Corsicaanse vlag

Vanaf € 10,80 € 13,07 incl.btw

Hoewel Corsica officieel geen onafhankelijk land is, heeft het toch een vlag die een sterke symboliek en historische betekenis met zich meedraagt. De Corsicaanse vlag is een prachtige uitdrukking van trots en identiteit voor dit bijzondere Franse eiland. Bij DVC, dé specialist op het gebied van vlaggen, kun je nu de vlag van Corsica kopen en je eigen eerbetoon aan dit betoverende eiland laten wapperen.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

De Corsica vlag voor op de wateren

Breng de geest van Corsica tot leven op het water met de prachtige Corsicaanse bootvlag van DVC! Deze bootvlag is speciaal ontworpen om te pronken op jouw schip en jouw liefde voor dit unieke eiland te tonen. Met een afmeting van 30 bij 45 cm is deze Corsica vlag perfect geschikt om te wapperen in de wind terwijl je langs de kustlijn vaart.

Gemaakt van hoogwaardig Spun-Poly materiaal, is de Corsicaanse bootvlag duurzaam en bestand tegen de elementen. Of je nu vaart op rustige wateren of je schip trotseert in uitdagende omstandigheden, deze vlag van Corsica zal zijn levendige kleuren behouden en lang meegaan. Met zijn gedetailleerde ontwerp en vervaardiging van topkwaliteit is deze vlag een echt pronkstuk aan boord.

De Corsicaanse bootvlag is uitgevoerd met een handige kopband, lusje en koord, waardoor hij eenvoudig te bevestigen is aan de mast of een ander geschikt punt op je boot. Zo kun je de vlag moeiteloos hijsen en bewonderende blikken van medevaarders en toeschouwers krijgen.

Maak je boot compleet met de Corsicaanse bootvlag van DVC en geef je vaartocht een vleugje Corsicaanse trots en allure. Bestel vandaag nog en laat je vlag de golven bedwingen in stijl!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Duurzame vlaggen van hoge kwaliteit

Ontdek de duurzame vlaggen van hoge kwaliteit bij DVC! Onze vlaggen zijn gemaakt om lang mee te gaan en bestand te zijn tegen diverse weersomstandigheden. Met aandacht voor vakmanschap en kwaliteit bieden wij vlaggen die zowel indrukwekkend zijn qua ontwerp als duurzaamheid.

Dankzij zorgvuldig gekozen materialen en productieprocessen zijn onze vlaggen bestand tegen vervaging en slijtage, waardoor ze er langdurig fris en levendig uitzien.

Of het nu gaat om een nationale vlag, een promotionele vlag of een vlag voor speciale gelegenheden, onze duurzame vlaggen van hoge kwaliteit zijn de perfecte keuze voor een langdurige en indrukwekkende uitstraling.

De Corsicaanse vlag: een symbool van trots en identiteit

Ontdek de betekenis achter het opvallende symbool van de Corsicaanse vrijheid, het zwarte hoofd met een witte hoofdband. Deze vlag siert niet alleen het hele eiland Corsica, maar wordt zelfs af en toe buiten de regio gespot op achterkleppen. Maar waar gaat dit hoofd eigenlijk over? De meningen hierover verschillen.

  • Het symbool van de Corsicaanse vrijheid, met het zwarte hoofd en de witte hoofdband, is overal aanwezig op het eiland Corsica en wordt soms zelfs buiten de regio gespot op achterkleppen.
  • Er bestaan verschillende legenden over de oorsprong van dit symbool, waardoor meningen uiteenlopen.
  • Het hoofd is vergelijkbaar met dat op de Sardijnse vlag, maar de Corsicaanse Moor kijkt naar links, terwijl de Sardijnse Moorse figuren geblinddoekt zijn en naar rechts zouden kijken.
  • Volgens een legende symboliseert het hoofd de triomfantelijke overwinning van een Corsicaanse man op een Arabische prins, waarbij het afgehakte hoofd als teken van triomf werd opgeheven.
  • Een andere legende verbindt de hoofdband met moed en trots, waarbij een gevangengenomen Arabier ervoor koos zijn ogen open te houden door de band op zijn voorhoofd te duwen.

Corsicaanse vlag kopen

Bij DVC ben je verzekerd van de beste kwaliteit en langste levensduur wanneer je een Corsicaanse vlag koopt. Onze vlaggen worden met zorg vervaardigd, zodat ze bestand zijn tegen alle weersomstandigheden en langdurig hun kleur behouden. Met trots kunnen we zeggen dat al onze vlaggen 100% Nederlands zijn.

Met onze efficiënte voorraadbeheer kunnen we jouw Corsicaanse vlag binnen twee werkdagen leveren. Bestel eenvoudig via onze gebruiksvriendelijke webshop en geniet snel van jouw nieuwe Corsica vlag. Heb je vragen of behoefte aan advies? Onze deskundige medewerkers staan voor je klaar via telefoonnummer 031 (0)519 228 228, onze handige chatfunctie op de website of het contactformulier.

Veelgestelde vragen

Hoe ziet de vlag van Corsica eruit?

De vlag van Corsica bestaat uit een witte achtergrond met in het midden een zwarte afbeelding van een Moorhoofd met een witte hoofdband. Het Moorhoofd is naar links gericht en heeft een trotse uitstraling. De witte hoofdband loopt horizontaal over het voorhoofd van de Moor.

Wat is Corsica?

Corsica is een eiland gelegen in de Middellandse Zee, ten zuidoosten van het vasteland van Frankrijk en ten westen van Italië. Het is het op drie na grootste eiland in de Middellandse Zee, na Sicilië, Sardinië en Cyprus. Corsica behoort bestuurlijk gezien tot Frankrijk en is een van de 18 regio's van het land.