Costa Ricaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Costa Ricaanse vlag kopen? Dan ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Costa Rica voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Costa Rica kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Costa Ricaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Costa Ricaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Costa Rica kopen?

Op zoek naar een vlag van Costa Rica voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Costa Ricaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Costa Rica is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Costa Ricaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De vlag van Costa Rica voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Costa Ricaanse vlag? Kies voor de vlag van Costa Rica van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de vlag van Costa Rica

De vlag van Costa Rica heeft vijf banen waar vier banen gelijke grote hebben en de middelste twee keer zo groot is. De verhouding van boven naar beneden is dus 1:1:2:1:1 met de kleurencombinatie blauw-wit-rood-wit-blauw. De kleuren hebben een symbolische betekenis het blauw staat voor de hemel, maar ook voor de kansen die benut kunnen worden en het idealisme, volharding en religieuze verlangens. De witte kleur staat voor de vrede, wijsheid en geluk. Het bloed van de martelaren van onder andere de onafhankelijkheidsstrijd worden gesymboliseerd in de rode kleur, maar ook staat het rood voor de levensvreugde en de vrijgevigheid van het volk. Toen de vlag werd aangenomen verwezen de kleuren naar de idealen van de Franse Revolutie, vrijheid, gelijkheid en broederschap. Op de staatsvlag staat het wapen van Costa Rica, dat wapen staat op drie tiende gerekend vanaf de hijszijde. Op het wapen van Costa Rica staan drie bergen met twee boten.

De eerste vlag van Costa Rica werd in 1821 in gebruik genomen en was een lichtblauw-geel-lichtblauwe driekleur, toen was Costa Rica onderdeel van het Mexicaanse keizerrijk. Na de onafhankelijkheid in 1823 werd een witte vlag met een rode ster in gebruik genomen. Toen Costa Rico toetrad in de Verenigde Staten van Centraal-Amerika kreeg het een lichtblauw-wit-lichtblauwe driekleur. Tussen 1824 en 1848 werden verschillende lichtblauwe-wit-lichtblauwe vlaggen gebruikt. Costa Rico is de enige van de landen die in de Verenigde Staten van Centraal-Amerika zat en niet meer een Lichtblauw-wit-Lichtblauwe driekleur heeft. In 1906 werd het huidige ontwerp aangenomen en met kleine wijzigingen in 1964 de huidige nationale vlag van Costa Rica.

Vlag van Costa Rica regels

Een vlag als eerbetoon aan Costa Rica hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag van Costa Rica gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kan je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een vlag van Costa Rica kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Costa Rica online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier