Colombiaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Colombiaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Colombia voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Colombia kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Colombiaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Colombiaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Colombia kopen?

Op zoek naar een Colombiaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Colombiaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Colombia is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Colombiaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Colombiaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Colombiaanse vlag? Kies voor de vlag van Colombia van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de vlag van Colombia

De Colombiaanse vlag is een zogenaamde driekleur, dit houdt in dat de vlag bestaat uit drie liggende gekleurde banen. De kleursamenstelling van deze vlag is geel-blauw-rood. De vlag van Colombia is erg opvallend door haar unieke verhouding tussen deze drie banen, de gele baan is namelijk even groot als de rode en blauwe baan samen. De kleuren van de vlaggen vinden hun oorsprong in de strijd tegen Spanje, dit was rond 1810. De Venezolaanse generaal nam namelijk een vlag in gebruik met dezelfde kleursamenstelling. De kleuren hadden allemaal hun eigen betekenis, deze betekenis is al die jaren gelijk gebleven. De blauwe vlag staat symbool voor de Atlantische Oceaan, deze oceaan ligt tussen Spanje en de Nieuwe Wereld in. De rode kleur symboliseert Spanje en de gele kleur staat symbool voor de Nieuwe Wereld. Door deze betekenis van de kleuren staat de vlag in haar geheel voor het onafhankelijk worden van de Spanjaarden.

In 1819 worden deze kleuren de kleuren van de republiek Groot-Colombia, gesticht door Simón Bolívar. Groot-Colombia was een federatie met Colombia, Panama, Venezuela en Ecuador zoals wij deze landen nu kennen. Deze federatie ging in 1830 ten onder, sinds deze gebeurtenis gebruiken al deze landen een vlag met dezelfde kleuren als de vlag van Groot-Colombia. De staatsvlag van Colombia heeft geen wapen, dit in tegenstelling tot de handelsvlag en de oorlogsvlag ter zee. De handelsvlag heeft in het midden een blauwe cirkel met rode omlijning en in het midden een witte ster. De oorlogsvlag ter zee heeft in het midden een witte cirkel met rode omlijning en het wapen van Colombia. De huidige vlag van Colombia is al in gebruik sinds 1861, hij werd officieel aangenomen op 26 november in dat jaar.

Colombiaanse vlag regels

Een vlag als eerbetoon aan Colombia hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag van Colombia gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kan je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een vlag van Colombia kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Colombia online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier