Comorese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Bij DVC hebben we altijd Comorese vlaggen op voorraad, zodat we deze snel aan jou kunnen leveren. Of je nu een kleine of grote vlag nodig hebt, wij hebben het allemaal. En ben je op zoek naar een specifiek formaat of afwerking, dan kun je bij ons altijd terecht voor maatwerk. Jij vraagt, wij leveren. Bij DVC streven we ernaar om onze klanten altijd de beste service te bieden, zodat je met een tevreden gevoel jouw Comoren vlag kunt bestellen en ontvangen.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Verschillende materialen voor onze vlaggen

Bij DVC zijn we trots op ons brede assortiment aan vlaggen, waaronder ook de vlag van de Comoren. Wij bieden verschillende materialen aan voor onze vlaggen, zodat je altijd het juiste materiaal kunt kiezen voor jouw specifieke toepassing. Zo kun je bij ons de vlag van de Comoren bestellen voor het gebruik in:

 • Een vlaggenmast
 • Aan de gevel
 • Op tafel

Bij DVC maken we gebruik van moderne productietechnologieën, waardoor we vlaggen van de hoogste kwaliteit kunnen leveren. Zo zijn onze gevelvlaggen en mastvlaggen gemaakt van het sterke Spun-Poly vlaggendoek, dat maar liefst 20% langer meegaat dan andere doeksoorten dankzij de goede trek- en naadsterkte. Onze tafelvlaggen, daarentegen, worden gemaakt van stevig acetaatzijde van 100% polyester, een zacht glanzend materiaal perfect voor binnengebruik.

Bij DVC kun je de Comorese vlag zelf volledig samenstellen met onze simpele online configurator. Hier kun je kiezen uit verschillende:

 • Doeksoorten
 • Formaten
 • Uitvoeringen
 • Aantallen

Wij garanderen de beste kwaliteit door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen met zowel zeefdruk als digitale druk. Onze gevelvlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, lusje en koord voor handig gebruik. De vlaggen voor in de mast zijn voorzien van kopband en clips voor eenvoudig hijsen.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Het belang van een goede Comorese vlag

Een goede vlag van de Comoren is essentieel om het unieke karakter van de Comoren te vertegenwoordigen en te tonen. De vlag is het symbool van het land en de nationale identiteit en wordt gebruikt bij verschillende gelegenheden, zoals:

 • Nationale feestdagen
 • Sportevenementen
 • Diplomatieke bijeenkomsten

Een hoogwaardige vlag is duurzaam en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt, bijvoorbeeld op overheidsgebouwen, scholen en andere openbare plaatsen. Bij het ontwerp en de productie van de vlag moet rekening worden gehouden met verschillende factoren, zoals de kleuren, het materiaal en de afwerking.

De volgende punten beschrijven de belangrijkste kenmerken van een goede Comorese vlag:

 • Een goede Comorese vlag moet heldere en levendige kleuren hebben die goed tegen vervaging en slijtage bestand zijn.
 • Het materiaal moet van goede kwaliteit zijn en geschikt zijn voor de toepassing, bijvoorbeeld vlaggendoek voor buiten gebruik.
 • De afwerking van de vlag, inclusief de zoom en de bevestigingspunten, moet stevig en duurzaam zijn om ervoor te zorgen dat de vlag niet snel scheurt of losraakt.

Geschiedenis van de Comorese vlag

De Comoren vlag is de officiële vlag van de Comoren, een eilandstaat in de Indische Oceaan. De vlag werd aangenomen op 7 januari 2002, nadat het land zijn onafhankelijkheid had verkregen van Frankrijk. De vlag van de Comoren bestaat uit vier horizontale banen, waarbij de kleuren geel, wit, rood, en blauw worden weergegeven. Aan de linkerkant van de vlag bevindt zich een groene driehoek met daarin een witte halve maan en vier sterren. Wist je dat:

 • De vlag van de Unie van de Comoren is ontworpen door de 14-jarige Mouigni Baraka in 1975, maar pas in 2002 officieel werd aangenomen als nationale vlag?
 • De kleur geel in de vlag staat voor de zon en het licht, terwijl de witte kleur staat voor zuiverheid en de rode kleur voor de strijd voor onafhankelijkheid?
 • De halve maan en vier sterren verwijzen naar de religie en cultuur van de Comoren, waarbij de halve maan het symbool is van de islam en de vier sterren de vier eilanden van de Unie van de Comoren vertegenwoordigen?

De Comoren vlag vertelt een verhaal van de geschiedenis, cultuur en identiteit van de Comoren en blijft een belangrijk onderdeel van de nationale trots van de Comorese bevolking.

Comorese vlag kopen

Bij DVC kun je een vlag van de Comoren kopen van hoogwaardige materialen met een lange levensduur. Wij hebben een ruime voorraad en kunnen de vlag binnen twee werkdagen bij jou leveren.

Onze specialisten staan voor je klaar om je persoonlijk advies te geven via telefoon, chat of het contactformulier. Met de beste service en snelle levering bij DVC kun je met trots je Comorese vlag laten wapperen. Bestel nu jouw vlag van de Comoren bij DVC!

Veelgestelde vragen

Wat is de betekenis van de Comorese vlag?

De Comoren vlag heeft vier kleuren: geel, wit, rood en blauw. De gele kleur staat voor de zon en de velden van het land. Het wit symboliseert vrede, terwijl het rode gedeelte staat voor de strijd voor onafhankelijkheid en de bloedige offers die daarvoor zijn gebracht. Het blauw vertegenwoordigt de oceaan rond de Comoren en de vele moskeeën die het land telt. De groene driehoek aan de linkerkant symboliseert de Islam en laat de vrede, hoop en groei zien.

Is de Comoren een islamitisch land?

Ja, de Comoren is een islamitisch land. Ongeveer 98% van de bevolking is moslim en de islam is de officiële religie van het land. De islam werd geïntroduceerd op de eilanden in de 10e eeuw door handelaren uit Arabië en Perzië en heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld in de cultuur en de samenleving van de Comoren. De meeste moslims op de Comoren zijn soennitische moslims, maar er zijn ook sjiieten en ibadis.