Congo-Kinshasa vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de vlag van Congo-Kinshasa ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Congo-Kinshasa voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Congo-Kinshasa kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de vlag van Congo-Kinshasa lang mooi blijven. Wanneer je voor een vlag van Congo-Kinshasa van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Congo-Kinshasa kopen?

Op zoek naar een vlag van Congo-Kinshasa voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Congo-Kinshasa vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Congo-Kinshasa is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Congo-Kinshasa tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De vlag van Congo-Kinshasa voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Congo-Kinshasa vlag? Kies voor de vlag van Congo-Kinshasa van DVC!

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de vlag van Congo-Kinshasa

De vlag van Congo-Kinshasa is blauw met in de linkerbovenhoek een gele ster en vanaf de onderkant van de hijszijde tot de rechterbovenhoek een rode band met daaromheen twee gele banen. De vlag is afgeleid van de vlag die gebruikt werd door de Association Internationale Africaine, dat is een blauwe vlag met een gele ster in het midden. De vlag die gebruikt werd door de Association Internationale Africaine werd vanaf 1877 ook gebruikt door de Kongo-Vrijstaat en daarna door Belgisch Congo. In 1960 werd Congo onafhankelijk, maar bleef het ontwerp in gebruik.

Op de nieuwe vlag van Congo die werd ontworpen in 1960 stonden aan de hijszijde zes sterren geplaats, deze sterren stonden voor de zes provinciën van Congo. In 1963 werd er alweer een nieuwe vlag ontworpen, deze leek erg op de huidige vlag maar de baan nu wat anders en de kleur blauw wat lichter. Ook deze vlag hielt het niet lang vol want in 1966 werd de vlag weer veranderd, dit keer maar een klein beetje. De rode baan werd wat breder en verschoof wat. Door politieke moeilijkheden kwam er in 1971 een staatsgreep en van 1971 tot 1997 werd de vlag van de nieuwe republiek, de Republiek van Zaïre, gevoerd. Dit was een groene vlag met een gele cirkel waarin een hand met een fakkel getoond werd. In 1997 werd voor de vlag van Congo-Kinshasa teruggegrepen op de vlag van 1960, ook al had Congo-Kinshasa toen tien provinciën. De huidige kleur blauw werd in 2003 ingevoerd en op 18 februari 2006 werd de huidige vlag van Congo-Kinshasa aangenomen.

Congo-Kinshasa vlag regels

Een Congo-Kinshasa vlag als eerbetoon aan Congo-Kinshasa hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Congo-Kinshasa vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Congo-Kinshasa vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Congo-Kinshasa online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier