht, wind-, water-, en UV-bestendig is.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Chinese vlag kopen: kies jouw favoriet

Je bent hier op de juiste plek als je op zoek bent naar de vlag van China! Wij maken deze vlaggen met zorg op maat voor je klaar. De China vlag kun je bestellen voor:

  • In de vlaggenmast
  • Aan de gevel
  • Op de boot
  • Op tafel

De vlaggen voor in de mast, aan de gevel en op de boot worden geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly. Dit premium materiaal heeft zowel een goede trek- als naadsterkte en gaat daarmee 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van een stevige doeksoort van 100% polyester genaamd Acetaatzijde.

Bij DVC garanderen wij de beste kwaliteit door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen met zowel zeefdruk als digitaaldruk. Wij maken alleen gebruik van materialen met hoge kwaliteit. De gevelvlaggen en bootvlaggen die bij ons worden bedrukt zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, lusje en koord voor handig gebruik. De China vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag.

De vlag kun je zelf volledig samenstellen met onze simpele online tool. In de configurator kun je zelf kiezen welk type vlag, formaat, doekkwaliteit, uitvoering en aantal vlaggen je wilt bestellen. Wij leveren de vlag van China met heldere kleuren en de beste kwaliteit. Wil jij lang van jouw kleurrijke vlag kunnen genieten? Kies dan voor de China vlag van DVC, dé zeefdrukker van Nederland!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Productieproces Chinese vlaggen

Alle China vlaggen worden bij ons op locatie in Dokkum gemaakt. Als zeefdruk specialist van Nederland bieden wij als enige vlag- en doek producten geproduceerd op de authentieke zeefdruk methode. De zeefdruk is een druktechniek waarbij wij gebruik maken van een raam waarin fijn gaas is gespannen.

Als het zeefdrukraam geprepareerd is, is het tijd om deze op het zeefdruk carrousel te plaatsen. Dit is een grote lange baan waar het doek op ligt, hier zit een plaklaag op die warm wordt gemaakt waardoor het doek blijft liggen. Na deze stap is het tijd om te drukken. Met de zogenaamde rakel wordt de inkt door het gaas gedrukt. Na elke kleur wordt het doek op de carrossel onder een drooglamp rondgedraaid. Deze techniek herhalen wij met verschillende kleuren.

De geschiedenis van de Chinese vlag

Er zijn in China twee politieke entiteiten die claimen China te zijn: de Volksrepubliek China en de Republiek China in Taiwan. Door beide entiteiten wordt dan ook beweerd dat hun vlag de officiële vlag van China is. In de eeuwenlange geschiedenis waren er veel uitdagers van de centrale machthebbers met hun eigen vlaggen, maar momenteel wordt de vijfsterrige rode vlag herkend als de vlag van China. Wist je dat:

  • De rode achtergrondkleur het communisme van China en het bloed van de Chinese soldaten die tijdens de oorlog stierven symboliseert? De vijf sterren die zich linksboven in de vlag beginnen staan voor de Chinese communistische partij (grote ster) en de vier sociale klassen (de arbeiders, de boeren, de kleine burgerij en de ‘nationale bourgeoisie').
  • De vlag is verkozen na een vlag ontwerpwedstrijd met meer dan drieduizend inzendingen? Zeng Liansong, een econoom en kunstenaar uit de omgeving Ruian, had het beste ontwerp en werd uitgekozen. Dit ontwerp werd echter pas aangenomen nadat er enkele wijzigingen waren gemaakt. Deze aanname gebeurde in 1949.
  • Het gebruik van de vlag in China geregeld is in de wet op de nationale vlag van de Volksrepubliek China? De China vlag wordt gehesen bij de Mars van de vrijwilligers, het volkslied van de Volksrepubliek. De grondwet van de Volksrepubliek specificeert de vlag in artikel 136.

Chinese vlag kopen

Bij DVC ben je verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur. Bij ons liggen alle wereldvlaggen op voorraad. Hierdoor kunnen wij gegarandeerd een 100% Nederlands product binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van China online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier.

Veelgestelde vragen

Hoe oud is de vlag van China?

De huidige China vlag werd aangenomen op 1 oktober 1949. Voor die tijd heeft China veel verschillende soorten vlaggen gehad tijdens de tijden van het Keizerrijk en de republiek.

Hoe ziet de Chinese vlag eruit?

De Chinese vlag bestaat uit een rood veld met in de linkerbovenhoek een grote gele ster met rechts daarvan vier sterren die zich vormen als een maan.

Hoeveel sterren in Chinese vlag?

De vlag van China heeft vijf sterren in de linkerbovenhoek, een grote en vier kleine. Deze sterren zijn allemaal vijfhoekig.

Wat betekenen de sterren in de Chinese vlag?

De grote ster staat symbool voor de Chinese Communistische Partij. Deze partij regeert al sinds 1949 over de Volksrepubliek China toen de troepen van Mao Zedong de Chinese Burgeroorlog wonnen. De vier kleine sterren staan voor de vier sociale klassen: de arbeiders, de boeren, de kleine burgerij en de ‘nationale bourgeoisie'. Daarmee is de betekenis van de Chinese vlag het communisme en de vier sociale klassen.