Congo-Brazzaville vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de vlag van Congo-Brazzaville ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Congo-Brazzaville in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Congo-Brazzaville kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de vlag van Congo-Brazzaville lang mooi blijven. Wanneer je voor een Congo-Brazzaville vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Congo-Brazzaville kopen?

Op zoek naar een vlag van Congo-Brazzaville voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de vlag van Congo-Brazzaville met de langste levensduur van DVC. De vlag van Congo-Brazzaville is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Congo-Brazzaville tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De vlag van Congo-Brazzaville voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Congo-Brazzaville vlag? Kies voor de vlag van Congo-Brazzaville van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de vlag van Congo-Brazzaville

De vlag van Congo-Brazzaville bestaat uit drie diagonale banen, deze banen hebben de kleuren groen, geel en rood. De huidige vlag van Congo-Brazzaville is al sinds 18 augustus 1958 in gebruik. Dit was twee jaar voor de dag dat Congo-Brazzaville onafhankelijk werd. Een aantal jaar later werd er een vlag met communistische invloeden aangenomen, dit was in het jaar 1970. Deze vlag had een rode achtergrond en een embleem in de linkerbovenhoek. Dit embleem bestond uit een hamer en een schoffel in het geel met hierboven een gele ster, om dit geheel zijn twee bladeren afgebeeld. Dit embleem was het toenmalige Wapen van Congo-Brazzaville. Dit besluit om de vlag te veranderen werd echter in 1991 op 10 juni weer teruggedraaid en de oude vlag werd weer opnieuw in gebruik genomen.

De kleuren van de huidige vlag, namelijk groen, geel en rood, worden ook wel de Pan-Afrikaanse kleuren genoemd. Deze kleuren worden in vele vlaggen verwerkt, met name in Afrika. Deze kleuren werden voor het eerst gebruikt op de vlag van Ethiopië, dit land diende later voor vele andere landen als inspiratiebron. Met name werden er nieuwe vlaggen aangenomen wanneer een land onafhankelijk werd, daarom staat deze kleuren symbool voor de onafhankelijkheid. Ethiopië wordt hierin als voorbeeld genomen omdat dit land nooit een kolonie is geweest, wel viel het korte tijd onder Italiaans bezet. Deze Pan-Afrikaanse kleuren werden behalve in de vlag, ook in het wapen opgenomen van Congo-Brazzaville. Het huidige wapen van Congo-Brazzaville is een wapenschild met hierop een rode leeuw, de achtergrond van het schild heeft de kleur goud. In het midden van het schild is een groene baan afgebeeld, om dit schild staan twee zwarte olifanten. Boven het schild staat een kroon met daarop de officiële Franse naam van het land.

Congo-Brazzaville vlag regels

Een Congo-Brazzaville vlag als eerbetoon aan Congo-Brazzaville hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Congo-Brazzaville vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Congo-Brazzaville vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Congo-Brazzaville online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier