Comorese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Comorese vlag, de zesde vlag in de geschiedenis van Comoren, ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Comoren voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Comoren kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Comorese vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Comorese vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Comoren kopen?

Op zoek naar een Comorese vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Comorese vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Comoren is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Comorese tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Comorese vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Comorese vlag? Kies voor de vlag van Comoren van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Comorese vlag

De vlag van Comoren heeft vier horizontale banen en aan de hijszijde een groene driehoek. De kleuren van de horizontale banen zijn van boven naar beneden geel, wit, rood en blauw. De driehoek bedekt de hele hijszijde en op de groene driehoek staat een witte halvemaan en vier sterren. De vier banen en sterren staan voor de vier grote eilanden: geel staat voor Mohéli, wit staat symbool voor Mayotte, de rode kleur voor Anjouan en de blauwe voor Grande Comore. Het wit staat dan wel voor Mayotte, maar dat eiland hoort bij de overzeese gebieden van Frankrijk en niet bij Comoren. Comoren heeft echter wel een claim op Mayotte. De Dominante godsdienst van de eilanden is de islam, daar staat de halvemaan en de groene kleur dan ook voor.

Comoren was tot 1946 een onderdeel van het Franse overzeese gebied Madagaskar, maar in 1946 werd Comoren een eigen overzees gebied van Frankrijk. Pas in 1978 werd Comoren onafhankelijk van Frankrijk. Van 1963 tot het onafhankelijk worden in 1978 had Comoren een groene vlag met een wassende maan en vier sterren. Na de onafhankelijkheid werd een nieuwe vlag ontworpen, deze vlag was grotendeels rood en met een groene band onderin. In het rode gedeelte was weer een wassende maan met vier sterren afgebeeld. In 1992 werd de vlag weer helemaal groen en tussen 1992 en 2001 waren er drie verschillende groene ontwerpen, alle drie met een wassende maan en sterren. In 2001 kwam er een nieuwe grondwet en in die grondwet werd de nieuwe nationale vlag beschreven. De grondwet werd op 23 december aangenomen en op 31 december 2001 werd voor het eerst de huidige vlag van Comoren gehesen.

Comorese vlag regels

Een Comorese vlag als eerbetoon aan Comoren hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Comorese vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Comorese vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Comoren online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier