Congo-Kinshasa vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Ontdek de prachtige Congo-Kinshasa vlag, een symbool van trots en nationale identiteit. Met zijn levendige kleuren en symbolische betekenis weerspiegelt de vlag van Congo-Kinshasa de rijke geschiedenis en diversiteit van Congo-Kinshasa. Bij DVC kun je deze adembenemende vlag kopen, gemaakt van hoogwaardig materiaal en met oog voor detail. Laat jouw steun en bewondering zien voor Congo-Kinshasa door de Congolese vlag te hijsen en een statement te maken.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Gebruik de Congolese vlag voor evenementen

Maak jouw evenementen onvergetelijk met de Congolese vlag! Of het nu gaat om een nationale viering, een cultureel festival of een zakelijk evenement, de Congo-Kinshasa vlag van DVC voegt kleur en betekenis toe aan elke gelegenheid.

Tafelvlaggen: voeg een vleugje elegantie toe aan jouw tafeldecor met onze hoogwaardige tafelvlaggen. Plaats de vlag van Congo-Kinshasa op tafels of balies om een subtiel maar opvallend accent toe te voegen aan uw evenement. Geschikt voor:

 • Diners
 • Recepties
 • Conferenties

Gevelvlaggen: creëer een opvallende visuele impact met onze gevelvlaggen. Bevestig ze aan de gevels van gebouwen of gebruik ze in stands om de aandacht van voorbijgangers te trekken. Geschikt voor:

 • Festivals
 • Sportevenementen
 • Bedrijfspanden

Mastvlaggen: laat jouw trots en bewondering voor Congo-Kinshasa hoog in de lucht wapperen met onze duurzame mastvlaggen. Plaats ze op masten om een grootschalig statement te maken en de aandacht van een groot publiek te trekken. Geschikt voor:

 • Openbare bijeenkomsten
 • Stadions
 • Officiële gelegenheden
Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De stappen in het productieproces van onze vlaggen

Bij DVC worden al onze landenvlaggen met trots vervaardigd in het pittoreske Dokkum. Met een rijke traditie in vakmanschap en aandacht voor detail, zetten we ons in om hoogwaardige vlaggen te produceren die de schoonheid en betekenis van elk land vertegenwoordigen.

Het zeefdrukproces: onze vlaggen ondergaan een zorgvuldig zeefdrukproces. Eerst wordt het ontwerp op een zeef geplaatst, waarbij elke kleur apart wordt gescheiden. Vervolgens wordt de inkt door de zeef gedrukt, waardoor het ontwerp op de stof wordt overgebracht. Dit proces wordt herhaald voor elke kleurlaag, waardoor een levendig en duurzaam resultaat wordt bereikt.

Het digitaaldrukproces: voor complexe ontwerpen en gedetailleerde afbeeldingen maken we gebruik van het digitaal drukproces. Hierbij wordt het ontwerp rechtstreeks vanuit een digitaal bestand op de vlag gedrukt. Met behulp van geavanceerde printers en inkten wordt het ontwerp nauwkeurig en levendig weergegeven op de stof. Dit proces biedt een hoge resolutie en veel mogelijkheden in ontwerpkeuze.

Met deze productiemethoden zorgen we ervoor dat elke vlag van Congo-Kinshasa die we produceren van hoge kwaliteit is en voldoet aan de verwachtingen van onze klanten.

De tijdlijn en betekenis van de vlag van Congo-Kinshasa

Ontdek de tijdlijn en betekenis van de vlag van Congo-Kinshasa, een symbool dat de geschiedenis en identiteit van het land weerspiegelt. Hier is een overzicht van de belangrijke momenten en kenmerken van deze opmerkelijke vlag:

 • 1877-1908: de Congolese vlag met een blauw veld en een gouden vijfpuntige ster in het midden werd gebruikt als de vlag van Kongo-Vrijstaat.
 • 1908-1960: tussen 1908 en 1960 diende dezelfde vlag als de vlag van Belgisch-Congo.
 • 1960: bij de onafhankelijkheid van het land bleef het basisontwerp van de Congolese vlag behouden, maar werden er aan de hijszijde zes sterren toegevoegd, die de zes provincies van het land vertegenwoordigden.
 • 1997: opmerkelijk genoeg werd de Congo-Kinshasa vlag van 1960, met de zes sterren, opnieuw aangenomen als nationale Congolese vlag, hoewel het land inmiddels was opgedeeld in tien provincies.
 • 18 februari 2006: de huidige vlag van Congo-Kinshasa werd aangenomen, samen met het huidige Congolese wapen. Het ontwerp bestaat uit een lichtblauw veld met een gele ster in de linkerbovenhoek, omgeven door een diagonale rode band met aan weerszijden smallere gele banden.

Congolese vlag kopen

Bij DVC, dé specialist in vlaggen, kun je moeiteloos de vlag van Congo-Kinshasa kopen. Met onze onderscheidende voordelen ben je verzekerd van een uitstekende ervaring. Wij bieden de beste kwaliteit en langste levensduur. Je kunt vertrouwen op duurzaamheid en een prachtige uitstraling van de Congo-Kinshasa vlag.

Wil je de Congolese vlag kopen? Bezoek onze gebruiksvriendelijke webshop en plaats eenvoudig je bestelling. Heb je vragen of behoefte aan advies? Onze deskundige medewerkers staan voor je klaar via telefoonnummer 031 (0)519 228 228, onze chat of het handige contactformulier. Bij DVC staan we garant voor de beste kwaliteit, snelle levering en persoonlijke service.

Veelgestelde vragen

Waarom zijn er 2 Congolese vlaggen?

Congo heeft twee vlaggen vanwege de historische en politieke ontwikkelingen in de twee delen van het land, Congo-Kinshasa en Congo-Brazzaville. De vlag van Congo-Kinshasa, ook bekend als de Democratische Republiek Congo, werd aangenomen in 2006 en is gebaseerd op eerdere ontwerpen die teruggaan tot de onafhankelijkheid in 1960. Het huidige ontwerp is vergelijkbaar met de vlag die tussen 1966 en 1971 in gebruik was. De vlag van Congo-Brazzaville, ook bekend als de Republiek Congo, is in gebruik sinds 1958 en heeft de kleuren geel, groen en rood, die als 'Afrikaanse' kleuren worden beschouwd en zijn geïnspireerd op de vlag van Ethiopië.

Bekijk hier de vlag van Congo-Brazzaville

Waar staat Congo-Kinshasa bekend om?

Congo-Kinshasa staat bekend om zijn rijke natuurlijke hulpbronnen, zoals diamanten, goud, koper en kobalt. Het heeft een uitgestrekte biodiversiteit met regenwouden en savannes. Het land heeft een turbulente koloniale geschiedenis en heeft te maken gehad met langdurige conflicten en politieke onrust. De Congolese muziek en kunst zijn ook wereldwijd bekend.