Corsicaanse vlag

Vanaf € 10,80 € 13,07 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Corsicaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Corsica voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Corsica kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Corsicaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Corsicaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

 
Samenstellen en bestellen

Vlag van Corsica kopen?

Op zoek naar een Corsicaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Corsicaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Corsica is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Corsicaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Corsicaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Corsicaanse vlag? Kies voor de vlag van Corsica van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Corsicaanse vlag

De vlag van Corsica valt door haar eenvoudige en kleurloze ontwerp erg op tussen alle landsvlaggen, in de Corisicaanse vlag zijn namelijk alleen de kleuren zwart en wit gebruikt. De vlag van Corsica heeft een witte achtergrond met hierop een zwarte morenkop geplaatst. Deze Morenkop is weergegeven als zwart silhouet van het hoofd met een wit oog en oor, om het hoofd is een sjaal geknoopt, deze is gedetailleerd weergegeven. Het totaalbeeld geeft een stilistische tekening van een morenkop weer. Deze witte vlag met zwarte opdruk is zowel de vlag van regio Corsica als van de departementen Haute-Corse en Corse-du-Sud.

De vlag wordt ook wel “De vlag met het Morenhoofd” genoemd, in het Corsicaans is dit “A bandera testa mora”. De vlag van Corsica is niet de enige vlag met een morenhoofd, Sardinië heeft namelijk vier morenhoofden op haar vlag. De vlag van Corsica is echter al heel lang in gebruik in haar huidige vorm, de vlag werd namelijk al in 1755 aangenomen. Voor 1755 had de vlag al een soortgelijk ontwerp, echter had de morenkop toen nog een ronde oorbel in zijn oor en werd in die tijd de geknoopte sjaal voor zijn ogen afgebeeld als een blinddoek. Dit ontwerp is gebaseerd op de vlag van Corsica uit de 14e eeuw, op deze vlag was ook een morenkop afgebeeld tegen een gele achtergrond. Deze morenkop was realistischer getekend en had meer kleur, ook de vorm van het hoofd is anders dan de huidige versie. De hoofddoek zit wel al boven zijn ogen en er is geen oorbel aanwezig, deze tekening uit de 14e eeuw heeft dus meer overeenkomsten met de huidige vlag dan met de eerdere versie.

Corsicaanse vlag regels

Een Corsicaanse vlag als eerbetoon aan Corsica hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Corsicaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Corsicaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Corsica online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier