Congo-Brazzaville vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Bij DVC kun je terecht voor de Congo-Brazzaville vlag. De vlag kun je herkennen aan de diagonale driekleur van groen, geel en rood. Onze vlaggen zijn duurzaam en geschikt voor binnen- en buitengebruik. Als dé zeefdrukker van Nederland staan wij altijd voor je klaar om jouw wensen te vervullen. Bij DVC hechten we veel waarde aan Friese transparantie, wat betekent dat we open en eerlijk zijn over onze productieprocessen en materialen. Bestel de Congo-Brazzaville vlag vandaag nog en toon jouw liefde voor dit prachtige land met een vlag van DVC.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van de Republiek Congo kopen: verschillende materialen

Als jij de Congo-Brazzaville vlag wil kopen, ben je bij ons goed terecht. Bij DVC heb je de keuze uit verschillende materialen, afhankelijk van de toepassing. Zo gebruiken wij:

 • Acetaatzijde voor tafelvlaggen
 • Spun-poly voor gevelvlaggen en mastvlaggen

Een tafelvlag is een kleine vlag die op een standaard of voetje op tafel geplaatst kan worden. Deze vlaggen zijn vooral geschikt voor bijvoorbeeld vergaderingen, bijeenkomsten of als decoratie in een kantoor of winkel.

Een gevelvlag is bedoeld om aan de gevel van een gebouw te hangen en is meestal rechthoekig van vorm en verkrijgbaar in verschillende maten.

Een mastvlag is bedoeld om aan een vlaggenmast te hangen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kunnen worden voorzien van een tunnelzoom, clips of lusjes om aan de mast te bevestigen.

Bij DVC kun je de Comorese vlag zelf volledig samenstellen met onze simpele online configurator. Hier kun je kiezen uit verschillende:

 • Doeksoorten
 • Formaten
 • Uitvoeringen
 • Aantallen
Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De stappen in het productieproces van onze vlaggen

Als je een vlag wilt laten maken, zijn er diverse stappen die wij doorlopen in het productieproces. Wij nemen je mee van begin tot eind:

 • Het begint allemaal met het ontwerp van de vlag. Hierbij is het belangrijk om de kleuren en symbolen die van belang zijn voor de Republiek Congo in acht te nemen. Vervolgens wordt het ontwerp op een fijnmazig gaas overgebracht dat op een frame is gespannen, ook wel bekend als het raam.
 • In de volgende stap wordt het raam klaargemaakt door het aanbrengen van een lichtgevoelige emulsie, die bepaalde delen van het gaas lichtdoorlatend maakt en andere delen niet. Vervolgens wordt de vlag gedrukt door het raam bovenop het doek te plaatsen en inkt op de zeef aan te brengen. De inkt wordt dan door de open delen van het raam op de vlag gedrukt. Deze stap wordt herhaald voor elke kleur in het ontwerp, totdat het volledige ontwerp op de vlag is afgedrukt.
 • Ten slotte wordt de vlag gedroogd, gefixeerd en eventueel gestreken om de kleuren te fixeren en ervoor te zorgen dat de vlag er mooi uitziet. Hierna wordt de vlag geconfectioneerd en volledig afgewerkt, klaar om te worden gebruikt. Voordat de vlag wordt opgevouwen, wordt deze nog gecontroleerd op kwaliteit om ervoor te zorgen dat deze aan de hoogste kwaliteitsstandaarden voldoet.

De betekenis van de vlag van de Republiek Congo

De vlag van de Republiek Congo, ook wel Congo-Brazzaville genoemd, bestaat uit drie diagonale banen in groen, geel en rood.

 • De groene baan staat voor de rijke vegetatie van het land
 • De gele baan symboliseert de zon en de energie van het volk
 • De rode baan staat voor het bloed van de mensen die gevochten hebben voor de onafhankelijkheid van het land

De vlag werd voor het eerst gehesen op 15 augustus 1958, toen de Republiek Congo een overzees territorium werd van Frankrijk. Na de onafhankelijkheid in 1960 werd de vlag officieel aangenomen als nationale vlag van het land. Sindsdien heeft de vlag een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Congo-Brazzaville en wordt hij gebruikt bij nationale feestdagen en evenementen.

De vlag van de Republiek Congo is een belangrijk symbool van de nationale identiteit van het land en staat voor de geschiedenis, cultuur en toekomst van de Republiek Congo en zijn volk.

Congo-Brazzaville vlag kopen

Bij DVC kun je gemakkelijk en snel de hoogwaardige vlag van de Republiek Congo kopen. Als specialist in vlaggen en doeken sinds 1936 hebben wij alle nationale en internationale vlaggen op voorraad, wat betekent dat wij een 100% Nederlands product binnen twee werkdagen kunnen leveren.

Onze deskundige medewerkers staan altijd voor je klaar om persoonlijk advies te geven. Heb je vragen over het kopen van de Congo-Brazzaville vlag of wil je meer weten over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier.

Veelgestelde vragen

Waarom zijn er twee vlaggen voor Congo?

Er zijn twee vlaggen die in verband worden gebracht met Congo. Deze twee vlaggen vertegenwoordigen echter verschillende landen en zijn ontstaan als gevolg van historische gebeurtenissen. Het voormalige Belgisch-Congo verkreeg onafhankelijkheid in 1960 en werd bekend als de Democratische Republiek Congo, met zijn eigen nationale vlag. Enkele jaren later, in 1963, verkreeg ook het Franstalige deel van het land onafhankelijkheid, en werd bekend als de Republiek Congo.

Bekijk hier de vlag van Congo Kinshasa

Waarom is Congo in tweeën verdeeld?

De reden waarom Congo na de onafhankelijkheid niet in tweeën werd verdeeld, heeft te maken met de politieke en historische omstandigheden van die tijd. In de jaren 1950 en 1960 was er in heel Afrika een sterke beweging voor onafhankelijkheid gaande. Europese koloniale machten, waaronder België, werden onder druk gezet om hun voormalige koloniën los te laten.

Toen Congo in 1960 onafhankelijk werd, had het land te maken met verschillende uitdagingen. Er waren spanningen tussen verschillende etnische groepen, er was een gebrek aan politieke stabiliteit en er waren economische problemen.